Pas de locatie van het dok aan

Inhoudsopgave:

Pas de locatie van het dok aan
Pas de locatie van het dok aan
Anonim

Sommige eigenschappen van het Dock, het startprogramma voor toepassingen dat zich gewoonlijk onder aan het scherm op Mac-computers bevindt, kunnen worden aangepast aan uw voorkeuren. Omdat je het Dock vaak gebruikt, moet je het instellen en ervoor zorgen dat het eruitziet zoals jij het wilt.

De informatie in dit artikel is van toepassing op macOS Big Sur (11) tot en met OS X Yosemite (10.10).

De standaardlocatie van het Dock is de onderkant van het scherm, wat voor veel mensen goed werkt. Als u wilt, kunt u het Dock naar de linker- of rechterkant van uw scherm verplaatsen met behulp van het voorkeurenpaneel Dock-systeem. Die drie posities zijn de enige locatie-opties voor het Dock.

Verander de Dock-locatie van een Mac

Het Dock bevindt zich standaard onder aan het scherm. Als je het niet ziet, kan het verborgen zijn. De toetsenbordcombinatie Command+ Option+ D verbergt en maakt het Dock zichtbaar.

  1. Klik op het Systeemvoorkeuren pictogram in het Dock of selecteer het Systeemvoorkeuren item uit het Apple-menu.

    Image
    Image
  2. Klik op Dock (of Dock & Menu Bar in Big Sur) in het scherm Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Selecteer naast Positie op scherm een locatie voor het Dock:

    • Left plaatst het Dock aan de linkerrand van het scherm.
    • Bottom plaatst het Dock onderaan het scherm, wat de standaardlocatie is.
    • Right plaatst het Dock aan de rechterrand van het scherm.
    Image
    Image

De wijziging wordt onmiddellijk doorgevoerd.

Image
Image

Probeer alle drie de locaties en kijk welke je het beste bev alt. Je kunt het Dock snel weer verplaatsen als je van gedachten verandert.

De locatie van het dok wijzigen door te slepen

Systeemvoorkeuren gebruiken om het Dock te verplaatsen is eenvoudig genoeg, maar er is een eenvoudigere manier om het te doen. Je kunt het Dock naar een nieuwe locatie slepen.

Hoewel je het Dock kunt slepen, ben je nog steeds beperkt tot de drie standaardlocaties: de linkerkant, onderkant of rechterkant van het scherm.

Het geheim van het slepen van het Dock is het gebruik van een modificatietoets en de specifieke plek in het Dock waar je grijpt om het slepen uit te voeren.

  1. Houd de Shift-toets ingedrukt en plaats de cursor op het Dock-scheidingsteken, de verticale lijn naar de rechterkant van het Dock wanneer deze zich aan de onderkant van de scherm. De cursor verandert in een verticale pijl met twee uiteinden. Laat de Shift-toets niet los.

    Image
    Image
  2. Sleep het Dock naar een van de drie vooraf bepaalde locaties op het scherm.
  3. Nadat het Dock naar de linker-, onder- of rechterkant van het scherm is geklikt, laat u de cursor los en laat u de Shift-toets los.

Pas de grootte van de Dock-pictogrammen aan

Als je een volledig Dock hebt en je het Dock van de onderkant naar een van de zijkanten van het scherm verplaatst, wordt het kleiner om in de beschikbare ruimte te passen, waardoor de pictogrammen kleiner kunnen worden dan je wilt. Om dit te omzeilen, schakelt u Vergroting in het scherm Dock-systeemvoorkeuren in. Als u de cursor over het Dock beweegt, worden de pictogrammen eronder vergroot, waardoor u gemakkelijker kunt bladeren en degene kunt vinden die u zoekt.

Image
Image

Als het Dock niet vol is, kunt u de pictogrammen erop vergroten met behulp van de Size schuifregelaar, die zich ook in het scherm Dock-systeemvoorkeuren bevindt.

Aanbevolen: