FCC zegt oké tegen Amazon Slaapmonitoring met radar

FCC zegt oké tegen Amazon Slaapmonitoring met radar
FCC zegt oké tegen Amazon Slaapmonitoring met radar
Anonim

Amazon's voorgestelde apparaat dat radar zou gebruiken voor algemene bewegingscontrole en om de slaaphygiëne bij te houden zonder fysiek contact te vereisen, heeft groen licht gekregen van de FCC.

Bloomberg meldt dat de Federal Communications Commission (FCC) Amazon toestemming heeft gegeven om verder te gaan met een nog onaangekondigd apparaat dat radar zou gebruiken om beweging te volgen. Volgens Amazon zou het gebruik van radar het mogelijk maken om beweging in 3D-ruimte vast te leggen, wat gebruikers met mobiliteits- en spraakbeperkingen enorm ten goede zou komen. Het kan ook worden gebruikt om de slaap van een gebruiker nauwkeuriger te volgen dan de meeste andere slaapmonitoring-apparaten die momenteel beschikbaar zijn.

Image
Image

Het goedkeuringsdocument dat is vrijgegeven door de FCC onthult dat het Amazon-apparaat "niet-mobiel" zou zijn en een constante verbinding met een stroombron nodig zou hebben om te werken, net als de Amazon Echo. Hoewel in tegenstelling tot de Echo, zou het gebruik van radar non-verbale, contactloze controle mogelijk maken, omdat het apparaat de bewegingen van gebruikers zou kunnen lezen.

Image
Image

"We vinden dat de radarsensor van Amazon, wanneer deze wordt gebruikt voor de specifieke soorten toepassingen die Amazon heeft beschreven, voldoende analoog is aan de situaties die we hebben geëvalueerd voor de Google Soli-radar, zodat we hier tot dezelfde conclusie kunnen komen, " FCC verklaarde in het goedkeuringsdocument: "En, net als bij de apparaten van Google, zullen de radars van Amazon worden gebruikt om beweging vast te leggen in een discrete ruimte die wordt gekenmerkt door een korte afstand tussen de radar en wat hij waarneemt."

In Amazon's Request for Waiver-aanvraag stelt het bedrijf dat "… wanneer ze worden ingezet in goedkope contactloze slaapvolgapparatuur, de radarsensoren consumenten in staat zullen stellen potentiële slaapproblemen te herkennen. Toekenning van deze vrijstelling zou daarom tastbare voordelen opleveren voor veel leden van het Amerikaanse publiek."

Aanbevolen: