Waarom de langzame uitbreiding van 5G eigenlijk een goede zaak is

Inhoudsopgave:

Waarom de langzame uitbreiding van 5G eigenlijk een goede zaak is
Waarom de langzame uitbreiding van 5G eigenlijk een goede zaak is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De uitrol van 5G blijft een langzaam proces.
  • Recente rapporten laten zien dat mmWave 5G, de snelste versie van 5G die we momenteel hebben, in een astronomisch laag tempo wordt gebruikt.
  • Hoewel de langzamere uitrol teleurstellend is voor techliefhebbers die graag de snelste netwerkdekking willen, zeggen experts dat het uiteindelijk een sterkere basis legt voor de nieuwe mobiele netwerktechnologie.
Image
Image

Experts zeggen dat de uitrol voor 5G misschien teleurstellend lijkt, maar uiteindelijk zouden consumenten het moeten zien als een constant evoluerende update in plaats van een vervanging voor de netwerken die we momenteel hebben.

Hoewel het een paar jaar geleden is sinds de introductie van "5G-netwerken", lijken providers nog steeds een beperkte dekking te bieden. Bovendien laten nieuwe rapporten zien dat het gebruik van mmWave 5G - de meest geavanceerde vorm van 5G die momenteel beschikbaar is - extreem laag is.

Hoewel het gemakkelijk is om naar de huidige staat van 5G en wanhoop te kijken, zeggen experts dat je je niet te veel moet bezighouden met hoe de dingen er nu uitzien. In plaats daarvan zou je 5G moeten zien als een manier voor providers om het netwerk dat je al hebt naar een nieuw niveau te tillen. Ja, het kost tijd, maar het zou een sterkere basis kunnen hebben als het eindelijk zijn potentieel bereikt.

"Er zijn drie belangrijke factoren voor de langzame uitrol van 5G die we nu zien: technologische beperkingen, veldproeven en wereldwijde standaardisatie", vertelde Pratik Jain, een mobiele netwerkexpert, aan Lifewire in een e-mail. "De langzame uitrol is echter niet per se een slechte zaak, omdat het mogelijk maakt wat moeilijk, zo niet onmogelijk zou zijn bij een snelle uitrol. Het stelt ons ook in staat om nieuwe technologieën te leren, te bouwen en in te zetten zonder het bestaande 4G-netwerk te verstoren."

Voortbouwen op 4G

Waar 4G voorheen een volledige vervanging was voor 3G en 2G, zeggen experts dat consumenten 5G anders moeten bekijken. "Het is het beste om 5G meer als een upgrade te beschouwen en niet als een vervanging", vertelde Barry Matsumori, de CEO van BridgeComm, in een e-mail aan Lifewire.

Een langzamere uitrol geeft meer tijd om problemen aan te pakken die ofwel niet bekend zijn of niet snel kunnen worden aangepakt.

In plaats van simpelweg 4G-netwerken te ontwortelen en te vervangen door 5G, kunnen klanten vertrouwen op de reeds aanwezige 4G-netwerken terwijl providers hun 5G-dekking uitbreiden. Dit helpt ervoor te zorgen dat niemand in de problemen komt waar eerder aangeboden servicelocaties geen dekking meer hebben.

Bovendien zegt Matsumori dat een langzamere uitrol van 5G gunstiger kan zijn voor de algehele basis van de service wanneer deze een breder aanbod bereikt.

De eerste keer goed doen

Het uitbreiden maar niet volledig vervangen van het netwerk is belangrijk omdat het vervoerders in staat stelt meer tijd te nemen om hun 5G-aanbod bij te werken zonder 4G te hoeven onderbreken. Maar waarom is dit van belang?

Met de introductie van 5G moeten mobiele netwerkoperators nieuwe technologie introduceren, wat inhoudt dat ze nieuwe torens bouwen of onderdelen toevoegen aan oudere torens. Als dit niet correct wordt gedaan, kan dit leiden tot lage netwerksnelheden, onvoldoende dekking en andere problemen die consumenten jarenlang kunnen kwellen.

"Als je kijkt hoe snel LTE werd ingezet, is het echt verbazingwekkend dat we in sommige gebieden überhaupt 4G-netwerken hebben. Het gebrek aan planning, vooruitziendheid en langetermijndenken resulteerde in enorme verspilde uitgaven die hadden kunnen worden vermeden als ze de uitrol een beetje hadden vertraagd, " legde Jain uit.

"Als je honderden miljarden dollars gaat uitgeven aan infrastructuur (waarbij de spectrumkosten niet eens zijn inbegrepen), kun je het net zo goed de eerste keer goed doen, zodat je niets hoeft te verspillen meer geld om je fouten later te herstellen,"

Image
Image

Bovendien zegt Jain dat de lage aantallen die we zien met mmWave 5G-ondersteuning logisch zijn, omdat de technologie veel duurder is om te implementeren dan sub-6GHz (lagere frequentie) 5G. Jain zegt dat de kosten in combinatie met het kortere bereik dat mmWave 5G biedt, betekent dat operators meer geld moeten uitgeven voor zowel de technologie als de extra torens die nodig zijn om echt brede dekking te bieden.

Uiteindelijk, hoewel een langzamere uitrol voor 5G voor sommige consumenten misschien een vergissing lijkt, vooral met netwerken die 5G zo sterk pushen op nieuwe apparaten, zeggen experts dat dit het beste is.

"Er zijn voor- en nadelen voor een langzame uitrol van 5G, maar over het algemeen helpt het de technologie op veel manieren. Een langzamere uitrol geeft meer tijd om problemen aan te pakken die ofwel niet bekend zijn of die niet snel kunnen worden aangepakt, " Jain zei.

"Het geeft ook meer tijd om aan technologische problemen te werken en om zowel hardware als software op grote schaal te bouwen terwijl ze grondig worden getest."

Aanbevolen: