Hoe Apple Watch in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Watch in te stellen
Hoe Apple Watch in te stellen
Anonim

Heb je een nieuwe Apple Watch? Gefeliciteerd! Het is leuk en handig, maar je kunt het niet zomaar uit de doos halen, om je pols doen en ermee aan de slag gaan. Die moet je eerst instellen. Leer hoe u uw nieuwe Apple Watch instelt en gebruikt met de stapsgewijze instructies hier en krijg tips over het gebruik en het oplossen van veelvoorkomende problemen.

Dit artikel is van toepassing op alle Apple Watch-modellen, inclusief mobiele modellen met watchOS 5 tot en met watchOS 7. Als uw Apple Watch al is ingesteld, maar u moet deze aansluiten op een nieuwe iPhone, raadpleegt u Een Apple koppelen Kijk met een nieuwe iPhone.

Wat u nodig hebt om een Apple Watch in te stellen

Het instellen van een Apple Watch bestaat uit twee delen: het horloge koppelen met je iPhone en het vervolgens instellen als een nieuw horloge of de gegevens van een eerdere Apple Watch herstellen.

Voordat je een Apple Watch kunt instellen, heb je het volgende nodig:

  • Een iPhone 5S of nieuwer (iPhone 6 of nieuwer voor mobiele Apple Watch-modellen) waarop de Watch-app is geïnstalleerd. De app is geïnstalleerd op alle recente versies van iOS.
  • Bluetooth ingeschakeld op je iPhone.
  • Uw iPhone is verbonden met een Wi-Fi-netwerk.

Hoe u uw Apple Watch en iPhone kunt koppelen

Hoewel de Apple Watch veel dingen zelf kan, ha alt hij veel van zijn functionaliteit uit de verbinding met een iPhone in een proces dat koppelen wordt genoemd. Volg deze stappen om uw Apple Watch met uw iPhone te koppelen.

  1. Zet uw Apple Watch aan door de zijknop op de Watch ingedrukt te houden totdat het Apple-logo verschijnt. Wanneer het logo verschijnt, laat u de knop los.
  2. Plaats de iPhone en Apple Watch dicht bij elkaar. Het koppelen van een Apple Watch aan een iPhone maakt gebruik van Bluetooth, dus de apparaten moeten dicht bij elkaar staan om de verbinding te laten werken.
  3. Op je iPhone, open de Apple Watch-app en tik op Start koppelen.
  4. Als de iPhone en Apple Watch elkaar detecteren, verschijnt er een wervelende animatie op het Apple Watch-scherm. Er verschijnt een kader op het iPhone-scherm. Verplaats de iPhone zodat de Apple Watch in het kader op de iPhone verschijnt. Wanneer de iPhone "vergrendelt" op het horloge, gaat u automatisch naar de volgende stap.

    In sommige zeldzame gevallen kunnen de iPhone en Apple Watch op deze manier mogelijk geen verbinding maken. Als u dit probleem tegenkomt, tikt u op Apple Watch handmatig koppelen op de iPhone en volgt u de aanwijzingen op het scherm om de apparaten te koppelen.

  5. Kies na het koppelen van je iPhone en Apple Watch een van de twee opties. Als je in het verleden een Apple Watch hebt gehad en de gegevens van je vorige Watch wilt gebruiken, tik je op Herstellen vanuit back-up. Kies anders Instellen als nieuwe Apple Watch.

    Image
    Image

Ga door naar een van de volgende twee secties, gebaseerd op uw keuze in de laatste stap: Instellen als nieuwe Apple Watch of Herstellen vanaf back-up.

Nadat je iPhone en Apple Watch zijn gekoppeld, kies je een van de twee opties

Als je nog niet eerder een Apple Watch hebt gehad of niet wilt herstellen vanaf een back-up, dan is dit de optie voor jou. U moet de stappen uit het eerste gedeelte van dit artikel hebben gevolgd en Instellen als nieuwe Apple Watch. hebben geselecteerd

Dit is wat je nu moet doen:

  1. In de eerste paar schermen gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Apple, wacht u tot de Watch-app u aanmeldt bij uw Apple ID-account (als u wordt gevraagd om u aan te melden, doet u dit) en tikt u vervolgens op OK op het Gedeelde instellingen scherm.

    Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen op uw Apple ID als u een gebruikte Apple Watch hebt gekocht. In dat geval is het horloge mogelijk nog steeds gekoppeld aan de Apple ID van de verkoper. Als dit het geval is, kunt u niet verder gaan totdat het activeringsslot is verwijderd. Lees hier meer over in Hoe iCloud-vergrendelde iPhones te ontgrendelen. De tips zijn ook van toepassing op Apple Watch.

  2. Maak een toegangscode aan om uw Apple Watch te beveiligen. Om een standaard 4-cijferige code te gebruiken, tikt u op Maak een toegangscode aan en voert u uw voorkeurscode twee keer in op de Apple Watch. Om een complexere en veiligere code te gebruiken, tikt u op Een lange toegangscode toevoegen en voert u de code in op het horloge. Je kunt ook Don't Add Passcode kiezen, maar Apple raadt dat af.
  3. De Watch-app op de iPhone informeert je vervolgens over de Heart He alth-functies van de Apple Watch voor modellen die ze ondersteunen. U kunt op dit scherm niets anders doen dan tikken op Doorgaan Alle functies voor hartgezondheid worden alleen op het horloge gebruikt na het instellen.

    Image
    Image
  4. De Apple Watch ondersteunt Apple Pay voor gemakkelijke, veilige draadloze betalingen. Als u Apple Pay al op uw iPhone gebruikt, moet u uw kaart opnieuw autoriseren. Als je het nog niet gebruikt, kun je het in deze stap instellen. Kies Doorgaan om Apple Pay in te stellen of Later instellen in de Apple Watch-app

    Ga voor meer diepgaande informatie over de Apple Watch en Apple Pay naar Apple Pay gebruiken op de Apple Watch.

  5. In het volgende scherm worden de veiligheidsfuncties van de Apple Watch uitgelegd (de exacte opties verschillen per model, maar ze omvatten SOS-noodoproepen en valdetectie).

    Om valdetectie in te schakelen, gaat u naar de Watch-app op de iPhone en selecteert u My Watch > Emergency SOS > inschakelen (groen) de Valdetectie schakelaar.

    Je horloge erft veel instellingen van je iPhone. Als je al contacten voor noodgevallen en gezondheids- en activiteitsdoelen hebt ingesteld, worden die instellingen automatisch toegevoegd aan je Watch. Als dat niet het geval is, wordt u mogelijk gevraagd deze in te stellen voordat u op Doorgaan. tikt

  6. Als uw Apple Watch mobiele connectiviteit ondersteunt, ziet u een extra scherm om de mobiele service te configureren. Tik op Mobiel instellen om toegang te krijgen tot het installatieproces voor het telefoonbedrijf dat mobiele service voor uw horloge levert. Volg de aanwijzingen op het scherm totdat u terugkeert naar een scherm met de tekst Cellular Is Ready Tik op Doorgaan

    Image
    Image
  7. Je kunt Apple Watch-apps installeren waarmee je miniversies van iPhone-apps om je pols hebt. Kies op dit scherm om Install All apps te bekijken die beschikbaar zijn op uw iPhone of Choose Later.

    Als je je Watch meteen wilt gebruiken, is het beter om apps later te installeren. Het installeren van apps op de Apple Watch kan traag zijn. Als je ervoor kiest om alle beschikbare apps te installeren, kan het zijn dat je lang moet wachten voordat je horloge klaar is.

  8. Met al je instellingen geselecteerd, beginnen je iPhone en Apple Watch te synchroniseren. Hoe lang dit duurt, hangt af van hoeveel inhoud u synchroniseert, maar verwacht dat dit minstens een paar minuten zal duren. Controleer het voortgangswiel op zowel de iPhone als de Apple Watch voor status.

    Image
    Image
  9. Er klinkt een geluid om je te laten weten wanneer het proces is voltooid. Terwijl je wacht, kun je meer te weten komen over de Watch door omhoog te vegen en op tutorials te tikken.
  10. Wanneer het geluid en de trillingen je laten weten dat het synchroniseren is voltooid, tik je op de digitale kroon van het horloge om het te gebruiken.

Een Apple Watch instellen met herstellen vanaf back-up

Als u in het verleden een Apple Watch had en de gegevens van uw vorige Watch naar uw nieuwe model wilt verplaatsen, is dit de optie voor u. Eerst moet u de stappen uit het eerste gedeelte van dit artikel hebben gevolgd en Herstellen vanuit back-up hebben geselecteerd. Volg daarna deze stappen, waarvan de meeste hetzelfde zijn als het instellen van een nieuwe Apple Watch.

  1. Als je op Herstellen vanuit back-up tikt, geeft de Watch-app op de iPhone alle beschikbare back-ups weer. Tik op de back-up die u wilt herstellen op uw nieuwe Apple Watch.
  2. De eerste paar schermen na het kiezen van een back-up zijn eenvoudig en gaan snel voorbij. Ga akkoord met de algemene voorwaarden van Apple, log in met uw Apple ID. (Dit zou automatisch moeten gebeuren, maar meld u aan als u daarom wordt gevraagd.) Tik op OK op het scherm Gedeelde instellingen om door te gaan.
  3. Maak vervolgens een toegangscode aan. Tik op Maak een toegangscode om een eenvoudige 4-cijferige code te gebruiken om uw horloge te beveiligen. Voer de gewenste code twee keer in op het horloge. Tik op Een lange toegangscode toevoegen om een complexere code te gebruiken, of tik op Geen toegangscode toevoegen om deze helemaal over te slaan, maar dat is geen goede beveiliging gewoonte, en Apple raadt het niet aan.
  4. Als je Apple Watch Heart He alth-functies ondersteunt, worden ze in het volgende scherm beschreven. U hoeft hier niets te doen, behalve lezen over de functies en tikken op Doorgaan.
  5. Je kunt Apple Pay aan je horloge toevoegen als je wilt. Tik op Doorgaan om Apple Pay in te stellen of op Later instellen in de Apple Watch-app om het later te doen.
  6. Op dit punt beginnen je iPhone en Apple Watch te synchroniseren. Dit duurt een minuut of twee tot veel langer, afhankelijk van hoeveel gegevens worden gesynchroniseerd. Een wiel geeft de voortgang weer op zowel de iPhone als de Apple Watch.
  7. Er wordt een geluid afgespeeld en het horloge trilt om u te laten weten dat de synchronisatie is voltooid en dat u uw horloge kunt gaan gebruiken. Druk gewoon op de digitale kroon.

Snelle Apple Watch-gids: uw nieuwe horloge gebruiken

Nu je Apple Watch is ingesteld, is het tijd om te leren hoe je hem kunt gebruiken. Er v alt natuurlijk veel te leren, maar hier is wat nuttige inhoud voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Image
Image
  • Apple Watch gebruiken. Voor een goed overzicht van de basisfunctionaliteit en het gebruik van het horloge, bekijk Apple Watch 101 voor de nieuwe Apple Watch-eigenaar.
  • Apps ophalen. Als u wilt weten hoe u de functionaliteit van het horloge kunt uitbreiden door nieuwe apps toe te voegen, leest u Hoe u apps aan uw Apple Watch kunt toevoegen.
  • Belangrijke apps gebruiken. Wilt u meer weten over het gebruik van enkele favoriete apps op het horloge? Lees Hoe u Spotify op Apple Watch gebruikt en Facebook op Apple Watch gebruikt.
  • Bezig met updaten van watchOS. Net als bij de iOS op iPhone brengt Apple regelmatig nieuwe versies van watchOS uit voor de Apple Watch. Deze updates verhelpen bugs en voegen nieuwe functies toe. Leer hoe u ze installeert in Uw Apple Watch bijwerken.
  • Belangrijke Apple Watch-accessoires. Voor de beste ervaring heb je meer nodig dan alleen het horloge zelf. Bekijk onze suggesties voor onze favoriete Apple Watch-accessoires.
  • Batterij bijna leeg? Als uw batterij bijna leeg is en u niet snel kunt opladen, zet u uw Apple Watch in de energiereservemodus.

Snelle Apple Watch-gids: problemen oplossen

Soms gaan er dingen mis met de Apple Watch en als ze dat doen, moet je weten hoe je ze kunt repareren. Bekijk deze verzameling artikelen over probleemoplossing.

  • Apple Watch opnieuw opstarten. Net als bij de iPhone kunnen problemen soms worden opgelost door het horloge opnieuw op te starten. Lees hoe u Apple Watch opnieuw kunt opstarten.
  • Een verloren Apple Watch vinden. Dezelfde technologie die wordt gebruikt voor Zoek mijn iPhone helpt u bij het vinden van een verloren of gestolen Apple Watch. Lees hoe u mijn Apple Watch kunt vinden.
  • Apple Watch gaat niet aan? Als uw Apple Watch niet kan worden ingeschakeld, hebt u de tips nodig in Een Apple Watch repareren die niet kan worden ingeschakeld.
  • Apple Watch en iPhone ontkoppelen. Als u een upgrade uitvoert naar een nieuw Watch-model of een aantal geavanceerde stappen voor probleemoplossing moet uitvoeren, moet u mogelijk uw Watch en iPhone ontkoppelen. Lees hoe u Apple Watch en iPhone kunt ontkoppelen.

Aanbevolen: