E-boeklezers kunnen beter zijn voor kinderen dan iPads

Inhoudsopgave:

E-boeklezers kunnen beter zijn voor kinderen dan iPads
E-boeklezers kunnen beter zijn voor kinderen dan iPads
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • E-inktboeken zijn goedkoper, eenvoudiger, kunnen buiten worden gebruikt en hoeven zelden te worden opgeladen.
  • Vroeg gebruik van een telefoon of tablet kan eenvoudig lezen verstikken.
  • Tabletten zijn fantastisch om te leren en te spelen, maar ze hebben ouderlijk toezicht nodig.
Image
Image

Computertablets zijn onze elektronische babysitters geworden, maar misschien zouden kinderen beter af zijn met een eenvoudigere e-bookreader.

iPads zijn grote versies van onze telefoons, en net zo afleidend en meeslepend als onze hersenkrakers. Een e-reader zoals de Kindle of Kobo is ontworpen voor één ding: lezen. Ze hebben misschien een paar ouderwetse games, en de Kindle heeft een webbrowser die zo verwaarloosd is dat hij 14 jaar na zijn debuut nog steeds als "experimenteel" wordt bestempeld, maar e-readers zijn voor e-books en weinig anders. Zouden ze de ideale manier zijn om onze kinderen kennis te laten maken met technologie?

"Zowel e-ink-lezers als tablets hebben hun eigen voordelen", vertelde Alana Reyes, marketingassistent voor sociale media van Reedley International School, via e-mail aan Lifewire. "E-inks zijn beter als je er alleen voor kiest om iets te gebruiken als alternatief voor fysieke boeken. Ze hebben grotere schermen dan telefoons, zijn lichter dan tablets en iPads en hebben minder harde achtergrondverlichting.

"Met iPads kun je echter bijna alles doen: chatten, e-mailen, games spelen, apps verkennen, foto's en video's maken en meer."

E-Ink Voordelen

Als je je kind voor een iPad plaatst, heeft het toegang tot de hele volwassen wereld van apps en internet.iOS is vooral goed om ouders ouderlijk toezicht te laten configureren en de schermtijd van kinderen te beperken, maar je kinderen kijken nog steeds tv, spelen games en smeken je om meer digitale valuta om virtuele kleding/kaarten/etc. te kopen.

E-readers daarentegen zijn bedoeld om boeken te lezen. Als uw kinderen van lezen houden, dan is dat misschien alles wat ze willen of nodig hebben. Sommige e-readers hebben ook eenvoudige teken-apps die het touchscreen gebruiken, hoewel papier en kleurpotloden waarschijnlijk nog beter zijn.

E-inkten zijn beter als je ervoor kiest om iets alleen te gebruiken als alternatief voor fysieke boeken.

E-ink heeft ook andere voordelen ten opzichte van tablets, die afkomstig zijn van de schermtechnologie zelf.

"De LED/LCD-schermen op telefoons en tablets stralen licht uit, wat betekent dat wanneer je het apparaat gebruikt, het helder licht in je ogen projecteert. Daarentegen is e-inkt reflecterend, net als papier, wat betekent dat het omgevingslicht in de omgeving om informatie weer te geven", zegt Paul Apen, chief business and operations officer van E Ink Corp., vertelde Lifewire via e-mail. "Zoals we allemaal weten en ervaren in de afgelopen 18 maanden, kan langdurig staren naar een lichtgevend scherm de gezondheid van het oog beïnvloeden."

Lezen op een Kindle is zeker comfortabeler dan lezen op een telefoon- of iPad-scherm, maar e-inkt is ook buiten leesbaar in zonlicht. Kinderen op telefoons moeten zich in de schaduw houden. Kinderen die op papier of e-readers lezen, kunnen zitten waar ze willen.

Image
Image

E-readers gaan ook weken mee op een enkele batterijlading, zijn bijna allemaal waterdicht en veel goedkoper dan iPads, dus als uw kinderen ze onvermijdelijk laten vallen, kunt u zich beter een vervanging veroorloven.

Ze zijn ook nuttiger dan je in eerste instantie zou denken.

"Hoewel je [e-ink-apparaten] zeker kunt gebruiken om te lezen, zijn ze ook geweldig om aantekeningen te maken, te tekenen, documenten te bewerken en meer", zegt Apen. "Die activiteiten vormen een groot deel van de reden waarom we tegenwoordig apparaten gebruiken - en ePaper zorgt ook voor een afleidingsvrije ervaring. Dan kun je light-emitting tablets en telefoons reserveren voor activiteiten zoals het kijken van video's en films."

Saldo

Uiteindelijk is er plaats voor beide soorten gadgets, maar je zou kunnen stellen dat het starten van kinderen met de eenvoudigere e-reader hen een kans geeft om liefde voor lezen te ontwikkelen, en de verbeeldingskracht die daarvoor nodig is, De subtiliteiten van een boek kan worden verdrongen door de meer direct aansprekende waren van de iPad.

Een boek is tenslotte nogal saai om naar te kijken - alleen zwarte tekst op een witte pagina. Maar als die woorden je eenmaal raken, ga je naar werelden die veel rijker zijn dan alles wat je in een game of een film vindt, werelden die bijna volledig zijn opgebouwd uit de verbeelding van de lezer.

Aan de andere kant, als de kinderen schreeuwen en over elkaar heen klimmen achter in de auto, is een tablet met Pocoyo of de ontelbare herhaling van Frozen misschien het enige antwoord.

Aanbevolen: