T-Mobile onderzoekt claims van datalekken

T-Mobile onderzoekt claims van datalekken
T-Mobile onderzoekt claims van datalekken
Anonim

T-Mobile onderzoekt claims van een massale datalek, waaronder burgerservicenummers, telefoonnummers, namen en zelfs fysieke adressen.

De claims werden oorspronkelijk gepost in wat T-Mobile een 'ondergronds forum' noemde. Hoewel de specifieke forumpost T-Mobile niet bij naam noemt, zei de verkoper van de gegevens dat deze afkomstig waren van bedrijfsservers.

Image
Image

De hacker beweert gegevens van meer dan 100 miljoen mensen te hebben verkregen en heeft zelfs de IMEI-nummers voor smartphones. De verkoper vraagt om 6 bitcoin voor een datapakket met 30 miljoen burgerservicenummers en rijbewijzen, wat op het moment van schrijven ongeveer $ 275.000 is.

De rest van de gegevens zal volgens de hacker privé worden verkocht.

Een deel van de gestolen gegevens is gevalideerd terwijl T-Mobile de authenticiteit van de beweringen van de hacker blijft onderzoeken en of ze de gegevens van 100 miljoen mensen echt hebben gestolen.

T-Mobile heeft de afgelopen jaren te maken gehad met meerdere datalekken. In 2019 bevestigde het bedrijf dat persoonlijke informatie was gestolen bij een cyberaanval, hoewel er geen financiële gegevens of burgerservicenummers bij die gegevens waren opgenomen.

Image
Image

Eind 2020 was er weer een beveiligingsincident, maar nogmaals, er werd geen persoonlijke informatie gestolen.

Als de forumpost inderdaad juist is, is deze inbreuk veel ernstiger en kan deze blijvende schade aanrichten. In een persbericht van de financiële resultaten over het tweede kwartaal, maakte T-Mobile bekend dat het in totaal 104,8 miljoen klanten op zijn netwerk heeft.

Aanbevolen: