Mobiele video: videosystemen in de auto

Inhoudsopgave:

Mobiele video: videosystemen in de auto
Mobiele video: videosystemen in de auto
Anonim

Om een voertuig achteraf uit te rusten met video, zodat passagiers films, tv-programma's of inhoud van streaming-apps kunnen bekijken, zijn drie componenten nodig. Je hebt een videobron nodig, een scherm om de video weer te geven en een luidsprekersysteem om de audio af te spelen. De eenvoudigste oplossingen combineren alle drie in een enkel apparaat, maar er zijn andere haalbare configuraties.

Image
Image

Videobronnen in de auto

In auto-audiosystemen is de head-unit het brein van de operatie. Het geeft een audiosignaal aan de versterker en luidsprekers. Autovideosystemen kunnen de head-unit ook gebruiken voor een videobron, maar er zijn andere opties.

De meest voorkomende videobronnen zijn:

  • Hoofdunits: Sommige headunits kunnen dvd's of Blu-ray-schijven afspelen. Deze hebben soms ingebouwde schermen, maar kunnen ook een of meer video-uitgangen bevatten. Hierdoor kan een enkele head-unit fungeren als videobron voor meerdere schermen.
  • Combinatie-units: Sommige videohead-units zijn combinatie-apparaten die zowel dvd- als Blu-ray-functionaliteit bevatten. Op het dak en op de hoofdsteun gemonteerde combinatie-eenheden hoeven niet op een hoofdeenheid te worden aangesloten. Deze apparaten kunnen video-ingangen bevatten, die het breedst mogelijke scala aan entertainmentopties bieden.
  • Standalone videospelers: Een standalone dvd-speler kan dienen als videobron. Deze zijn meestal niet permanent geïnstalleerd en apparaten die niet zijn ontworpen voor gebruik in de auto, zijn mogelijk niet bestand tegen de trillingen van een rijdend voertuig. Toch is het een goedkope oplossing.

Auto Video Systeem Display

Omdat ruimte schaars is in auto's, vrachtwagens en SUV's, gebruiken de meeste autovideosystemen lcd's. Het eenvoudigste systeem bestaat uit een videokopeenheid met een ingebouwd display, maar andere opties zijn onder meer:

  • Hoofdunits: De eenvoudigste manier om een autovideosysteem toe te voegen, is door een videokopunit met scherm te installeren. Veel nieuwe voertuigen hebben ingebouwde touchscreens die het infotainmentsysteem kunnen bedienen. Er zijn echter ook aftermarket-opties. De meeste van deze LCD-hoofdunits zijn dubbel DIN, maar er zijn ook enkele DIN-opties met schermen die naar buiten schuiven en op hun plaats klikken.
  • Op het dak gemonteerde schermen: Het kan voor sommige passagiers moeilijk zijn om een LCD-scherm te zien dat in een head-unit is ingebouwd. Op het dak gemonteerde schermen zijn echter meestal zichtbaar voor iedereen op de achterbank. Deze schermen klappen vanaf het plafond naar beneden en kunnen worden opgeborgen als ze niet in gebruik zijn.
  • Hoofdsteun-lcd's: waar op het dak gemonteerde schermen het zichtprobleem oplossen, laten hoofdsteun-lcd's verschillende passagiers toe om verschillende inhoud te bekijken. Deze schermen kunnen meestal worden aangesloten op een videokopeenheid en sommige hebben ingebouwde dvd- of Blu-ray-spelers.
  • Verwijderbare units: Zowel op het dak gemonteerde schermen als hoofdsteun-LCD's vereisen wat installatiewerk. Daarentegen worden verwijderbare eenheden op een hoofdsteun vastgemaakt. Ze kunnen van voertuig naar voertuig worden verplaatst of tijdelijk in huurauto's worden geïnstalleerd.

In-Car Video Audio-opties

De opties voor audio zijn relatief eenvoudig:

  • Een bestaand audiosysteem: Audio kan door het bestaande geluidssysteem worden geleid. Op het bestaande audiosysteem kunnen ook andere videobronnen worden aangesloten. Dit hangt er echter van af of de head-unit aux-ingangen heeft. De andere manier om een bestaand audiosysteem te gebruiken, is door het geluid uit te zenden met een FM-zender, die de bestaande head-unit kan oppikken met zijn radiotuner.
  • Draadloze hoofdtelefoons: Als een autovideosysteem meer dan één gebruiker heeft, kunt u het beste een paar draadloze hoofdtelefoons aanschaffen. Deze zijn ook handig als de bestuurder niet afgeleid wil worden. Sommige hoofdsteunschermen en neerklapbare LCD's hebben uitgangen voor bedrade hoofdtelefoons.
  • Ingebouwde luidsprekers: Op het dak gemonteerde units en LCD's op de hoofdsteun bevatten soms ingebouwde luidsprekers. Verwijderbare combinatie-eenheden hebben meestal luidsprekers. Ingebouwde luidsprekers zijn een goedkope optie, maar werken mogelijk niet als er meer dan één apparaat wordt gebruikt. Zelfs als beide apparaten dezelfde audio- en visuele bron gebruiken, kan het geluid enigszins niet synchroon lopen.

Autovideosystemen zijn niet alleen voor dvd's

Naast de mogelijkheid om onderweg films te kijken, zijn er nog andere voordelen van het installeren van een autovideosysteem. Je kunt video in de auto gebruiken om live of in de tijd verschoven televisie te kijken, videogames te spelen en video te streamen vanuit een mobiele app of webbrowser als je een mobiele verbinding hebt.

De sleutel tot het ontsluiten van het potentieel van video in de auto is het gebruik van schermen waarop u kunt aansluiten wat u maar wilt. Met een videoscherm in de auto dat video-ingangen bevat, kunt u het volgende aansluiten:

  • Spelsystemen
  • Lokale televisie
  • Satelliettelevisie
  • Video streamen
  • Digitale multimedia
  • Navigatiesystemen
  • Back-up camera's

Aanbevolen: