Windows 11-bug breekt Windows Defender-app

Windows 11-bug breekt Windows Defender-app
Windows 11-bug breekt Windows Defender-app
Anonim

Windows 11-testers lopen tegen een nieuwe bug aan waardoor de Windows-beveiligingstoepassing kapot gaat.

Windows 11 is momenteel beschikbaar als onderdeel van het Windows Insider-programma voor vroege toegang van Microsoft. Zoals bij elke vroege toegang, zijn sommige gebruikers onderweg bugs en andere problemen tegengekomen. Het nieuwste probleem lijkt problemen te veroorzaken met de Windows-beveiligingstoepassing. Volgens Windows Latest is de bug merkbaar in Windows 11 Build 22000.160 of ouder, en het zorgt ervoor dat de app niet wordt geopend wanneer u deze selecteert in Windows-instellingen.

Image
Image

Meerdere gebruikers hebben het probleem gemeld, dat lijkt te verschijnen wanneer gebruikers opties proberen te selecteren in het gedeelte Windows-beveiliging van het menu Privacy en beveiliging. De fout zegt: "Je hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen" en vraagt gebruikers vervolgens om een app te zoeken in de Microsoft Store.

In wezen zorgt deze bug ervoor dat gebruikers Windows Defender niet kunnen controleren, dat fungeert als het ingebouwde antivirusprogramma voor Windows.

Gelukkig lijkt er een oplossing voor het probleem te zijn, hoewel gebruikers Windows PowerShell als beheerder moeten starten en vervolgens een opdrachtreeks moeten plakken om dit te bereiken.

Image
Image

The Get-AppxPackage Microsoft. SecHe althUI -AllUsers | De opdrachtreeks Reset-AppxPackage zou het probleem moeten oplossen en u in staat stellen de Windows-beveiligingstoepassing opnieuw te gebruiken.

Het is onduidelijk wanneer Microsoft een update uitbrengt om het probleem aan te pakken, maar voorlopig kunnen gebruikers deze zelf resetten om weer toegang te krijgen tot Windows Defender.

Aanbevolen: