Wat is Instagram Direct? Een inleiding tot de berichtenfunctie van de app

Inhoudsopgave:

Wat is Instagram Direct? Een inleiding tot de berichtenfunctie van de app
Wat is Instagram Direct? Een inleiding tot de berichtenfunctie van de app
Anonim

Instagram Direct is een privéfunctie voor instant messaging op de populaire mobiele app voor het delen van foto's Instagram. Hiermee kunnen gebruikers het volgende delen met een of meerdere gebruikers in een groep:

  • Gewone tekstberichten
  • Foto's of video's uit de bibliotheek van je apparaat
  • Foto's of video's die je maakt via de Instagram-app
  • Verdwijnende foto's of video's die je maakt via de Instagram-app
  • Instagram-profielen
  • Instagram foto- of videoberichten
  • Instagram-hashtags
  • Instagram-locaties

Hoewel Instagram al sinds 2010 bestaat, waren er geen privéberichten beschikbaar op het platform totdat Instagram Direct in december 2013 werd gelanceerd. Als je contact wilde opnemen met een andere gebruiker, kon je dat alleen doen door op een van hun foto's of ze taggen in een opmerking bij een andere foto.

Waarom je Instagram Direct zou moeten gebruiken

Instagram Direct is handig als je veel volgers hebt en specifieke informatie met bepaalde mensen wilt delen. Soms hoeft niet alles per se met iedereen te worden gedeeld, vooral als je een groot publiek hebt. Instagram Direct is ook handig als je meer privé in contact wilt komen met vrienden of iemand die je hebt ontdekt (of die jou heeft ontdekt) op Instagram.

Met Instagram Direct kun je gerichter en persoonlijker omgaan met specifieke individuen of groepen, zodat je niet de feed van anderen gaat spammen met foto's of video's die niet relevant voor hen zijn.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in de functie Close Friends van Instagram, waarmee je je verhalen alleen met een bepaalde groep mensen kunt delen.

Hoe Instagram Direct werkt

Een Instagram Direct-bericht kan worden verzonden naar iedereen die je volgt. Je kunt ook een bericht sturen naar een gebruiker die je niet volgt, maar je bericht wordt weergegeven als een berichtverzoek in hun inbox dat ze eerst moeten goedkeuren.

Houd er rekening mee dat de ontvanger je verzoek kan weigeren. Dit helpt de privacy van gebruikers te beschermen tegen mogelijke spam en misbruik. Als ze je verzoek goedkeuren, worden al je toekomstige berichten naar hun inbox gestuurd, zelfs als je ze niet volgt.

Toegang tot en gebruik van Instagram Direct

Het Instagram Direct-pictogram bevindt zich rechtsboven in je app-scherm. Als je een oudere versie van Instagram hebt, ziet het Instagram Direct-pictogram eruit als een papieren vliegtuigje. Als je Instagram hebt bijgewerkt, is het Instagram Direct-pictogram het Messenger-logo.

Als je nieuwe berichten hebt, zie je een rood nummer bij het Instagram Direct-pictogram. Tik erop om je berichteninbox te openen. Ongelezen berichten hebben een blauwe stip.

Beantwoord een Instagram Direct-bericht zoals je zou doen op elke andere app voor privéberichten. Alle antwoorden op berichten worden weergegeven als bubbels, zodat u het gesprek gemakkelijk kunt volgen.

Image
Image

Om een nieuw bericht te starten, tik je op het Messenger-pictogram (of op een papieren vliegtuigje, als je een oudere Instagram-versie hebt). Tik op het nieuw bericht pictogram (of tik op een huidig gesprek). Zoek iemand of tik op een voorgestelde vriend en tik vervolgens op Chat om een nieuw gesprek te beginnen. Typ je bericht in het berichtvak, voeg emoji's toe als je wilt en tik vervolgens op Verzenden

Image
Image

Tik op meerdere mensen om een groepschat te starten. Instagram geeft je de mogelijkheid om groepsberichten een naam te geven en de mogelijkheid om inkomende groepsberichten te dempen wanneer je maar wilt. Je kunt ook elk groepsgesprek verlaten waar je deel van uitmaakt zonder het hele groepsbericht zelf te verwijderen.

Facebook-integratie

Facebook, eigenaar van Instagram, geïntegreerde berichtenuitwisseling tussen Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger in 2020. Het Facebook Messenger-chatsysteem vormt de kern van direct messaging in deze apps.

De messaging-integratie tussen Facebook en Instagram betekent dat je Instagram Direct kunt gebruiken om een Facebook-vriend een bericht te sturen, zelfs als die gebruiker niet op Instagram zit. Tik hiervoor op het Messenger-pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en tik vervolgens op het new message-pictogram. Scroll door de lijst met voorgestelde vrienden en je ziet Facebook-vrienden Tik op een om een bericht te starten.

Image
Image

Berichten delen via Instagram Direct

Als je een bericht tegenkomt dat je wilt delen, gebruik dan Instagram Direct om het bericht naar iemand of meerdere mensen te sturen. Gebruikers deelden eerder Instagram-berichten met vrienden door hun gebruikersnamen in de reacties te taggen. Het gebruik van Instagram Direct is een veel duidelijkere, rechttoe rechtaan methode.

Tik op het bericht dat je wilt verzenden op het share-pictogram (papieren vliegtuigje). Zoek naar de naam van de persoon met wie je het bericht wilt delen, of scroll om een voorgestelde Instagram- of Facebook-vriend te zoeken en erop te tikken. Schrijf desgewenst een bericht en tik vervolgens op Verzenden Als u op meerdere mensen tikt, tikt u op Afzonderlijk verzenden

Image
Image

Gebruikers rapporteren, beperken en blokkeren in Instagram Direct

Als iemand je beledigende foto's, video's of sms-berichten stuurt via Instagram Direct, meld dit dan aan Instagram. Als het een sms-bericht is, tikt u op het bericht en houdt u het vast, tikt u op Melden en kiest u een reden waarom u het meldt.

Als het een video- of fotobericht is, tikt u op de drie stippen, tikt u vervolgens op Melden en selecteert u een reden. Om een account te rapporteren, ga je naar de profielpagina, tik je op de drie stippen in de rechterbovenhoek en kies je Melden.

Er zijn meer keuzes wanneer je contact met iemand wilt beperken of elimineren:

Beperken: wanneer je iemand beperkt, bepaal je of anderen hun reacties op je berichten kunnen zien, en hun chats worden verplaatst naar je Berichtverzoeken, zodat ze niet kunnen zien wanneer je hebt hun berichten gelezen. Om iemand te beperken, ga je naar hun profielpagina, tik je op de drie stippen in de rechterbovenhoek en tik je vervolgens op Beperken

Block: Blokkeer een gebruiker om ze van je volgers te verwijderen en volledig te voorkomen dat ze je berichten sturen, je profiel zien of je opnieuw volgen. Om iemand te blokkeren, ga je naar hun profielpagina, tik je op de drie stippen in de rechterbovenhoek en tik je vervolgens op Block.

Je kunt ook veiligheidsfuncties gebruiken, zoals limieten en verborgen woorden. Beperkingen beperken wie u berichten kan sturen of op uw berichten kan reageren door die toegang te beperken tot mensen die u niet volgen of net zijn begonnen. Met Verborgen woorden kun je specifieke woorden, zinnen en emoji's markeren. Berichten met de termen die u opgeeft, gaan naar een aparte map waar u ze niet hoeft te zien als u dat niet wilt.

FAQ

    Hoe verander je de Instagram Direct-berichtkleur op een iPhone?

    Als je het thema en de kleuren van je Instagram-DM's wilt wijzigen, ga je naar een specifieke chatthread en tik je op het information-pictogram. Selecteer vervolgens in het Details-scherm Thema en kies een van de gepresenteerde opties.

    Hoe schakel je directe berichten op Instagram uit?

    Er is geen manier om alle directe berichten op Instagram uit te schakelen, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je DM's van iemand ontvangt. Een ding dat u kunt doen, is bepaalde gebruikers 'beperken' om hun opmerkingen en berichten te verbergen, en beperken wat ze op uw profiel kunnen plaatsen. Om te beperken, ga naar hun gespreksthread, tik op hun naam > Restrict Of, om iemand op Instagram te blokkeren, ga naar hun pagina en selecteer More > Blok

    Hoe kan ik mijn oude directe berichten op Instagram bekijken?

    Swipe naar links op de Instagram-feed om toegang te krijgen tot je DM's. Hier zie je een lijst met recente chats. Tik op een om je eerdere gesprekken met een persoon te zien.

    Hoe stuur ik directe berichten op Instagram op een computer?

    Log in op je Instagram-account op een desktop en selecteer vervolgens het paper plane-pictogram. Je zou al je DM's moeten zien, samen met een optie om een nieuw DM-gesprek te starten. Voer de naam in van de gebruiker met wie u contact wilt opnemen > typ een bericht.

    Hoe haal je verwijderde Instagram-direct messages terug?

    Je kunt verwijderde DM's niet herstellen, maar je kunt wel verwijderde foto's, video's, rollen, IGTV-video's en verhalen herstellen. Open de Instagram-app en selecteer je profile > hamburger menu icon > Settings > Account > Recent verwijderdVerwijderde verhalen die niet in je archief staan, blijven maximaal 24 uur in deze map, terwijl al het andere na 30 dagen automatisch wordt verwijderd.

Aanbevolen: