Microsoft beëindigt Windows Thin PC-ondersteuning in oktober

Microsoft beëindigt Windows Thin PC-ondersteuning in oktober
Microsoft beëindigt Windows Thin PC-ondersteuning in oktober
Anonim

Microsoft is van plan de ondersteuning voor zijn Windows Thin PC-service later dit najaar stop te zetten en stelt voor dat gebruikers in plaats daarvan op zoek gaan naar modernere alternatieven.

Iets meer dan een jaar na het besluit om de ondersteuning voor Windows 7 te beëindigen, zal Microsoft in oktober ook Windows Thin PC naar bed brengen. "Voor organisaties die nog steeds Windows Thin PC gebruiken, raadt Microsoft aan om over te stappen op een nieuwere remote desktop-client", luidt de aankondiging op de Microsoft Tech Community-website.

Image
Image

Windows Thin PC is sinds 2011 beschikbaar als Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-oplossing. VDI's fungeren in wezen als een brug voor werken op afstand, zodat u zich vanaf andere apparaten op andere locaties op uw kantoorcomputer kunt aanmelden.

Zoals TechRadar opmerkt, is Windows Thin PC ongeveer tien jaar oud en werkt het op Windows 7, dat door Microsoft niet langer wordt ondersteund. De virtuele desktop voldoet niet aan de huidigere remote desktop-services.

Als jij (of je werkplek) nog steeds Windows Thin PC gebruikt voor toegang op afstand, heb je tijd om naar alternatieven te zoeken. Windows heeft zijn eigen ingebouwde service, genaamd Windows Remote Desktop, die WIndows XP ondersteunt via Windows 10-besturingssystemen.

Image
Image

Als je de webbrowser van Chrome gebruikt, is er ook Chrome Remote Desktop. Of er zijn verschillende andere gratis tools voor externe toegang beschikbaar.

Microsoft stopt officieel de ondersteuning voor Windows Thin PC op 12 oktober.

Aanbevolen: