Ruimtetoerisme mag nooit mainstream worden - en dat is een goede zaak

Inhoudsopgave:

Ruimtetoerisme mag nooit mainstream worden - en dat is een goede zaak
Ruimtetoerisme mag nooit mainstream worden - en dat is een goede zaak
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ruimtetoerisme wordt misschien goedkoper, maar nooit goedkoop genoeg voor massatoerisme.
  • Een ruimteraket is zowat de meest vervuilende vorm van transport die er is.
  • Er zijn tal van andere manieren voor blanke mannelijke miljardairs om hun geld te verspillen.

Image
Image

Virgin Galactic verkoopt je een kaartje naar de rand van de ruimte voor slechts $ 450.000, maar bijna niemand van ons zal ooit gaan.

Je kunt de tv niet aanzetten of op internet surfen zonder een ouder wordende blanke mannelijke miljardair uit een ruimteschip te zien klimmen dat net terug is van een baan om de aarde, met een grote glimlach op hun gezicht. En nu verkoopt Virgin Galactic van miljardair Richard Branson tickets voor 90 minuten g-force, gewichtloosheid en ongelooflijke uitzichten, voor een half miljoen dollar per pop. Ze hebben er genoeg verkocht, maar zullen jij of ik ooit in een baan om de aarde belanden? En moeten we het überhaupt overwegen, zelfs als het goedkoper wordt?

"De kosten van ruimtevaart dalen snel voor hardware, en dat zal ook voor toerisme zijn. Als we eenmaal orbitale faciliteiten hebben, zal het nog verder dalen. Dit is de aard van de dingen", Joe Latrell, CEO van satellietbedrijf Mini-Cubes, vertelde Lifewire via e-mail. "Aan het begin van het jettijdperk konden alleen de rijken de rit betalen. De computerrevolutie was beperkt tot mensen met geld of degenen die samen een computer wilden hacken."

Duur in elk opzicht

Er zijn twee grote belemmeringen voor ruimtetoerisme. Een daarvan zijn de kosten, die in de loop van de tijd zullen dalen, maar het is onwaarschijnlijk dat ze ooit goedkoop genoeg zullen zijn voor massatoerisme in de ruimte, afgezien van een enorme sprong in technologie.

Het tweede, veel belangrijker probleem, is het milieu. Er is een enorme verbranding van brandstof nodig om een raket de ruimte in te krijgen, en het verbrandt raketbrandstof, geen elektriciteit van hernieuwbare windparken. Virgin Galactic is van plan om uiteindelijk ongeveer 400 vluchten per jaar uit te voeren voor rijke ruimtetoeristen.

Enkele cijfers. De CO2-uitstoot per passagier bij een ruimtelancering is tot ongeveer 100 keer groter dan wanneer ze een langeafstandsvlucht hadden genomen. Dezelfde bron zegt dat een raket tijdens de lancering tot 10x de stikstofoxide kan produceren die wordt uitgestoten door Drax, "de grootste thermische energiecentrale van het VK".

"De milieu-impact van deze eerste toeristische vluchten zal groter zijn dan normaal. Alle nieuwe dingen duren langer en hebben meer impact dan verwacht", zegt Latrell. "Dan worden we slimmer. We stroomlijnen processen, ontwikkelen nieuwe manieren om dingen te doen en verminderen langzaam de kosten en de impact op het milieu."

Het punt is dat, zelfs wanneer 'gestroomlijnd', een ruimtevlucht meer vervuilend zal zijn dan een vliegtuigvlucht. En hier zijn reizen puur toerisme. Tenminste een deel van de passagiers op langeafstandsvluchten heeft minder frivole redenen om te reizen.

Hoe je het ook snijdt, een enkele raketreis is veel, veel erger dan zelfs een straaljager, die al een van de ergste vervuilers is die we hebben. Willen we dit echt toestaan in een tijd waarin we al worstelen om de planeet te behoeden voor een milieuramp? Vooral omdat het alleen beschikbaar zal zijn voor zillionaires.

Alternatieve manieren om geld te verspillen

Op welke andere manieren zouden miljardairs, of louter ruimteminnende miljonairs, kunnen kiezen om hun fortuin te verspillen? Laten we aannemen dat ze geen extra belastinggeld zullen laten vallen of anderszins de welvaartskloof zullen helpen verkleinen.

"Je zou twee Ferrari's kunnen kopen, een Aston Martin, en een all-inclusive vakantie van drie weken kunnen hebben in het première resort van W alt Disney World, de Grand Floridian (en een paar nachten in het binnenkort- te openen Galactic Cruiser) voor een gezin van vier voor dezelfde prijs, "vertelde 'levenslange NASA-fanaat' en voedselopvoeder Christina Russo via e-mail aan Lifewire.

Image
Image

"Of misschien een extravagante reis voor twee naar een afgelegen eiland", zegt Latrell. "Ik heb gehoord dat sommige plaatsen $ 10k per nacht kunnen vragen voor een kamer." Bonuspunten als u het Necker-eiland van Richard Branson van Virgin Galactic als uw bestemming kiest.

Tussen miljardairtoerisme en ruimteafval dat de baan van de aarde vervuilt en zelfs de maan in een stortplaats verandert, weerspiegelt de ruimte al de slechtste aspecten van de aarde. Laten we hopen dat ruimtetoerisme niet als een groeiend probleem van de grond komt.

Aanbevolen: