PlayStation-tekort kan aanhouden, meld claims

PlayStation-tekort kan aanhouden, meld claims
PlayStation-tekort kan aanhouden, meld claims
Anonim

Verwacht niet dat je binnenkort een PlayStation 5 in handen zult krijgen.

Sony heeft naar verluidt analisten gewaarschuwd dat de levering van de console tot 2022 krap zal zijn. Chief Financial Officer Hiroki Totoki zei tijdens een recente briefing dat het aanbod de vraag in de nabije toekomst niet zal kunnen bijhouden, meldde Bloomberg.

Image
Image

Het is de afgelopen maanden zo moeilijk geweest om een nieuwe console te krijgen dat gebruikers hun toevlucht hebben genomen tot het betalen van scalpers en urenlang op de websites van retailers hebben gekeken. De PlayStation 5 is afgelopen november gelanceerd en begint bij $ 399 voor PS5 Digital Edition en $ 499 voor PS5 met Ultra HD Blu-ray-schijfstation.

Het gebrek aan consoles wordt veroorzaakt door een tekort aan computerchips dat veel industrieën treft, zeggen experts.

"De wereldwijde pandemie veroorzaakte een piek in de vraag naar elektronische goederen toen werknemers overstapten naar methoden op afstand", zei James Prior, hoofd van wereldwijde communicatie bij halfgeleiderbedrijf SiFive, in een e-mailinterview.

"De toegenomen vraag naar door internet geleverde diensten zorgde ervoor dat serviceproviders zowel de rekencapaciteit als de infrastructuurtechnologie moesten opschalen om aan de vraag te voldoen. evenals materialen voor productie."

Het huidige tekort is vooral uitgesproken in minder geavanceerde chips, aangezien 's werelds grootste halfgeleiderspelers zich hebben gericht op geavanceerde chips die hogere marges opleveren.

Het tekort aan halfgeleiders heeft ernstige gevolgen gehad voor de beschikbaarheid van producten die afhankelijk zijn van microprocessorchips, zei Nir Kshetri, een bedrijfsprofessor aan de Universiteit van North Carolina in Greensboro, in een e-mailinterview.

Er zijn 169 industrieën in de VS die halfgeleiders gebruiken in hun producten, waaronder telefoons, entertainmentconsoles, tv's, auto's en keukenapparatuur, zoals magnetrons, koelkasten en wasmachines die worden aangedreven door eenvoudige processors, zei hij.

"Al deze producten, net als PS5, zijn steeds moeilijker te vinden en kosten meer", voegde Kshetri eraan toe. "Het huidige tekort is vooral uitgesproken bij minder geavanceerde chips, aangezien 's werelds grootste spelers op het gebied van halfgeleiders zich hebben gericht op geavanceerde chips die hogere marges opleveren."

Aanbevolen: