Wat is Pandora?

Inhoudsopgave:

Wat is Pandora?
Wat is Pandora?
Anonim

Met meer dan 50 miljoen actieve maandelijkse luisteraars is Pandora een van de populairste muziekstreamingdiensten. Toch heb je er misschien nog nooit van gehoord of weet je waarom het zo'n geweldige manier is om online naar muziek te luisteren. Laten we de basis eens bekijken.

Image
Image

Wat is Pandora?

Pandora is een muziekstreamingservice en app die je kunt gebruiken om muziek te streamen op verschillende apparaten, waaronder je smartphone, tablet, computer, smart-tv, slimme luidsprekers, autoradio, Blu-ray-speler of spelconsole.

Pandora stelt je in staat om gepersonaliseerde radiostations te maken op basis van een artiest of nummer dat je leuk vindt. Zodra je een seed-nummer of artiest hebt geselecteerd, verzamelt Pandora automatisch nummers met vergelijkbare kwaliteiten en speelt ze af.

Een dochteronderneming van Sirius/XM Holdings, Pandora verwijst naar deze vergelijkbare kwaliteiten als 'muziekgenomen'. Ze kunnen tags bevatten van descriptoren zoals volks, vrouwelijke zang, sterke drums of andere herkenbare aspecten die helpen een muziekwerk te oriënteren op anderen die het leuk vinden.

Maak je eigen Pandora-radiostation

Pandora werkt een beetje als radio. Je kunt ervoor kiezen om naar een station te luisteren dat je hebt gemaakt op basis van een artiest of nummer dat je leuk vindt, maar je kunt er niet voor kiezen om naar een specifiek nummer te luisteren of een bepaald nummer opnieuw af te spelen - althans niet in de gratis versie van de service. En met de gratis versie mag je maar een beperkt aantal nummers per dag overslaan.

Image
Image

Elk station heeft een naam op basis van zijn kenmerken toen je het selecteerde. Voorbeelden hiervan zijn pophits uit de jaren 80, Elton John Radio, Holiday Radio of Italian Cooking Music Radio. Bij zenders die de naam van een artiest dragen, hoor je muziek van andere artiesten die een gelijkaardige stijl hebben of een tijdgenoot van de artiest zijn.

Je kunt de muziek op het station naar wens aanpassen door de opties voor duim omhoog, duim omlaag of nooit afspelen te kiezen. Dit is een effectieve manier om uw stations te verfijnen, waarvan u er tot 100 kunt maken.

Zes redenen om van Pandora te houden

De meeste mensen vinden Pandora gemakkelijk en plezierig. Hier zijn enkele redenen waarom.

  • Je hoeft niet door tonnen albums, artiesten en nummers te bladeren om naar muziek te luisteren die je leuk vindt. Besteed zoveel tijd als je wilt aan het personaliseren van je zenders of weiger nummers die je niet wilt horen.
  • Je kunt voor elke stemming een zender maken. Zoek een goed dansnummer, dinermuziek of oldies en maak voor elk een station. Deel je favoriete zenders door ze cadeau te doen aan vrienden of laat ze je hun zenders cadeau doen.
  • Ontdek nieuwe muziek op basis van nummers of artiesten die lijken op degene die je al leuk vond.
  • Toegang tot je Pandora-account op veel apparaten, waaronder telefoons, computers, smart-tv's, Blu-ray Disc-spelers, thuisbioscoop- en stereo-ontvangers met netwerk, en gameconsoles.
  • Pandora biedt gedetailleerde informatie over liedjes. Als je op een computer luistert, klik je op de songtekst om mee te lezen (of mee te zingen).
  • Pandora kan worden gebruikt in combinatie met Alexa op compatibele apparaten. Stel het in als de standaardmuziekservice van Alexa, zodat wanneer je Alexa vraagt om muziek af te spelen, het eerst naar Pandora gaat.

Pandora Free

De gratis Pandora-service wordt door advertenties ondersteund door pop-up-web- en audioadvertenties op uw streaming-media-apparaten. De audio-advertenties worden elke drie of vier nummers herhaald. Als je graag met continue muziek op de achtergrond werkt, kan dit vervelend zijn.

Je kunt naar zoveel nummers luisteren als je wilt, de hele dag, elke dag, zonder abonnementskosten, zolang de advertenties je niet storen.

Image
Image

Als je echter zonder advertenties wilt luisteren en extra functies wilt krijgen, biedt Pandora betaalde abonnementsdiensten: Pandora Plus en Pandora Premium. Er is ook een Pandora Premium Family-abonnement, dat alle functies van Premium biedt voor maximaal zes unieke Pandora-accounts.

Je kunt je meteen aanmelden voor een van deze services of upgraden nadat je een tijdje naar de gratis versie hebt geluisterd.

Pandora Plus

Voor $ 4,99 per maand ($ 54,89 per jaar) kun je je gratis account upgraden naar Pandora Plus. Dit zijn de voordelen:

  • Geen advertenties.
  • Sla zoveel nummers over of speel ze opnieuw af als je wilt. Je hoeft een nummer niet op de plank te houden of een duim omlaag te geven. Sla gewoon een nummer over dat niet bij je huidige stemming past.
  • Luister offline naar maximaal drie stations naar keuze, plus je Thumbprint Radio, die al je geliefde nummers combineert met wat extra's. Online luisteren is alleen beschikbaar op compatibele mobiele telefoons die de Pandora-app gebruiken.
  • Betere geluidskwaliteit. Pandora streamt nummers in een gecomprimeerd formaat zoals de meeste digitale muziekbestanden. Als je een vollere, rijkere ervaring wilt, kun je een hogere bitsnelheid streamen met Pandora Plus. Dit is vooral wenselijk bij het luisteren naar luidsprekers van hoge kwaliteit in uw thuisbioscoop.

Pandora Premium

Voor $ 9,99/maand of $ 109,89/jaar kun je Pandora Premium krijgen. Het bevat alle Pandora Plus-functies plus:

  • Volledig aanpasbare afspeellijsten.
  • Zoeken en afspelen op aanvraag.
  • Download alle gewenste nummers voor offline luisteren.

Pandora Premium Gezinsabonnement

Deze abonnementsoptie biedt de functies van Pandora Premium voor maximaal zes gebruikers in een huishouden. Aangezien er meerdere abonnees kunnen zijn, combineert een extra functie, onze soundtrack genoemd, de muzikale voorkeuren van elk gezinslid in één afspeellijst. De afspeellijst wordt toegevoegd aan de Mijn muziekcollectie van elke persoon.

Het Pandora Premium Family-abonnement kost $ 14,99 per maand ($ 164,89 per jaar). Als je een huidige Pandora-abonnee bent en wilt upgraden naar het Premium Family Plan, zijn er enkele beperkingen.

Jaarabonnementen, studenten- en militaire kortingen en het Pandora Premium Family-abonnement kunnen alleen worden gekocht via de Pandora-website. Pandora Premium is alleen verkrijgbaar bij bepaalde abonnementsaanbieders.

FAQ

    Is er een Pandora-desktopapp?

    Ja. De Pandora-app voor pc is alleen beschikbaar voor Pandora Plus- of Premium-abonnees.

    Op welke apparaten wordt Pandora afgespeeld?

    Pandora is beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Fire OS, Android-apparaten en smart-tv's zoals Amazon Fire TV en Android TV. U kunt Pandora vanaf uw computer of mobiele apparaat streamen naar mediaservers, autoradio's of Bluetooth-luidsprekers. Je kunt zelfs naar Pandora luisteren op je Apple Watch.

    Hoe zet ik Pandora uit?

    Als u Pandora wilt uitschakelen, sluit u de app of sluit u het browservenster. Je moet de Pandora-app op je telefoon sluiten als deze niet in gebruik is, zodat je batterij niet leegloopt.

Aanbevolen: