Hoe de datum en tijd aan te passen & Locatie van foto's in iOS 15

Inhoudsopgave:

Hoe de datum en tijd aan te passen & Locatie van foto's in iOS 15
Hoe de datum en tijd aan te passen & Locatie van foto's in iOS 15
Anonim

Wat te weten

  • Tijd aanpassen: Foto's app > foto om aan te passen > i icon > Adjust volgende naar de datum > tik op nieuwe datum of tik op Tijd en stel nieuwe tijd in > Aanpassen.
  • Locatie aanpassen: Foto's app > foto om aan te passen > i pictogram > Adjust hieronder de kaart > zoek naar een nieuwe locatie > tik op locatie.
  • Je kunt individuele of meerdere foto's aanpassen door een of meerdere foto's te selecteren.

Dit artikel legt uit hoe je de EXIF-metadata kunt wijzigen op foto's die zijn opgeslagen in de iPhone Photos-app. De soorten metadata die kunnen worden gewijzigd, zijn onder meer de datum, tijd en locatie waarop de foto is genomen.

Bottom Line

Als je iOS 15 of hoger gebruikt op je iPhone of iPod touch (of iPadOS 15 op je iPad), kun je de datum wijzigen van de foto's die zijn opgeslagen in de vooraf geïnstalleerde Foto's-app. U kunt ook het tijdstip waarop de foto is gemaakt en de locatie wijzigen. U kunt dit doen voor foto's die op de iPhone zijn gemaakt of uit een andere bron zijn geïmporteerd. Je kunt deze functie gebruiken om de metadata te wijzigen of toe te voegen aan foto's die deze informatie missen.

Hoe wijzig ik de datum en tijd op mijn iPhone-foto's?

Volg deze stappen om de datum- en tijdmetadata van foto's op je iPhone te wijzigen:

  1. Open de Foto's-app en tik op de foto die je wilt aanpassen.
  2. Tik onderaan op het i icoon.

    Image
    Image
  3. Tik in het menu op Aanpassen naast de datum en tijd.
  4. Blader door de kalender om de gewenste datum te vinden en tik erop. Als u de tijd wilt wijzigen waarop de foto is gemaakt, tikt u op de tijd en gebruikt u vervolgens de spinners om de tijd in te stellen. Tik op Aanpassen

    Je kunt de tijdzone ook wijzigen door erop te tikken en vervolgens te zoeken naar een stad in de juiste tijdzone.

  5. Tik op Adjust om de wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

Je kunt ook de datum, tijd of locatie van meerdere foto's tegelijk wijzigen. Selecteer hiervoor meerdere foto's in de albumweergave, tik op het actievenster, veeg omhoog in het pop-upmenu en tik vervolgens op Datum en tijd aanpassen of Aanpassen Locatie Elke wijziging die u aanbrengt, wordt toegepast op alle geselecteerde foto's.

Hoe wijzig ik de locatie op mijn iPhone-foto's?

In iOS 15 kun je ook de locatiemetadata wijzigen die aangeven waar de foto is genomen. Om dit te doen:

  1. Open de Foto's-app en tik op de foto die je wilt aanpassen.
  2. Tik onderaan op het i icoon.

    Image
    Image
  3. Veeg in het menu omhoog om de kaart weer te geven.
  4. Tik op Adjust onder de kaart.
  5. Zoek naar een nieuwe locatie (deze functie maakt gebruik van Apple Maps). Je kunt ook op Geen locatie tikken om locatiemetadata te verwijderen.

    Image
    Image
  6. Tik op de juiste locatie en de aanpassing wordt opgeslagen.

FAQ

    Hoe corrigeer ik fouten in het Album Foto's Mensen in iOS 15?

    Tik op Foto's > Albums > Mensen, kies een persoon en tik vervolgens opEllipsis > Beheer getagde foto's om fouten in het Personen-album op te lossen. Om gezichten te verwijderen, tik je op Select > Show Faces en verwijder je irrelevante foto's.

    Hoe gebruik ik Spotlight om naar foto's te zoeken in iOS 15?

    Veeg op het vergrendelingsscherm omlaag en typ Photos gevolgd door uw zoekterm. Ga naar Settings > Siri & Search > Photos. om Spotlight-zoeken voor foto's in te schakelen

    Hoe kan ik alle foto's zien die met mij zijn gedeeld in Berichten op iOS 15?

    Kies een contact en tik op de naam/foto van de contactpersoon, scrol omlaag en tik op Foto's > Alles weergeven. Om al je gedeelde foto's in Berichten te zien, ga je naar Photos > For You > Shared With You.

    Beoordeelt Apple mijn foto's op iOS?

    Apple gebruikt een geautomatiseerd algoritme om bekende afbeeldingen van kindermisbruik te detecteren die zijn geüpload naar iCloud. Een Apple-medewerker beoordeelt gemarkeerde foto's en onwettige afbeeldingen worden gemeld aan de bevoegde autoriteiten.

Aanbevolen: