Hoe u de functionaliteit van uw e-mail kunt testen

Inhoudsopgave:

Hoe u de functionaliteit van uw e-mail kunt testen
Hoe u de functionaliteit van uw e-mail kunt testen
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste manier: stuur jezelf een e-mail om te zien of het werkt. De effectiviteit van deze methode is beperkt omdat deze dezelfde server gebruikt.
  • Andere methode: stuur jezelf als test een bericht vanaf een ander e-mailadres. Als je geen andere hebt, stel dan een Gmail- of Yahoo-account in.
  • Gebruik een echo-e-mailprocessor als test om fouten en eigenaardigheden op te sporen. Een bericht dat naar een echomailer wordt gestuurd, keert terug naar waar het vandaan kwam.

Dit artikel legt uit hoe u de functionaliteit van uw e-mail kunt testen als u geen berichten ontvangt die u verwachtte, anderen uw berichten niet ontvangen of uw opmaak er niet juist uitziet.

Bottom Line

De eerste en gemakkelijkste manier om te controleren of uw adres bruikbaar is, is door uzelf een e-mailbericht te sturen vanaf hetzelfde adres. Houd er echter rekening mee dat de effectiviteit van deze methode beperkt is. E-mailservices en servers kunnen een groot deel van het e-mailbezorgproces voor berichten aan ontvangers op dezelfde server omzeilen.

Methode 2: Meld u aan voor gratis e-mail

Je kunt jezelf ook een bericht sturen vanaf een ander e-mailadres als je er meer dan één hebt. Als je dat niet doet, is het gemakkelijk en gratis om er een in te stellen met diensten zoals Gmail en Yahoo.

Als u een e-mailadres wilt testen, stuurt u een bericht naar het adres dat u aan het testen bent vanaf een onafhankelijke e-mailservice, bijvoorbeeld van een Yahoo-adres naar Gmail. Het voorbehoud hierbij is dat, tenzij je al een secundair e-mailadres hebt, het misschien meer moeite kost dan het waard is om er een in te stellen.

Methode 3: gebruik een echo-e-mailprocessor

Echo-mailers bieden een testoplossing die zowel elegant als praktisch is. Een bericht dat naar een echomailer wordt gestuurd, wordt teruggestuurd (of ge-echo) naar waar het vandaan kwam. Het bericht bevat wat systeeminformatie, samen met de volledige originele e-mail met alle kopregels in de hoofdtekst. Dit maakt het gemakkelijk om mogelijke fouten of eigenaardigheden op te sporen.

Image
Image

Echo-mailers om te proberen zijn:

Aanbevolen: