Hoe zoekmachines op uw telefoon terechtkomen

Inhoudsopgave:

Hoe zoekmachines op uw telefoon terechtkomen
Hoe zoekmachines op uw telefoon terechtkomen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ontwikkelaars van zoekmachines betalen om ervoor te zorgen dat hun software op veel apparaten staat.
  • Volgens een recent rapport zou Google Apple $15 miljard kunnen betalen om de standaardzoekmachine te blijven.
  • Er zijn tal van alternatieve webbrowsers voor Google, waaronder Microsoft Edge.
Image
Image

Het is geen toeval dat je waarschijnlijk Google gebruikt om op internet te zoeken als je een iPhone gebruikt.

Zoekmachines betalen fabrikanten van apparaten vaak om software vooraf te installeren. Google zou Apple $ 15 miljard kunnen betalen om de standaardzoekmachine te blijven, volgens een nieuwe nota van investeerders. Het feit dat grote zoekmachines door zoveel mensen worden gebruikt, bepa alt hoe gebruikers internet bekijken.

"Google beta alt browsers en platforms om de standaardzoekmachine te zijn, zodat ze een hoog marktaandeel behouden", vertelde zoekmachine-expert John Locke aan Lifewire in een e-mailinterview. "Aangezien AdWords hun belangrijkste inkomstenbron is, geldt dat hoe meer mensen hun zoekmachine gebruiken, hoe meer mensen bereid zijn te betalen voor AdWords-plaatsing."

Betalen voor resultaten

Analyst Toni Sacconaghi zei in de onderzoeksnota dat de betalingen van Google om de standaardzoekmachine op de iPhone te blijven, in het fiscale jaar 2020 mogelijk de 10 miljard dollar hebben overschreden.

"We schatten nu dat de betalingen van Google aan AAPL om de standaardzoekmachine op iOS te zijn ~ $ 10 miljard waren in FY 20, hoger dan onze eerder gepubliceerde modelschatting van $ 8 miljard ", schreef hij. "Recente onthullingen in de openbare deponeringen van Apple en een bottom-up analyse van Google's TAC-betalingen (verkeersacquisitiekosten) wijzen ons elk op dit cijfer."

De praktijk om te betalen voor het installeren van zoekmachines zou concurrentie kunnen voorkomen, zeggen sommige experts.

Google is echt goed in het leveren van geweldige zoekresultaten, en hun marktaandeel weerspiegelt dat.

"Deze praktijk helpt de concurrentie te verstikken, aangezien de meeste gebruikers waarschijnlijk geen alternatief voor de standaardzoekmachine zullen gebruiken", vertelde zoekmachine-expert Matt Benevento aan Lifewire in een e-mailinterview. "Sinds augustus 2020 was Google goed voor 91,86% van het wereldwijde marktaandeel van zoekmachines."

Nu Android draait op ongeveer viervijfde van 's werelds smartphones, waaronder honderden miljoenen alleen al in Europa, "wordt Google machtiger dan de regeringen zelf", vertelde Colin Pape van Presearch, een op blockchain gebaseerde zoekmachine, Lifewire in een e-mailinterview.

Pape zei dat bedrijven als Google en Microsoft zo min mogelijk gegevens van gebruikers moeten verzamelen wanneer ze op internet zoeken.

"Als je meer gegevens hebt, ben je een groter doelwit", voegde hij eraan toe."Hoe meer datalekken binnen grote organisaties plaatsvinden, hoe meer mensen er ongevoelig voor worden, wat het ergste is dat kan gebeuren. Dit verstoort het recht van mensen op datasoevereiniteit."

Alternatieven voor Google

Er zijn tal van alternatieve webbrowsers voor Google, waaronder Microsoft Edge.

"Terwijl Duck-Duck-Go al jaren een favoriet is voor de meer privacybewuste mensen", vertelde zoekmachine-expert Elizabeth Hunker aan Lifewire in een e-mailinterview. "Brave heeft aanzienlijke grip gekregen als een hybride browser-verpakte zoekmachine die controle geeft over gedeelde gegevens, advertentie-ervaringen en de engine die de paginering van resultaten aan de gebruiker overdraagt."

Image
Image

Maar sommige experts zeggen dat geen enkele andere browser kan tippen aan de verfijning van Google.

"Ik denk niet dat het mogelijk is om een breed scala aan zoekresultaten te krijgen via de concurrenten van Google", vertelde zoekmachine-adviseur Zack Neary-Hayes aan Lifewire in een e-mailinterview."Google is gewoon te geavanceerd en de algoritmen zijn zo complex dat de functionaliteit en zoekervaring die Google biedt niet kunnen worden geëvenaard."

Zoekmachineconsulent Tyler Suchman was het daarmee eens.

"Hoewel een gebruiker om privacyredenen zou kunnen kiezen voor een zoekmachine zoals DuckDuckGo, is het onwaarschijnlijk dat hij op Bing zal zoeken vanwege inferieure resultaten op Google", vertelde hij Lifewire in een e-mailinterview. "Google is echt goed in het leveren van geweldige zoekresultaten, en hun marktaandeel weerspiegelt dat."

De beste manier om meer gevarieerde resultaten te krijgen, is door Google zelf te begrijpen, zei Neary-Hayes.

"Wees je bewust van hoe Google Zoeken werkt en begrijp enkele van de belangrijke factoren die een rol spelen bij het bepalen van de zoekresultaten, en wees je bewust van hoe deze een rol kunnen spelen wanneer je zoekresultaten te zien krijgt," voegde hij eraan toe. "Bovendien is het leren van de beschikbare zoekoperators een geweldige manier om meer informatie te vinden die meer is aangepast aan uw specifieke behoeften."

Aanbevolen: