Windows 11 releasedatum ingesteld voor oktober

Windows 11 releasedatum ingesteld voor oktober
Windows 11 releasedatum ingesteld voor oktober
Anonim

Microsoft heeft eindelijk een releasedatum bekendgemaakt voor Windows 11, de volgende evolutie van zijn besturingssysteem.

Windows 11 zal beschikbaar zijn in de eerste officiële releaseversie op 5 oktober. Op die datum zegt Microsoft dat het een langzaam uitrolproces zal starten om gratis upgrades te leveren aan in aanmerking komende pc's met Windows 10. Het hoopt de uitrol te voltooien in fasen, die naar verluidt medio 2022 voltooid zou moeten zijn. Windows 11 zal op die dag ook beschikbaar zijn als een losstaand besturingssysteem of als een vooraf geladen besturingssysteem op daarvoor in aanmerking komende pc's.

Image
Image

Microsoft zegt dat Windows 11 een reeks functies en hoogtepunten zal bieden wanneer het in oktober wordt uitgebracht, waaronder een nieuwe Microsoft Store, een nieuw Start-menu-ontwerp, evenals de mogelijkheid om vensters vast te zetten in bepaalde lay-outs, groepen en meer.

Bovendien kunnen gebruikers de nieuwe Focus-functie gebruiken, die muziek kan afspelen en u kan helpen bij uw dagelijkse taken zonder afleiding.

Andere functies van de Windows 11-release zijn een nieuwe, gepersonaliseerde set widgets met informatie over het weer en meer. Microsoft beweert ook dat Windows 11 de "beste Windows ooit voor gaming" zal leveren met betere ondersteuning voor DirectX12 Ultimate, DirectStorage - een populaire functie op de Xbox Series X - en Auto HDR.

Ten slotte zal Windows 11 veel nieuwe toegankelijkheidsfuncties bevatten die zijn ontworpen om iedereen betere controle te geven over hun Windows-ervaring. Dit omvat nieuwe geluidsschema's, ondertitelingsthema's, betere Windows Voice Typing en een algehele eenvoudigere gebruikerservaring.

Met de uitrolfase die in oktober begint, zegt Microsoft dat het van plan is zich eerst te concentreren op nieuwere in aanmerking komende pc's. Als u een pc met Windows 10 hebt die in aanmerking komt voor Windows 11, zal Windows Update u automatisch op de hoogte stellen van de upgrade wanneer deze beschikbaar is.

Aanbevolen: