Het touchscreen uitschakelen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Het touchscreen uitschakelen in Windows 11
Het touchscreen uitschakelen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Open Apparaatbeheer, vouw Human Interface Devices uit en selecteer HID-compatibel touchscreen.
  • Select Action > Apparaat uitschakelen > Yes.
  • Herhaal dit voor alle andere Human Interface-apparaten in deze lijst om het Windows 11-aanraakscherm uit te schakelen.

Geen fan van het touchscreen op Windows 11-laptops, computers en de Surface-apparaten van Microsoft? Geen probleem. Deze handleiding leidt u door de stappen voor het tijdelijk en permanent uitschakelen van het Windows 11-aanraakscherm.

Hoe schakel ik het touchscreen uit in Windows 11?

Er zijn geen speciale hacks of trucs nodig om het Windows 11-touchscreen uit te schakelen, aangezien de optie rechtstreeks in het besturingssysteem is ingebouwd en zo vaak als je wilt kan worden gebruikt. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om alle aanraakfunctionaliteit uit te schakelen, of u nu een Microsoft Surface of een andere Windows 11-computer met een touchscreen gebruikt.

  1. Open het Windows 11 Start-menu.

    Image
    Image
  2. Type Apparaatbeheer.

    Image
    Image

    U hoeft de zoekbalk niet te selecteren, aangezien al het typen automatisch wordt gedetecteerd wanneer het menu Start is geopend.

  3. Selecteer Apparaatbeheer in de zoekresultaten in het menu Start.

    Image
    Image
  4. Tik op de pijl naast de Human Interface Devices lijst om deze uit te vouwen.

    Image
    Image
  5. Selecteer het eerste HID-compatibele touchscreen item.

    Image
    Image
  6. Selecteer in het bovenste menu Action.

    Image
    Image
  7. Selecteer Apparaat uitschakelen.

    Image
    Image
  8. Selecteer Ja.

    Image
    Image
  9. Selecteer het tweede HID-compatibele touchscreen item.

    Image
    Image

    Als je geen tweede item hebt, is dat helemaal goed. Dit betekent dat je klaar bent en dat je touchscreen nu uitgeschakeld moet zijn.

  10. Selecteer nogmaals Action.

    Image
    Image
  11. Selecteer Apparaat uitschakelen.

    Image
    Image
  12. Selecteer Ja. Het touchscreen zou nu uitgeschakeld moeten zijn op uw Windows 11-apparaat.

    Image
    Image

Hoe schakel ik tijdelijk een touchscreen uit in Windows 11?

De bovenstaande stappen voor het uitschakelen van het touchscreen op Windows 11-apparaten zijn in feite tijdelijk en kunnen op elk moment worden teruggedraaid. Net zoals het uitschakelen van het aanraakscherm, gaat het inschakelen van het Windows 11-aanraakscherm net zo snel en kan het zo vaak worden herhaald als u wilt.

Er zijn verschillende manieren om een Windows 11-aanraakscherm te repareren als het kapot is. Je hoeft het misschien niet uit te schakelen.

Hoe schakel ik het touchscreen permanent uit in Windows 11?

Om uw Windows 11-aanraakscherm permanent uit te schakelen, hoeft u alleen maar de stappen bovenaan de pagina te volgen en ze vervolgens te laten zoals ze zijn. Eenmaal uitgeschakeld, wordt uw touchscreen niet meer ingeschakeld, tenzij u besluit deze wijziging handmatig aan te brengen.

Hoewel het even wennen kan zijn om een Windows-apparaat met touchscreen te hebben, is het de moeite waard om ermee te experimenteren voordat je het uitschakelt.

Hoe schakel ik de Windows Touchscreen-indicator uit?

Windows 11 heeft een subtiele visuele cue in de vorm van een cirkel wanneer het scherm wordt aangeraakt. Als u deze aanraakindicator wilt uitschakelen zodat er geen pictogram verschijnt wanneer u het touchscreen gebruikt, open dan Instellingen, ga naar Toegankelijkheid > Muisaanwijzer en tik op en zet de schakelaar naast Touch-indicator uit.

Image
Image

Aan de andere kant, als je de aanraakindicator meer wilt laten opvallen, vink dan het vakje aan naast Maak de cirkel donkerder en groter op hetzelfde scherm.

FAQ

    Hoe schakel ik het touchscreen in Windows 10 uit?

    Om een Windows 10-touchscreen uit te schakelen, navigeert u naar Device Manager en selecteert u Human Interface Devices > HID-compatibel touchscreen. Selecteer de menukop Action en kies vervolgens Apparaat uitschakelen > Yes.

    Hoe schakel ik het touchscreen in Windows 8 uit?

    Om het touchscreen in Windows 8 uit te schakelen, gaat u naar Device Manager, selecteert u Human Interface Devices en zoekt u naar een apparaat met "touchscreen" erin. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer Disable.

Aanbevolen: