Relax: de terugroepactie van Bolt EV is een goede zaak

Inhoudsopgave:

Relax: de terugroepactie van Bolt EV is een goede zaak
Relax: de terugroepactie van Bolt EV is een goede zaak
Anonim

Als soort begeren we vuur en zijn we tegelijkertijd bang. Wat eerlijk gezegd een verantwoorde reactie is op iets dat ons warmte en licht kan schenken, maar ook alles kan vernietigen waar we van houden.

Het is gezond om bang te zijn voor vuur. Zoals het monster van een fictieve dokter keer op keer heeft uitgeroepen, in bepaalde gevallen, 'vuur slecht'. Dus het is gemakkelijk voor degenen die niet helemaal aan boord zijn met elektrische voertuigen (EV's) om naar de recente terugroepactie van Bolt te kijken en te geloven dat EV's tikkende tijdbommen zijn die klaar staan om onze levens en huizen te verzwelgen in met ionen geladen vlammen.

Image
Image

De realiteit is dat alle voertuigen het potentieel hebben om een vuurbal te worden. Maar EV's (hoewel moeilijker te blussen) zijn statistisch gezien niet meer vatbaar voor vlammen dan auto's op gas.

Terugroepen van voertuigbranden komen vaker voor dan u denkt

Data is veel minder spannend dan verhalen over elektrische voertuigen die in brand vliegen terwijl ze op opritten zitten, en het is relatief eenvoudig om artikelen te vinden over EV's die precies dat doen. Van de gloednieuwe en ongelooflijk indrukwekkende Porsche Taycan tot de Tesla Model S, het lijkt alsof de batterijen in elektrische voertuigen constant spontaan ontbranden.

Toen riep GM elke Chevy Bolt en Bolt EUV terug die ooit was gemaakt, en vertelde de eigenaren van het voertuig hun voertuigen niet in hun garage te parkeren totdat het probleem was opgelost. Als je een Bolt bezit, doe dan precies wat ze zeggen.

Het klinkt verschrikkelijk, en er is het gevoel dat alle 142.000-achtige Chevy Bolts elk moment een vreugdevuur van technologie kunnen worden, en dit is een teken dat EV's een gevaar voor iedereen zijn. Bescherm de massa; een vuurstorm van Chevy Bolts komt onze kant op!

De realiteit is een stuk minder spannend.

Gegevens zijn veel minder opwindend dan verhalen over elektrische voertuigen die in brand vliegen terwijl ze op opritten zitten…

Precies zeven Chevy Bolts hebben in de loop der jaren vlam gevat. Dat zijn natuurlijk zeven te veel voertuigen, maar het is ook een heel klein percentage (0,00493 procent) van het totale aantal verkochte bouten sinds GM deze eind 2016 aan klanten begon te leveren. Het gaat om twee gebreken die tijdens de productie in het batterijpakket zijn geïntroduceerd door LG Chem. Hyundai heeft in wezen hetzelfde probleem met zijn LG Chem-batterijpakketten.

Voor sommigen lijkt dat piepkleine percentage en de totale terugroepactie van alle voertuigen misschien alsof EV's gewoon niet klaar zijn voor ons leven omdat ze te nieuw, te gevaarlijk, te elektrisch zijn. Dat is totdat je je realiseert dat voertuigen op gas ook in brand vliegen.

In 2020 riep Honda 241, 339 Odyssey-minibusjes terug omdat een kortsluiting zou kunnen leiden tot brand op de derde rij. Ook riep Hyundai in 2020 429, 686 Elantra sedans en wagons terug omdat sommige voertuigen, je raadt het al, vlam vatten.

Er zijn enkele fundamentele verschillen tussen elektrische en gasgestookte autobranden. Degenen die op benzine rijden, vatten meestal vlam terwijl de motor draait. Je hebt verwarming, benzine en elektrische systemen, en als er iets misgaat, vuur dan af.

Image
Image

Terwijl voor EV's deze voertuigen zijn aangesloten en stilstaan. Vandaar de waarschuwingen van GM om de bout niet in te pluggen terwijl deze in een garage staat.

Toch is het belangrijk om te begrijpen dat al deze terugroepacties (in feite bijna elke terugroepactie) gebaseerd zijn op de mogelijkheid van een incident. De ongeveer 142.000 Chevy Bolts die momenteel op de weg zijn, zullen niet allemaal spontaan uitbarsten in knetterende vuurballen op dezelfde manier dat het onwaarschijnlijk is dat al die Elantras en Odysseys zullen veranderen in rollende vlammenwerpers.

Het terugroepsysteem van de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) is opgezet om ons te beschermen. Als het tijdens het onderzoek van een probleem vaststelt dat een probleem met een voertuig wijdverbreid of gevaarlijk genoeg is om een verplichte of vrijwillige terugroepactie door een autofabrikant te starten, deelt het die informatie met het publiek.

Nee, echt, als je nieuwsgierig bent naar de problemen die naar voren zijn gebracht, die worden onderzocht, en als er een terugroepactie is uitgevoerd voor je auto, kun je het gewoon opzoeken of, voor de lol, kijken bij de totale terugroepacties van 2020 per fabrikant. Spoiler alert, Mercedes-Benz en GM staan op de eerste plaats met elk 36 terugroepacties voor 2020.

Het hele proces houdt ons allemaal veilig, of de auto in uw garage nu op gas, waterstof, elektriciteit of diesel rijdt. Als zeven van een van de modelvoertuigen door hetzelfde probleem in brand vlogen, moet het worden teruggeroepen en gerepareerd, ongeacht hoe het de wielen aan het rollen houdt.

EV's zijn nog nieuw, en de knikken worden nog steeds gladgestreken…

EV-branden zijn nieuws omdat ze nieuw zijn

De focus op EV-branden wordt verwacht. De voertuigen zijn relatief nieuw en de technologie die deze bijna stille machines aandrijft, is voor velen nog steeds een beetje een mysterie. Net als het monster van Frankenstein hebben mensen de neiging om bang te zijn (of te haten) wat ze niet begrijpen of, erger nog, wat ze niet willen begrijpen.

Het is gemakkelijk voor degenen die emotioneel gehecht zijn aan auto's, vrachtwagens en SUV's op gas om te wijzen op de tientallen artikelen over EV's die in brand vliegen als bewijs dat batterij-aangedreven voertuigen de ruimte op onze wegen en opritten niet waard zijn.

Het probleem is dat de artikelen, terugroepacties en video's van elektrische branden die urenlang branden, de persoon die eigenlijk nieuwsgierig is naar EV's doen twijfelen aan hun nieuwsgierigheid naar de plug-in. Als het verhaal is dat elektrische voertuigen je huis elk moment kunnen afbranden, ga je twee keer nadenken om er een mee naar huis te nemen.

Toch is het niet zo eenvoudig. Statistisch gezien vliegen EV's niet vaker in brand dan auto's op gas. Het blijkt dat beide soorten voertuigen worden aangedreven door iets dat brandt. Het echte verschil tussen de twee is dat elektrische vuren uren kunnen branden. Soms smeulend voor dagen voordat ze echt gedoofd zijn. Bij gashaarden zijn ze, als het gas eenmaal op is of als het geen zuurstof meer heeft, zo goed als verdwenen.

Image
Image

Zelfs dat mag je verlangen om op zijn minst een elektrisch voertuig uit te proberen niet temperen. Het is een compleet nieuwe rijervaring en in veel gevallen beter dan wat een alternatief op benzine biedt. Hij is stiller, soepeler, beter voor het milieu, vereist veel minder onderhoud (tot ziens olieverversingen) en als je het grootste deel van de tijd thuis oplaadt, waarschijnlijk veel goedkoper dan naar het tankstation te rennen.

EV-hype is goed, EV-brandhype, minder dus

EV's zijn nog steeds nieuw en de knikken worden nog steeds gladgestreken, maar het is niet zo dat de verbrandingsmotor dit volkomen veilige stuk hardware is. Het is gewoon oude technologie, en buiten de wereld van autojournalistiek zul je waarschijnlijk niet veel horen over voertuigen op gas die worden teruggeroepen.

In maart 2021 riep Genesis bijvoorbeeld ongeveer 95.000 gar-aangedreven voertuigen terug voor brandgevaar. Diezelfde maand riep Hyundai (het moederbedrijf van Genesis) 4.700 Kona Electric EV's terug voor brandgevaar. Een snelle Google-zoekopdracht laat zien dat de gebruikelijke autopublicaties betrekking hadden op de Genesis-terugroepactie, maar dat is het dan ook.

Voer snel een Bolt recall-zoekopdracht uit, en nieuwsorganisaties die absoluut niets zeiden over de Genesis recall vallen over zichzelf heen om verslag uit te brengen over de Chevy Bolt. Het is nieuws omdat het nieuw is.

Aan het eind van de dag voor voertuigen, wat je moet weten, is precies wat de creatie van die overtreffende necromancer Victor Frankenstein in een of andere film "fire bad" uitspuwde. Maar laten we dat aanpassen met onze eigen simplistische maar ware kijk, "EV's goed."

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: