Tinder om identiteitsverificatie voor iedereen beschikbaar te maken

Tinder om identiteitsverificatie voor iedereen beschikbaar te maken
Tinder om identiteitsverificatie voor iedereen beschikbaar te maken
Anonim

Tinder heeft aangekondigd dat het zijn ID-verificatiefunctie beschikbaar zal maken voor al zijn leden over de hele wereld.

De aankondiging werd gedaan in een persbericht op Tinder's Newsroom-blog, waar het de functie onthulde en zei dat het "in de komende kwartalen" zal aankomen. Volgens TechCrunch stelt ID-verificatie gebruikers in staat hun identiteit te verifiëren door documentatie zoals een rijbewijs of paspoort te uploaden.

Image
Image

Tinder gebruikt ID-verificatie om gebruikersgegevens te vergelijken met registers van zedendelinquenten, als die informatie toegankelijk is. Volgens de gebruiksvoorwaarden van de app kunnen gebruikers niet zijn veroordeeld of "geen wedstrijd hebben gepleit voor een misdrijf [of] zedenmisdrijf]…" en geregistreerd zijn als zedendelinquent.

Tinder heeft zich voortdurend ingespannen om de veiligheid van zijn gebruikers te vergroten en ervoor te zorgen dat de persoon met wie ze praten legitiem is.

De functie is momenteel vrijwillig, behalve op plaatsen waar de verificatie wettelijk verplicht is, zoals Japan, waar de functie in 2019 is uitgerold. Het bedrijf zei dat het deskundig advies en feedback van de gemeenschap zal accepteren terwijl het ernaar streeft maak de functie beter en zorg ervoor dat de app inclusief en "privacyvriendelijk" is.

Image
Image

ID-verificatie is gratis voor alle gebruikers en het vereiste type ID wordt bepaald door de locatie. De app heeft al fotoverificatie geïmplementeerd voor gebruikers om aan te geven dat ze met de echte persoon praten met behulp van een blauw vinkje op het profiel.

TechCrunch zei dat ID-verificatie zal resulteren in een pictogram dat verificatie voor anderen betekent.

Aanbevolen: