Wat is een phablet?

Inhoudsopgave:

Wat is een phablet?
Wat is een phablet?
Anonim

Als een smartphone te klein is en een tablet te groot, dan zijn phablets het 'precies juiste' apparaat daartussenin. Met een tabletachtig scherm en een smartphoneachtige body passen phablets gemakkelijk in een jaszak, handtas of een andere tas. Phablets, kortom, zijn grote smartphones.

De onderstaande informatie moet van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-apparaat heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Wat is een Phablet?

Image
Image

Phablets hebben de kracht om je smartphone, tablet en laptop te vervangen - in ieder geval meestal. De meeste phablets hebben een schermgrootte tussen de vijf en zeven inch diagonaal, maar de werkelijke grootte van het apparaat varieert sterk. Dankzij het grote scherm kunt u comfortabel profiteren van de modus voor gesplitst scherm.

Voor mensen met een slecht gezichtsvermogen is een phablet veel gemakkelijker te lezen. Sommige phablets worden geleverd met een stylus voor meer comfortabele invoer. Bovendien zijn er apps die geschreven woorden kunnen opnemen en deze kunnen omzetten in bewerkbare tekst, wat handig is om notities te maken of on-the-fly te schrijven.

Sommige modellen zijn moeilijk met één hand te gebruiken en de meeste passen niet comfortabel in een broekzak, tenminste niet als de gebruiker zit. (Misschien kunnen opvouwbare telefoons de oplossing zijn.) Phablets hebben over het algemeen een grotere batterij, een geavanceerde chipset en betere graphics, zodat je video's kunt streamen, games kunt spelen en langer productief kunt zijn. Deze grote telefoons zijn ook veel comfortabeler voor mensen met grotere handen of onhandige vingers.

Wat we leuk vinden

  • Geweldig voor het streamen van video en het spelen van grafisch intensieve games
  • Kan gemakkelijk documenten bekijken en bewerken
  • Perfect voor het gebruik van de modus voor gesplitst scherm

Wat we niet leuk vinden

  • Niet gemakkelijk in je zak te steken
  • Kan oncomfortabel zijn om vast te houden tijdens het bellen

Een korte geschiedenis van de phablet

De eerste moderne phablet was de 5,29-inch Samsung Galaxy Note, die in 2011 debuteerde en de meest populaire modellenlijn is.

De Galaxy Note had gemengde recensies en werd door velen bespot, maar maakte later de weg vrij voor de dunnere en lichtere phablets. Een deel van de reden waarom het kritiek kreeg, is dat het er een beetje dom uitzag als het als telefoon werd gebruikt.

Gebruikspatronen zijn veranderd omdat mensen minder traditionele telefoongesprekken voeren en meer videochats en bedrade en draadloze headsets gebruikelijker zijn geworden.

Reuters noemde 2013 het 'Jaar van de Phablet', deels op basis van de vele productaankondigingen op de jaarlijkse Consumer Electronics Show in Las Vegas. Naast Samsung hebben ook merken als Google, Lenovo, LG, HTC, Huawei, Sony en ZTE phablets in hun portfolio.

Apple, ooit gekant tegen het maken van een phablet-telefoon, introduceerde uiteindelijk de iPhone 6 Plus. Hoewel het bedrijf de term phablet niet gebruikte, kwalificeerde het 5,5-inch scherm het zeker als één. Door zijn populariteit bleef Apple deze grotere telefoons produceren, waaronder de iPhone X-lijn.

Google stapte eind 2016 in het spel met de aankondiging van de Pixel-serie, inclusief de 5,5-inch Pixel XL.

Eind 2017 dook de term phablet weer op met de release van de Samsung Galaxy Note 8, die een voor die tijd enorm groot 6,3-inch scherm en twee camera's aan de achterzijde had: een groothoeklens en een telefoto. Sindsdien is Samsung, net als Apple, telefoons blijven maken met schermen die groter zijn dan 6 inch.

Phablets gaan nergens snel naartoe.

FAQ

    Wat zijn mobiele simkaarten voor phablets?

    SIM staat voor abonnee-identiteitsmodule of abonnee-identificatiemodule. Een mobiele simkaart is een kleine geheugenkaart die informatie bevat die de kaart identificeert met een specifiek mobiel netwerk. Hiermee kan een abonnee de phablet gebruiken om oproepen te ontvangen, sms-berichten te verzenden of verbinding te maken met mobiele internetdiensten.

    Hoe draag je een phablet?

    Phablets passen niet in de meeste zakken of kleine portemonnees. Veel phablet-cases hebben echter schouderbanden die het dragen van het apparaat vergemakkelijken. Je kunt het ook in een tas bewaren, zoals een laptoprugzak of een boodschappentas.

Aanbevolen: