Android-camerafunctie gebruikt gezichtsgebaren om uw telefoon te bedienen

Android-camerafunctie gebruikt gezichtsgebaren om uw telefoon te bedienen
Android-camerafunctie gebruikt gezichtsgebaren om uw telefoon te bedienen
Anonim

Android 12 bèta bevat nu een functie waarmee je je telefoon kunt bedienen met gezichtssignalen.

In eerste instantie opgemerkt door XDA Developers op zondag, maakt Android 12 beta gebruik van de Accessibility API en gezichtsherkenningstechnologie van het bedrijf in een nieuwe functie genaamd Camera Switches. Cameraschakelaars zijn opgenomen in de nieuwste update van de Android Accessibility Suite-app.

Image
Image

Met de nieuwste functie kunnen gebruikers hun Android-apparaat gebruiken zonder het touchscreen te gebruiken en in plaats daarvan hun gezicht te gebruiken. XDA zei dat de app gebaren herkent, zoals je mond openen, glimlachen en je wenkbrauwen optrekken om te doen wat je de beweging toewijst, zoals teruggaan naar het startscherm van je telefoon, het meldingenpaneel openen, vooruit of achteruit scrollen, en meer.

Voorheen kon je met de instelling Switch Access in de app alleen een extern apparaat kiezen, zoals een toetsenbord via USB of Bluetooth om de twee apparaten met elkaar te verbinden. Met de nieuwste functie kan iedereen sommige aspecten van zijn telefoon bedienen met gezichtsgebaren als 'schakelaars'.

XDA merkt op dat hoewel de functie werd uitgebracht in de Android 12-bètaversie van de app, deze ook werd gezien als compatibel op Android 11-apparaten door de APK te sideloaden. Hoe dan ook, het lijkt erop dat de functie voor iedereen beschikbaar zal zijn zodra Android 12 dit najaar debuteert.

…het lijkt erop dat de functie voor iedereen beschikbaar zal zijn zodra Android 12 dit najaar debuteert.

Android is niet het enige systeem dat meer toegankelijkheidsfuncties heeft toegevoegd om mensen met een handicap gemakkelijker toegang te geven tot hun apparaten. In mei introduceerde Apple indrukwekkende nieuwe toegankelijkheidsfuncties, zoals AssistiveTouch voor de Apple Watch, eye-tracking-ondersteuning voor de iPad en ondersteuning voor bidirectionele hoortoestellen.

Experts zeggen dat hoe meer bedrijven prioriteit geven aan toegankelijkheid, hoe meer het de norm zal worden, vooral op het gebied van cognitieve toegankelijkheid.

Aanbevolen: