Zijn de codec-avatars van Facebook te realistisch? Experts zeggen dat het een goede zaak is

Inhoudsopgave:

Zijn de codec-avatars van Facebook te realistisch? Experts zeggen dat het een goede zaak is
Zijn de codec-avatars van Facebook te realistisch? Experts zeggen dat het een goede zaak is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook werkt aan virtual reality-avatars die de sociale uitingen van een persoon kunnen nabootsen.
  • Hoewel het misschien te echt lijkt, denken experts dat dit een geweldige overwinning is voor de VR-industrie.
  • Naarmate meer grote technologiebedrijven investeren in VR-technologie, zullen meer gebruikers vertrouwen krijgen in het gebruik van VR, zeggen experts.
Image
Image

Facebook is van plan om virtual reality-avatars te lanceren die de echte sociale uitingen van gebruikers zullen bevatten, die voor sommigen misschien een beetje te echt en opdringerig lijken.

Het technologiebedrijf werkt al geruime tijd aan zijn virtual reality-producten. Het lanceerde zelfs Facebook Reality Labs om onderzoekers, ontwikkelaars en ingenieurs onder één paraplu te brengen om zich te concentreren op de virtual en augmented reality-technologieën van het bedrijf.

Een van de aandachtspunten van het lab was het creëren van Codec Avatars, een project waarin Facebook machine learning gebruikt om menselijke sociale uitingen te verzamelen en opnieuw te creëren om toe te voegen aan virtual reality-avatars.

"Mensen gedragen zich al slecht in VR. Sinds het begin van VR Chat hebben gebruikers te maken gehad met intimidatie door anderen. Vaak is dit gericht op mensen met een vrouwelijke stem", Joel Garcia, technologisch directeur bij Urban District Re alty, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

"Hoe verontrustend dit ook is in een virtuele wereld met cartoonavatars, het beangstigt me om te denken aan een virtuele wereld waarin gebruikers zichzelf moeten presenteren en de beledigingen van deze slechte acteurs nog gerichter en persoonlijker worden."

Wat is er zo echt aan deze avatars?

Yaser Sheikh, de onderzoeksdirecteur bij Facebook Reality Labs in Pittsburgh, leidt het Codec Avatars-project van het technologiebedrijf. Hij ziet dit project als het begin van een geheel nieuwe virtual reality-wereld en wil dat mensen kunnen communiceren als hun meest echte zelf via avatars.

De geplande levensechte avatars van Facebook zouden niet alleen de sociale uitingen van een gebruiker oppikken; ze zouden ook in wezen het hele gezicht van die persoon nabootsen. Gebruikers zouden nog steeds een virtual reality-headset moeten dragen terwijl hun avatars communiceren in het digitale rijk.

In tegenstelling tot Garcia ziet Vijay Ravindran, CEO van Floreo, alleen maar goede dingen uit het werk van Facebook met Codec Avatars. Hij ziet de waarde in van het gebruik van VR als eerste communicatielijn in de toekomst.

"Ik denk dat Facebook echt bezig is met het creëren van digitale persona's", vertelde Vijay Ravindran, CEO van Floreo, aan Lifewire in een telefonisch interview.

"Over het algemeen denk ik dat die geweldig zijn, omdat een deel van wat virtual reality tegenhoudt als medium voor sociale bijeenkomsten en een manier om een gemeenschap op te bouwen, het vermogen is om lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen te lezen."

Virtuele realiteit kan al veranderen hoe mensen sociaal met elkaar omgaan, maar experts willen graag zien hoe een project van deze aard mensen emotioneel kan beïnvloeden.

Toen Garcia onlangs een paar online games speelde, zei hij dat hij meer van het sociale aspect genoot omdat hij het gevoel had dat VR hem in staat stelde sneller betere vrienden te maken. Ze waren tenslotte samen aan het schaken of zeilen. Er was geen agenda, maar er was ook geen onhandige interactie met iemand online tijdens deze activiteiten.

"Hoewel ik zeker weet dat er veel gesprekken zullen zijn over privacy en gebruikers de juiste hoeveelheid anonimiteit zal geven, denk ik dat een dergelijke mogelijkheid echt kan bijdragen aan het creëren van een meer verbonden, emotionele gemeenschapsomgeving, " zei Ravindran.

Wat biedt de toekomst voor superrealistische avatars?

Facebook's Codec Avatars bevinden zich nog in de fase van het nabootsen van gezichtsuitdrukkingen. Uiteindelijk wil het technologiebedrijf de volledige lichaamstaal van een persoon vastleggen, inclusief unieke eigenschappen, zoals hoe iemand loopt of handgebaren gebruikt.

Over het algemeen vind ik dat geweldig, want een deel van wat virtual reality als medium tegenhoudt… is het vermogen om lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen te lezen.”

Ondanks enige twijfel zijn zowel Ravindran als Garcia het erover eens dat het Codec Avatars-project van Facebook de toekomst van virtual reality-technologie kan veranderen.

"Facebook's avatar-systeem is het soort ding dat virtual reality-vergaderingen de nieuwe standaard zou kunnen maken," zei Garcia.

"Ik kan me voorstellen dat na het perfectioneren van het Codec-systeem, de volgende stap zou zijn om gebruikers in staat te stellen hun kleding en haar te veranderen, dan neus- en oogkleur, en het duurde niet lang voordat iedereen op iedereen zou kunnen lijken. Er is iets eng daarin, en ook iets bevrijdends."

Aanbevolen: