Facebook-nieuws is voor iedereen beschikbaar

Facebook-nieuws is voor iedereen beschikbaar
Facebook-nieuws is voor iedereen beschikbaar
Anonim

Aangezien velen van ons ons nieuws van sociale media krijgen zoals het is, hoopt Facebook iedereen lokale en nationale journalistieke inhoud te bieden en hopelijk nepnieuws tot een minimum te beperken.

Image
Image

Facebook heeft dinsdag eindelijk zijn speciale nieuwssectie voor iedereen in de VS uitgerold, inclusief een speciale lokale nieuwsmodule. De functie werd voor het eerst gerapporteerd door TechCrunch en wordt sinds oktober 2019 getest.

Wat zit erin? Facebook zegt dat het algemeen, divers, actueel en lokaal nieuws zal bevatten van uitgeverspartners die voldoen aan de Facebook-richtlijnen voor integriteit en feitelijke informatie. Mensen zullen beslissen wat er in je nieuwsfeed wordt opgenomen (hoewel algoritmen, zegt TechCrunch, een rol zullen blijven spelen).

Hoe het te krijgen: Ga naar je mobiele Facebook-app, tik op het menu met de kleine hamburger (drie regels) en kies Nieuws. Als je het vaak opent, zie je al snel het Nieuws-pictogram verschijnen in de tabbalk bovenaan (of onderaan) je Facebook-app. Mogelijk ziet u ook waarschuwingen voor het laatste nieuws, nieuwsoverzichten over actuele onderwerpen zoals COVID-19 en zelfs meer gerichte meldingen. De Nieuws-functie zou binnenkort op het bureaublad moeten verschijnen, maar is nog niet gelanceerd, merkt TechCrunch op.

Bottom line: Hoewel Facebook niet de beste staat van dienst heeft met onpartijdige nieuwsinhoud, zou deze huidige push een betere manier kunnen zijn om het nieuws bij te houden in plaats van alleen te horen wat je familie en vrienden posten. Met betere journalistieke normen kan Facebook de verspreiding van nep en sterk bevooroordeeld nieuws via zijn netwerk helpen voorkomen.

Aanbevolen: