Hoe alternatieve routes te vinden op Google Maps

Inhoudsopgave:

Hoe alternatieve routes te vinden op Google Maps
Hoe alternatieve routes te vinden op Google Maps
Anonim

Wat te weten

  • Ga na het invoeren van uw bestemming naar: Routebeschrijving > ellipsen naast Uw locatie > Route-opties.
  • Selecteer welke wijziging je in je route wilt aanbrengen.
  • U kunt er ook voor kiezen om Vermijd snelwegen, Tolwegen te vermijden en Vermijd veerboten.

Dit artikel bevat instructies voor het wijzigen van de routes op Google Maps bij gebruik van Google Maps op een mobiel apparaat.

Hoe krijg ik verschillende routes op Google Maps?

Als de route die Google Maps automatisch voor u heeft gekozen niet bev alt, kunt u de route eenvoudig wijzigen of wijzigen.

Het maakt niet uit waarom je je route wilt wijzigen, je vindt de opties allemaal op één plek.

  1. Open Google Maps en gebruik het zoekveld om de gewenste bestemming in te voeren en te selecteren.
  2. Zodra je een locatie hebt geselecteerd, tik je op Routebeschrijving onderaan het scherm.

    Image
    Image
  3. Tik naast het vak Uw locatie op de drie stippen.
  4. Tik op Route-opties.
  5. Schakel de schuifregelaars in voor elke optie waarmee Google Maps rekening moet houden bij het berekenen van uw route.

Een andere manier om alternatieve routes te krijgen

Als er een bepaalde route is die je wilt gaan, kun je de kaart in Google Maps gebruiken om ernaartoe te gaan.

  1. Voer op Google Maps uw bestemming in en selecteer deze.
  2. Tik op Routebeschrijving.
  3. De kaart toont de route die Google Maps heeft gekozen in blauw. Er zullen ook grijze routes zijn. Tik op een van grijze routes om over te schakelen naar deze alternatieve route.

    Image
    Image
  4. Tik op Start om een routebeschrijving te krijgen voor de door jou gekozen route.

Alternatieve route-opties gebruiken op Google Maps

Er zijn vier verschillende route-opties waaruit u kunt kiezen in de Google Maps-instellingen: Vermijd snelwegen, Vermijd tolwegen,Vermijd veerboten, en Geef de voorkeur aan zuinige routes.

De optie Vermijd snelwegen kan handig zijn als u bijvoorbeeld iets in uw auto vervoert of gewoon niet met hoge snelheden wilt rijden.

De Tolweg vermijden optie heeft duidelijke voordelen, maar het is misschien niet altijd mogelijk om te gebruiken als een tolweg de enige manier is. Als u deze routeoptie niet heeft ingeschakeld, waarschuwt Google Maps u voordat u begint als er tol wordt geheven op uw route.

De optie Voorkeur voor brandstofzuinige routes zorgt ervoor dat uw reis de meest brandstofzuinige opties gebruikt die beschikbaar zijn.

Als je route door een waterweg gaat, kan het handig zijn om Vermijd veerboten aan te zetten in geval van wegafsluitingen.

Onderaan de instellingen voor route-opties op iOS-apparaten kun je ook Instellingen onthouden inschakelen, waardoor deze route-instellingen behouden blijven telkens wanneer een nieuwe route wordt berekend.

Waarom toont Google Maps geen alternatieve routes?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom het inschakelen van een van de vermijdingsopties in Google Maps je route niet verandert. Ten eerste bestaat er mogelijk geen alternatieve route; de enige manier om bij uw locatie te komen, kan het onmogelijk maken om bijvoorbeeld een snelweg of een brug te vermijden. Of de alternatieve route die u wilt nemen, verlengt de reistijd aanzienlijk, zodat Google Maps deze niet laat zien.

Mogelijk moet u de app ook bijwerken om ervoor te zorgen dat elke functie correct werkt. Kijk op de Google Maps-app-pagina in de iOS App Store of Android Google Play Store om te zien of er updates beschikbaar zijn.

Een andere optie is om de cache van de app te wissen. U kunt dit doen in de instellingen van uw mobiele telefoon, naar Google Maps gaan en de cache van daaruit wissen.

FAQ

    Hoe sla ik routes op Google Maps op?

    Als u Google Maps op een Android-apparaat gebruikt, tikt u op de bestemming op de kaart, tikt u vervolgens op Routebeschrijving, kiest u uw vervoerswijze en tikt u op de balk onderaan die de reistijd en afstand toont, en tik op Offline opslaan Als je een iPhone gebruikt, "vast" je je route om deze op te slaan. Tik op Go, veeg omhoog om voorgestelde reizen te zien en tik vervolgens op Pin

    Hoe download ik routes op Google Maps?

    Om kaarten te downloaden en online routebeschrijvingen te openen op een iPhone, zoekt u naar de locatie en tikt u op het detailgebied. Selecteer het menu met drie stippen en tik vervolgens op Download offline kaart in de balk onderaan. Zoek op een Android naar de locatie, tik op de naam van de locatie en tik vervolgens op Download op het tabblad Details.

    Hoe vind ik vrachtwagenroutes op Google Maps?

    Google Maps heeft geen ingebouwde functie voor vrachtwagenroutes, maar softwaretoepassingen van derden kunnen samenwerken met Google Maps om een vrachtwagenroute te maken. Download bijvoorbeeld de Sygic Truck & RV GPS-navigatie-app van de Google Play Store naar uw Android-apparaat en installeer vervolgens de Sygic Truck Route Sender-extensie in de Chrome- of Firefox-browser op uw bureaublad. Voeg een chauffeur toe, maak een kaart op de Google Maps-webpagina en gebruik vervolgens de browserextensie om de route naar een chauffeur of mobiel apparaat te sturen.

Aanbevolen: