Downgraden van iOS 15 naar iOS 14

Inhoudsopgave:

Downgraden van iOS 15 naar iOS 14
Downgraden van iOS 15 naar iOS 14
Anonim

Wat te weten

  • Als je een back-up hebt, sluit je je iPhone aan op je computer en ga je naar de herstelmodus om deze te herstellen naar iOS 14.
  • Zonder een back-up, tik op Instellingen > Algemeen > iPhone overzetten of resetten om te resetten je iPhone naar de fabrieksinstellingen en alle bestanden verliezen.
  • Verwijder het bètaprofiel door te tikken op Instellingen > Algemeen > VPN & Apparaatbeheer > iOS Beta Software-profiel > Profiel verwijderen.

Dit artikel leert je hoe je op twee manieren kunt downgraden van iOS 15 naar iOS 14: verwijder de bètaprofielinformatie en waarom je zou willen downgraden.

Hoe kan ik downgraden van iOS 15 naar iOS 14?

Bij het downgraden van iOS 15 naar iOS 14 heb je twee opties om dit te doen. Het hangt ervan af of u vooraf een back-up op uw Mac hebt gemaakt. Hier leest u hoe u de eerdere back-up kunt herstellen, op voorwaarde dat u er een hebt gemaakt.

Voor deze methode moet u een back-up op uw computer hebben gemaakt voordat u de update naar iOS 15 uitvoert. Houd er ook rekening mee dat het downgraden van een openbare versie van iOS naar een eerdere versie niet wordt ondersteund door Apple en het downgraden naar een niet-ondersteunde versie van iOS zoals iOS 14 wordt als een groot beveiligingsrisico beschouwd.

  1. Sluit je iPhone aan op je Mac of pc met een Lightning- of USB-C-kabel.

    Zorg ervoor dat de back-up beschikbaar is op uw computer.

  2. Ga naar de herstelmodus op je iPhone.
  3. Wanneer de hersteloptie op uw Mac of pc verschijnt via Finder of iTunes, klikt u op Herstellen.

  4. Klik op Install wanneer de prompt verschijnt om uw iPhone te herstellen naar de eerdere versie van iOS.

Hoe keer ik terug naar een oudere versie van iOS?

Als je geen gearchiveerde back-up hebt gemaakt of het niet erg vindt om al je bestaande gegevens te verliezen, is het mogelijk om je iPhone te wissen en opnieuw te beginnen. Hier leest u hoe u dit doet.

Deze methode wist alles van je iPhone en betekent dat je alles kwijtraakt waarvan geen back-up is gemaakt op iCloud of ergens anders.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Overzetten of resetten van iPhone.
  4. Tik op Wis alle inhoud en instellingen.

    Image
    Image
  5. Tik op Doorgaan.
  6. Voer uw toegangscode in.
  7. Tik op Wissen.

  8. Wacht tot je iPhone volledig is verwijderd en teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Hoe haal ik iOS 15 van mijn telefoon?

Als je de bètaprofielinformatie van iOS 15 van je telefoon wilt verwijderen, is een iets ander proces vereist. Het zal je telefoon niet herstellen naar iOS 14, maar het betekent dat wanneer de volgende openbare versie van iOS beschikbaar is, je terugkeert naar de niet-bètaversie van de software. Dit is wat je moet doen.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op VPN & Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  4. Tik op iOS Beta-softwareprofiel.
  5. Tik op Profiel verwijderen.

    Image
    Image
  6. Start uw apparaat opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Waarom zou ik willen downgraden vanaf iOS 15?

iOS 15 is misschien de toekomst van iOS, maar in een bètaversie kan het onbetrouwbaar zijn. Door te downgraden naar iOS 14 krijg je de meest stabiele iOS-ervaring en de nieuwste beveiligingsupdates, maar mis je een aantal cruciale nieuwe iOS 15-functies. Het is aan jou welke afweging je wilt maken.

FAQ

    Hoe maak ik een back-up van mijn iPhone of iPad?

    Gebruik iCloud om een back-up te maken van iOS-app-gegevens, foto's en instellingenvoorkeuren naar de cloud. Je kunt ook een back-up van je iPhone maken op je MacBook of een externe harde schijf.

    Waarom zou ik iOS 15 downgraden?

    Het downgraden van het besturingssysteem kan veelvoorkomende problemen met iOS 15 oplossen. Als je een oudere iPhone hebt die langzaam werkt, kan teruggaan naar een eerdere versie van iOS de zaken versnellen.

    Welke apparaten zijn compatibel met iOS 15?

    Elke iPhone, iPad of iPod touch die iOS 14 ondersteunt, ondersteunt iOS 15. Andere apparaten die iOS 15 ondersteunen, zijn de iPhone 12, iPhone X, iPhone 6s en iPad Pro.

Aanbevolen: