Internet in je auto met een mobiele hotspot

Inhoudsopgave:

Internet in je auto met een mobiele hotspot
Internet in je auto met een mobiele hotspot
Anonim

Over het algemeen zijn er drie methoden beschikbaar om internet in uw auto te krijgen: een speciale hotspot gebruiken, uw telefoon tetheren en de ingebouwde internetverbinding van uw auto gebruiken (beschikbaar als optie op sommige auto's). Hier bespreken we de functies, het gebruik en de voordelen van speciale hotspots.

Over mobiele hotspots

Een draagbare mobiele hotspot is een apparaat dat verbinding maakt met internet en die verbinding deelt met gebruikers met de juiste inloggegevens. Met andere woorden, het creëert zijn eigen privé wifi-netwerk waarmee gebruikers hun apparaten kunnen verbinden. Het is een mobiele, draagbare router.

De meeste grote mobiele serviceproviders bieden hotspot-apparaten en bijbehorende abonnementen. Bovendien richten sommige bedrijven zich uitsluitend op mobiele internetdiensten. Mobiele hotspots van derden zijn ook beschikbaar voor gebruik met uw data-abonnement.

Elk type apparaat en abonnement biedt voor- en nadelen in termen van functies en netwerkbeschikbaarheid, maar ze hebben allemaal dezelfde basisfunctie.

Image
Image

Mobiele hotspot voordelen

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een speciale hotspot ten opzichte van andere methoden is draagbaarheid: je kunt het overal mee naartoe nemen, ook in een voertuig. Hoewel ze niet specifiek voor auto's zijn ontworpen, kunnen de meeste hotspots worden aangesloten op 12-volt-accessoires en USB-poorten die algemeen verkrijgbaar zijn in moderne auto's.

Een ander voordeel is eenvoud. Het exclusieve doel van een mobiele hotspot is om andere apparaten met internet te verbinden. Je kunt je smartphone instellen om als hotspot te dienen via een methode die bekend staat als tethering, maar je zult je telefoon waarschijnlijk ook voor andere doeleinden gebruiken.

Dit kan ingewikkeld worden en meer kabels en verbindingen vereisen. Als u bijvoorbeeld op uw telefoon vertrouwt voor GPS-aanwijzingen, handsfree bellen en hotspotfunctionaliteit tijdens een lange reis, gaat de batterijduur snel, dus u moet uw telefoon onderweg opladen.

Autofabrikantoplossingen

Verschillende autofabrikanten bieden hotspot-functionaliteit in hun voertuigen; de details verschillen van geval tot geval.

In sommige BMW-voertuigen kunt u bijvoorbeeld uw apparaat met internetverbinding aansluiten op het ingebouwde systeem van de auto, dat vervolgens een Wi-Fi-netwerk voor u creëert. U moet een compatibel apparaat en een abonnement hebben.

Ford's FordPass Connect biedt ingebouwde wifi voor maximaal 10 apparaten in sommige modellen van 2018 en nieuwer. Evenzo biedt Mercedes wifi in de auto voor maximaal acht apparaten. Voor dit type verbinding is een betaald maandelijks abonnement vereist.

Waarom zou je internet in je auto nodig hebben?

Je moet nooit op internet surfen tijdens het rijden. Om deze reden draait het echte nut van een mobiele hotspot meer om de passagiers dan om de bestuurder. Ze kunnen op hun apparaten alles doen wat ze thuis ook doen, van films kijken tot winkelen. Mobiele hotspots kunnen een bestuurder echter ook in staat stellen om tijdens het rijden verkeer, weer, nieuws en muziek te streamen en op een laptop te werken bij een rustplaats.

Aanbevolen: