De bewerkingsknop van Twitter is een grotere deal dan je denkt

Inhoudsopgave:

De bewerkingsknop van Twitter is een grotere deal dan je denkt
De bewerkingsknop van Twitter is een grotere deal dan je denkt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitter werkt aan een edit-knop voor tweets.
  • Het lijkt waarschijnlijk dat er een tijdslimiet voor bewerkingen zal zijn.
  • Er zijn waarborgen nodig om de integriteit van het publieke debat te beschermen.
Image
Image

Binnenkort zul je in staat zijn om je tweets te bewerken om die gênante typfout te verwijderen, of om het iets heel anders te laten zeggen.

Twitter werkt -eindelijk- aan een edit-knop voor tweets. In een thread over-waar anders?- kondigde het bedrijf aan dat het gebruikers zou toestaan om fouten na publicatie te herstellen. Momenteel is de enige manier om een tweet te corrigeren, deze te verwijderen en vervolgens een nieuwe te publiceren, waardoor de context wordt verwijderd en deze wordt gescheiden van de antwoorden op het origineel. Dus een tweet ter plekke kunnen bewerken, klinkt als een geweldig idee, zolang het maar goed wordt gedaan.

"Met de bewerkknop kunnen gebruikers gênante typefouten en grammaticale fouten herstellen. Maar het kan ook worden gebruikt om de toon of betekenis van een tweet te wijzigen nadat deze al door anderen is gelezen en geïnterpreteerd. gezien als een positieve ontwikkeling, maken sommigen zich zorgen dat het zal leiden tot 'nepnieuws' en het moeilijk zal maken om de informatie die op Twitter verschijnt te vertrouwen, "vertelde social media-expert en influencer-coach Chris Grayson via e-mail aan Lifewire.

Fancy Editing

Ondanks de officiële aankondiging is er geen tijdlijn voor de bewerkingsknop van Twitter. Twitter's hoofd van consumentenproduct Jay Sullivan zegt dat het "in de komende maanden" zal beginnen met testen via Twitter Blue Labs en feedback zal zoeken over hoe het precies werkt.

Tweets bewerken voor typefouten en dergelijke is duidelijk geen probleem, maar zodra je een bewerkknop toevoegt, verander je het openbare record. Als een tweet veel aandacht krijgt, negatief of positief, zou het voor de auteur mogelijk zijn om de originele tekst aan te passen om de betekenis ervan te veranderen.

Zonder zaken als tijdslimieten, controles en transparantie over wat er is bewerkt, kan Bewerken worden misbruikt om het record van het openbare gesprek te wijzigen.

Zo zou iemand een foto van babygeiten in pyjama kunnen tweeten en vervolgens een politiek bericht kunnen ruilen nadat die lieve kleine geiten genoeg retweets en positieve antwoorden hebben verzameld. Dit voorbeeld klinkt misschien belachelijk, maar het toont de kneedbaarheid van de waarheid die mogelijk is als je je bericht kunt bewerken.

Het bericht

Eén antwoord, dat op de agenda van Twitter lijkt te staan, is om het bewerken in de tijd te beperken. Vijf minuten zou je genoeg tijd geven om typefouten en verbroken links te corrigeren of om die woedende tweet te heroverwegen die je waarschijnlijk niet had moeten publiceren, maar het zou mensen niet toestaan hun tweets te wijzigen nadat ze het publieke debat waren binnengegaan.

"Zonder zaken als tijdslimieten, controles en transparantie over wat er is bewerkt, zou Edit kunnen worden misbruikt om het record van het openbare gesprek te wijzigen", zegt Sullivan op Twitter. "Het beschermen van de integriteit van dat openbare gesprek is onze topprioriteit wanneer we dit werk benaderen."

"Het verslag van het openbare gesprek" is hier het belangrijkste onderdeel. Twitter is niet alleen voor gifs van babygeiten. Het hele presidentiële regime van Donald Trump werd op Twitter uitgevaardigd. Alle bewerkingen moeten waarschijnlijk transparant worden gemaakt. Een tweet kan een badge hebben om aan te geven dat deze is bewerkt, net zoals bij veel berichten op internetforums. Als u op die badge klikt, wordt mogelijk de versiegeschiedenis van die tweet weergegeven, zodat journalisten en andere factcheckers gemakkelijk de waarheid kunnen achterhalen.

Of gebruikers met een blauw vinkje kunnen hun tweets niet bewerken. Als geverifieerde blue-tick Twitter-gebruiker beschouw je jezelf al als een publiek figuur, dus we zouden kunnen stellen dat je daarom een grotere verantwoordelijkheid hebt.

Image
Image

Track Record

Deze problemen zijn voor Twitter om uit te werken, maar het heeft geen geweldige staat van dienst met dit soort dingen. Deze week heeft Twitter de manier veranderd waarop het omgaat met verwijderde tweets. Voorheen, als een tweet was ingesloten in een andere website, zou die ingesloten versie blijven bestaan, zelfs als het origineel was verwijderd.

Deze week heeft Twitter dat veranderd, zodat die ingesloten tweets als lege vakken worden weergegeven als het origineel is verwijderd. Hoe worden insluitingen verwerkt als tweets kunnen worden bewerkt? Zullen insluitingen het origineel tonen? Worden deze ook gemarkeerd als bewerkt?

Het is een ingewikkeld probleem. Aan de ene kant moeten individuen fouten of tweets kunnen verwijderen die persoonlijke informatie bevatten of iets dat ze hebben gepost. Aan de andere kant, als Twitter wordt gebruikt door politici of tweets kunnen worden gebruikt als bewijs tegen misdaden, moeten ze dan niet worden bewaard? En als ze bewaard blijven, moeten ze dan openbaar blijven?

Twitter moet dit oplossen. Misschien is het antwoord de dingen te laten zoals ze zijn. Wat is tenslotte de vreemde typfout wanneer deze wordt afgewogen tegen de alternatieven?

Aanbevolen: