Wat het einde van het delen van streamingwachtwoorden voor u betekent

Inhoudsopgave:

Wat het einde van het delen van streamingwachtwoorden voor u betekent
Wat het einde van het delen van streamingwachtwoorden voor u betekent
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Streamingdiensten proberen het groeiend aantal gebruikers dat hun wachtwoorden deelt aan te pakken.
  • Netflix-functionarissen zeiden onlangs dat 100 miljoen mensen hun service gebruiken zonder een eigen account.
  • Streamwachtwoorden worden vaak online gedeeld en experts zeggen dat deze methode inherent onveilig is.
Image
Image

Als je het wachtwoord deelt met een streamingdienst, ben je niet de enige, maar de tijd dringt voor deze genereuze gewoonte, en beveiligingsexperts zeggen dat dat een goede zaak is.

Volgens onderzoek van cyberbeveiligingsbedrijf 1Password heeft bijna de helft van alle generatie Z's en een kwart van de millennials een wachtwoord voor de streamingdienst van een ouder. Maar dat tijdperk loopt misschien ten einde met reuzen als Netflix, AT&T (HBO Max) en Disney die limieten opleggen aan het delen van wachtwoorden.

"Het is niet zo dat het delen van je wachtwoord slecht is; het is meer dat mensen het op een onveilige manier delen, wat leidt tot lekken", vertelde 1Password mede-oprichter Sara Teare aan Lifewire in een e-mailinterview. "Uit ons onderzoek blijkt dat 76 procent van de gezinnen wachtwoorden deelt, vaak door ze ergens op te schrijven, in een bericht te delen of op te slaan in een gedeelde spreadsheet."

Geen gratis lunch meer?

Het is een publiek geheim dat vrienden en families elkaar vaak op de hoogte houden als het gaat om de details van hun streamingdienst-accounts, en bedrijven nemen kennis van alle wachtwoorden die de ronde doen. Netflix-functionarissen zeiden onlangs dat 100 miljoen mensen hun service gebruiken zonder een eigen account en stappen zullen ondernemen om die gebruikers in betaalde abonnementen te brengen.

AT&T CEO John Stankey vertelde analisten dat het bedrijf, dat eigenaar is van HBO, ook zal proberen het delen van wachtwoorden moeilijker te maken. "We hebben nagedacht over hoe we het product hebben gebouwd", zei hij, volgens een transcript van het gesprek met analisten. "We hebben er goed over nagedacht om ervoor te zorgen dat we klanten voldoende flexibiliteit bieden, maar we willen geen ongebreideld misbruik zien. En dus ga ik niet op alle details in, maar er waren veel dingen en functies ingebouwd in het product dat in overeenstemming is met de gebruikersovereenkomst, dat algemene voorwaarden heeft over hoe ze het wel en niet kunnen gebruiken. En we hebben ze duidelijk afgedwongen op een manier die volgens mij klantgevoelig was."

Het is niet zo dat het delen van je wachtwoord slecht is; het is meer dat mensen op een onveilige manier delen, wat leidt tot lekken.

De game is mogelijk geschikt voor mensen die streamingwachtwoorden delen, vertelde JD Sherman, de CEO van Dashlane, dat een app voor het delen van wachtwoorden maakt, via e-mail aan Lifewire. Hij voorspelde dat gebruikers straks geen gezamenlijke toegang meer hebben tot verschillende streamingdiensten.

"Sommige streamingdiensten hebben beperkingen waardoor accounthouders alleen accounts en wachtwoorden kunnen delen met degenen die in hun huishouden wonen, wat het moeilijk kan maken voor bepaalde familieleden die misschien ooit in het huis hebben gewoond maar nu een buiten de staatsschool,' zei Sherman. "Gebruikers van streamingdiensten moeten misschien creatief zijn als ze proberen hun account te verpanden aan vrienden en familie."

Delen is niet altijd zorgzaam

Streamwachtwoorden worden vaak online gedeeld via e-mail of een spreadsheet, en Teare zei dat het probleem is dat deze methoden inherent onveilig zijn. Als uw informatie in verkeerde handen v alt of als een account bij een inbreuk betrokken is, is het eerste waar een aanvaller naar zoekt iets dat lijkt op een wachtwoord.

"Als je deelt, ervaar je die hack misschien niet direct, maar de persoon met wie je je wachtwoord hebt gedeeld, kan je in gevaar brengen - en het risico neemt toe naarmate je meer deelt, "voegde Teare eraan toe."Zodra een hacker wachtwoorden vindt, is de volgende stap om dat wachtwoord te proberen op alle potentieel waardevolle accounts - alles van uw bankrekening tot uw Instagram-pagina. Het is een aanzienlijk risico dat velen van ons niet overwegen wanneer we gewoon proberen om help een familielid een show te streamen of toegang te krijgen tot wifi."

Volgens de 1Password-enquête beschouwen veel mensen zichzelf als het aangewezen 'hoofd van de IT' van hun familie, waarbij 61 procent van de ouders aangeeft dat ze verantwoordelijk zijn voor de wachtwoorden van hun huishouden. Ook meldde 67 procent van de respondenten dat ze de beste wachtwoordpraktijken in hun familie zijn, terwijl slechts 29 procent dacht dat ze de slechtste waren.

Sherman zei dat elke keer dat je iemand toegang geeft tot een account dat je bezit, je een risico neemt. Het gebruik van een wachtwoordbeheerder is echter veiliger dan het in platte tekst naar iemand te sturen.

"Je kunt de mogelijkheid om het wachtwoord te bekijken beperken terwijl je toch toegang geeft", zei Sherman."Als je het wachtwoord moet wijzigen, hoef je het niet opnieuw te delen. Wat is er vervelender dan een gedeeld wachtwoord te moeten gebruiken en je te realiseren dat iemand het heeft gewijzigd en het je niet heeft verteld?"

Aanbevolen: