Een Always-On Display kan je relatie met de iPhone veranderen

Inhoudsopgave:

Een Always-On Display kan je relatie met de iPhone veranderen
Een Always-On Display kan je relatie met de iPhone veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het gerucht gaat dat Apple een always-on-display gaat toevoegen aan de aankomende iPhone 14 Pro.
  • Een always-on display zorgt ervoor dat bepaalde inhoud aan gebruikers kan worden getoond zonder dat ze het scherm volledig hoeven aan te zetten.
  • Always-on-displays zijn niet nieuw voor de branche, maar wel nieuw voor Apple.

Image
Image

Het heeft veel langer geduurd dan sommigen hadden gehoopt, maar de geruchtenmolen heeft ertoe geleid dat Apple een always-on-display (AOD) naar de iPhone heeft gebracht in een beweging die de manier waarop mensen het gebruiken zou kunnen veranderen.

Android-telefoonfabrikanten zoals Samsung zetten op dit moment al meer dan tien jaar AOD's op hun telefoons, maar Apple heeft gewacht tot het gelooft dat de tijd rijp is. Die tijd is nu, als we de geruchten mogen geloven. Altijd de klok van een iPhone kunnen zien is cool, maar het gaat veel verder dan dat met de aankomende iOS 16-release, gecombineerd, widgets en de AOD kunnen het spel veranderen voor iPhone-bezitters over de hele wereld.

"Ik heb mijn iPhone veel op mijn bureau en het is heel aantrekkelijk om er een blik op te kunnen werpen om te zien wat er gebeurt", vertelde Apple-gerichte YouTuber Christopher Lawley aan Lifewire via een direct bericht. Niet iedereen draagt een Apple Watch, en informatie in een oogwenk zien zonder de iPhone volledig op te starten, is belangrijker dan het op het eerste gezicht lijkt.

Informatie die er altijd is

Het hebben van informatie die altijd beschikbaar is, kan erg handig zijn. In het geval van iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max (de standaard iPhone 14-handsets missen), zal dat waarschijnlijk de dag-, datum- en app-gebaseerde widgets bevatten. De onthulling van iOS 16 in juni gaf ons een glimp van wat we konden verwachten. Wanneer het dit najaar wordt verzonden, kunnen alle compatibele iPhones nieuwe widgets op het vergrendelscherm weergeven, maar iPhone 14 Pro gaat verder. Diezelfde widgets zullen naar verwachting altijd beschikbaar zijn, of het scherm nu verlicht is of niet.

Naar verwachting zal hetzelfde gelden voor meldingen, waarbij iPhone 14 Pro-bezitters in één oogopslag kunnen zien wat er aan de hand is, iets dat Lawley al spannend maakt. "Ik denk dat meldingen iets groots zullen zijn. In iOS 16 hebben we al gezien hoe Apple de manier waarop meldingen worden weergegeven aanpast", zei hij. "Ik wed dat de teloptie de standaard wordt voor de altijd-op-scherm-modus."

In een oogwenk informatie zien, zonder de iPhone volledig op te starten, is belangrijker dan het op het eerste gezicht lijkt.

Lawley ging ook in op wat dat zou kunnen betekenen voor de Focus-modus van Apple, een functie waarmee gebruikers kunnen bepalen welke apps en meldingen beschikbaar zijn op basis van andere omstandigheden, zoals het tijdstip van de dag of andere triggers."Als iemand die in Focus-modi leeft (betere afhandeling van meldingen), [is het] erg aantrekkelijk voor mij", zei hij toen hij besprak hoe Focus-modi de informatie op het scherm zouden kunnen beperken.

Apple Senior Vice-President Craig Federighi zei onlangs hoe hij gelooft dat iOS 16 mensen zal helpen een "gezonde relatie" met hun apparaten te krijgen, dankzij de Lock Screen-widgets die ervoor zorgen dat mensen hun iPhone niet meer hoeven te ontgrendelen om gegevens te kunnen zien. Dat zal ze behoeden voor afleiding, denkt hij. En Apple lijkt een stap verder te gaan door het mogelijk te maken om die widgets te zien zonder zelfs maar een iPhone aan te raken, laat staan hem te ontgrendelen.

Apple zou echter moeten werken om het meeste uit de AOD te halen. De huidige iOS 16-bèta's laten slechts een enkele rij widgets onder de klok toe, met veel ruimte voor het grijpen. Apple-watcher Federico Viticci is het daarmee eens en zegt dat hij erg van widgets houdt, maar zou willen dat hij "twee rijen widgets onder de klok zou hebben." Misschien houdt Apple dat achter voor de aankondiging van de iPhone 14 Pro, die waarschijnlijk volgende maand zal plaatsvinden.

Beter laat dan nooit

Apple is tien jaar te laat met het AOD-spel, maar het doet het op een manier waarvan het denkt dat het voordelen biedt die voorheen niet beschikbaar waren. Met iPhone 14 Pro implementeert Apple een nieuwe weergavetechnologie die de verversingssnelheid kan vertragen tot slechts 1 Hz, waardoor er minder stroom nodig is om het te laten functioneren. Apple is van mening dat het wachten op een dergelijke technologie ervoor zorgt dat de AOD geen negatieve invloed heeft op de levensduur van de batterij - iets wat had kunnen gebeuren als hij eerder op de AOD-trein was gesprongen.

"Apple wil niet dat mensen een slechtere batterijduur krijgen vanwege een scherm dat altijd aan staat", merkt Lawley op, en merkt op dat "elke keer als Apple het verprutst, het wereldnieuws wordt."

Iets wat het bedrijf ongetwijfeld wil vermijden.

Aanbevolen: