Hoe te downgraden van Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe te downgraden van Windows 11
Hoe te downgraden van Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Binnen 10 dagen na de upgrade navigeert u naar Geschiedenis bijwerken > Herstelopties > Ga terug.
  • Na 10 dagen upgraden moet u een schone installatie uitvoeren met behulp van de installatiemedia van Windows 10.
  • Ga hiervoor naar de Windows 10-downloadpagina van Microsoft om de downgrade te downloaden en te installeren.

Dit artikel leert je hoe je Windows 11 op twee verschillende manieren kunt downgraden naar Windows 10, afhankelijk van hoe lang geleden je het hebt geüpgraded.

Hoe Windows 11 terug te zetten naar Windows 10

Windows 11 brengt veel nieuwe functies en componenten naar de tafel, maar het heeft niet de jarenlange optimalisatie die Microsoft in Windows 10 heeft gestopt. Of misschien heb je onlangs een upgrade uitgevoerd en vind je de nieuwe look gewoon niet leuk en wil je om andere redenen downgraden naar Windows 10. Ongeacht uw redenering, er zijn verschillende manieren waarop u de downgrade kunt voltooien.

We zullen hier beide paden om te downgraden uitsplitsen, hoewel het belangrijkste verschil afhangt van wanneer je een upgrade naar Windows 11 hebt uitgevoerd. Als je in de afgelopen 10 dagen een upgrade hebt uitgevoerd, heeft je computer nog steeds een kopie van Windows 10 is er nog steeds op opgeslagen; u kunt eenvoudig teruggaan naar Windows 10 zonder dat u nieuwe installatiemedia hoeft te maken. Helaas, als het al 10 dagen geleden is, is dit exemplaar niet beschikbaar en moet u een schone installatie uitvoeren om te downgraden vanaf Windows 11.

Downgraden van Windows 11 binnen 10 dagen

Als je na de upgrade naar Windows 11 nog steeds binnen de limiet van 10 dagen zit, kun je downgraden met de ingebouwde herstelopties van je pc. Volg de onderstaande stappen om terug te keren naar Windows 10.

  1. Open Windows Update instellingen op uw pc.

    Image
    Image
  2. Klik op Geschiedenis bijwerken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Herstelopties.

    Image
    Image
  4. Klik op Ga terug in de lijst met opties.
  5. Microsoft kan vragen waarom je terug wilt downgraden naar Windows 10. Selecteer een reden en klik vervolgens op Volgende om door te gaan. Windows 11 kan ook vragen om te controleren op updates voordat u door kunt gaan. Selecteer Nee, bedankt om door te gaan met downgraden naar Windows 10.

  6. Ga door met het selecteren van Next op de volgende prompts en wacht tot Windows 11 terug naar Windows 10 downgradet. Afhankelijk van de snelheid van uw pc kan dit proces enkele minuten tot een uur of twee.

Downgraden van Windows 11 na 10 dagen

Als het al meer dan 10 dagen geleden is dat je Windows 11 hebt geïnstalleerd, zal het downgraden naar Windows 10 wat meer werk vergen. Maar maak je geen zorgen, het proces is eenvoudig en deze gids helpt je door de meest uitdagende onderdelen te komen.

  1. Ga eerst naar de Windows 10-downloadpagina van Microsoft en download het Windows 10 Installation Media-pakket.

    Image
    Image
  2. Open de Media Creation Tool en selecteer Deze pc nu upgraden en wacht tot Windows 10 is gedownload. Dit kan even duren, afhankelijk van je internetsnelheid.

    Image
    Image
  3. Met Windows 10 gedownload en de Windows 10-media gemaakt, kun je doorgaan met het proces. Helaas heb je bij het downgraden van Windows 11 naar Windows 10 geen andere keuze dan alles te verwijderen, dus zorg ervoor dat je een back-up maakt van alle bestanden of items die je niet wilt verliezen voordat je Nothing selecteertonder Kies wat u wilt bewaren

FAQ

    Hoe upgrade ik naar Windows 11?

    Om te upgraden van Windows 10 naar Windows 11, start u het Start menu, typt u Windows Update en selecteert u Windows Update-instellingen. Kies Controleren op updates; als de Windows 11-update wordt aangeboden, selecteert u Downloaden en installeren.

    Hoe lang duurt het om Windows 11 te installeren?

    Windows 11 duurt in de meeste gevallen tussen de 10 en 20 minuten om te installeren. Veel factoren zijn echter van invloed op uw downloadsnelheid, waaronder uw internetverbinding, installatiemedia en de leeftijd en hardware van uw computer.

    Hoe stop ik een Windows 11-update?

    Om Windows 11-updates te stoppen, start u het Start menu en selecteert u Instellingen > Systeem > Windows Update Selecteer in het gedeelte Pauze Updates de tijdsduur gedurende welke u Windows 11-updates wilt pauzeren. Dit stopt alle actieve downloads en stopt elke installatie die momenteel plaatsvindt.

Aanbevolen: