Hoe u uw firewall kunt testen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw firewall kunt testen
Hoe u uw firewall kunt testen
Anonim

Misschien hebt u ooit de firewallfunctie op uw pc of draadloze router ingeschakeld, maar hoe weet u of deze zijn werk doet?

Het belangrijkste doel van een persoonlijke netwerkfirewall is om alles wat erachter zit te beschermen tegen schade, met name tegen hackers en malware.

Image
Image

Waarom firewalls belangrijk zijn

Als het correct is geïmplementeerd, maakt een netwerkfirewall uw pc onzichtbaar voor hackers. Als ze je computer niet kunnen zien, kunnen ze je ook niet targeten.

Hackers gebruiken hulpprogramma's voor het scannen van poorten om te scannen naar computers met open poorten die mogelijk kwetsbaarheden bevatten, waardoor hackers achterdeurtjes naar uw computer krijgen.

Je hebt bijvoorbeeld een applicatie op je computer geïnstalleerd die een FTP-poort opent. De FTP-service die op die poort draait, heeft mogelijk een kwetsbaarheid die onlangs is ontdekt. Als hackers kunnen zien dat je een poort open hebt staan waarop een kwetsbare service draait, kunnen ze het beveiligingslek misbruiken en toegang krijgen tot je computer.

Een van de richtlijnen voor netwerkbeveiliging is om alleen de poorten en services toe te staan die nodig zijn. Hoe minder poorten open zijn en services draaien op uw netwerk of pc, hoe minder routes hackers hebben om uw systeem aan te vallen. Uw firewall moet inkomende toegang vanaf internet voorkomen, tenzij u specifieke toepassingen hebt die dit vereisen, zoals een hulpprogramma voor extern beheer.

U hebt hoogstwaarschijnlijk een firewall die deel uitmaakt van het besturingssysteem van uw computer. Mogelijk hebt u ook een firewall die deel uitmaakt van uw draadloze router.

Het inschakelen van de ste alth-modus op de firewall op uw router is de beste beveiligingspraktijk. Het beschermt uw netwerk en computer tegen hackers. Kijk op de website van uw routerfabrikant voor details over het inschakelen van de ste alth-modusfunctie.

Hoe u weet dat uw firewall u beschermt

Je moet je firewall regelmatig testen. De beste manier om uw firewall te testen is van buiten uw netwerk via internet. Er zijn veel gratis tools om u te helpen dit te bereiken. Een van de gemakkelijkste en meest bruikbare die beschikbaar is, is ShieldsUP van de Gibson Research-website. Met ShieldsUP kunt u verschillende poorten en services scannen op uw netwerk-IP-adres, dat wordt bepaald wanneer u de site bezoekt.

Soorten scans die beschikbaar zijn op de ShieldsUP-site zijn onder meer het delen van bestanden, algemene poorten en alle poorten en services-scans. Andere testtools bieden vergelijkbare tests.

Bottom Line

De test voor het delen van bestanden controleert op veelvoorkomende poorten die zijn gekoppeld aan kwetsbare poorten en services voor het delen van bestanden. Als deze poorten en services actief zijn, kunt u een verborgen bestandsserver op uw computer hebben, waardoor hackers mogelijk toegang krijgen tot uw bestandssysteem.

Common Ports Test

De test met gemeenschappelijke poorten onderzoekt de poorten die worden gebruikt door populaire (en mogelijk kwetsbare) services, waaronder FTP, Telnet, NetBIOS en andere. De test vertelt u of de ste alth-modus van uw router of computer werkt zoals geadverteerd.

Alle poorten en services testen

Een test voor alle poorten en services scant elke poort van 0 tot 1056 om te zien of ze open, gesloten of in ste alth-modus zijn. Als u open poorten ziet, onderzoek dan verder om te zien wat er op die poorten draait. Controleer uw firewallinstellingen om te zien of deze poorten zijn toegevoegd voor een specifiek doel.

Als u niets in uw lijst met firewallregels ziet met betrekking tot deze poorten, kan dit erop wijzen dat er malware op uw computer wordt uitgevoerd en dat uw pc mogelijk onderdeel is geworden van een botnet. Als iets vreemd lijkt, gebruik dan een anti-malwarescanner om uw computer te controleren op verborgen malwareservices.

Browser openbaarmakingstest

Hoewel dit geen firewalltest is, toont dit de informatie die uw browser mogelijk over u en uw systeem onthult.

De beste resultaten waarop u kunt hopen bij deze tests, is dat u te horen krijgt dat uw computer zich in de ste alth-modus bevindt en dat de scan onthult dat er geen open poorten op uw systeem zijn die zichtbaar of toegankelijk zijn vanaf internet.

Aanbevolen: