Hoe alternatieve routes te vinden op Google Maps op iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe alternatieve routes te vinden op Google Maps op iPhone
Hoe alternatieve routes te vinden op Google Maps op iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Beschikbare alternatieve routes in grijs weergeven op de kaart. Tik op een om in plaats daarvan de routebeschrijving te gebruiken.
  • Tik tijdens het navigeren op het pictogram Alternatieve route (beschikbare routes worden grijs weergegeven). Tik op degene die je wilt gebruiken en de app werkt de route bij.

Dit artikel legt uit hoe je alternatieve routes kunt vinden bij het gebruik van Google Maps op je iPhone. Je kunt verschillende routes zoeken en hun routebeschrijving zien voordat je begint met navigeren of nadat je bent begonnen.

Kies een alternatieve route bij het plannen

Als je van plan bent om op pad te gaan en de beste beschikbare route naar je bestemming wilt zien, zal Google Maps op iPhone deze automatisch voor je weergeven. Maar misschien wil je eerst kijken of er andere routes beschikbaar zijn.

  1. Tik op het Routebeschrijving icoon en voer je start- en eindbestemming in in de corresponderende vakken bovenaan Google Maps.

    Image
    Image
  2. Je ziet de beste routeweergave op de kaart met een ononderbroken blauwe lijn. Als er extra routes beschikbaar zijn, zie je deze in grijs samen met de reistijd voor elke route.

    Image
    Image
  3. Tik op de alternatieve route die je wilt gebruiken en de details en reistijd worden onderaan bijgewerkt zodat je ze kunt bekijken. Deze route wordt dan weergegeven met een ononderbroken blauwe lijn op de kaart.

Om de geschreven aanwijzingen te zien, tik je onderaan op Stappen. Maar als u klaar bent om de reis te maken, kunt u op Start tikken om de navigatie te starten.

Kies een alternatieve route tijdens het navigeren

Als je reis al onderweg is en je wilt zien of er een alternatieve route naar je bestemming is, biedt Google Maps op iPhone een handige functie. Ga naar een veilige locatie en volg de onderstaande stappen. U hoeft uw huidige routenavigatie niet eerst te verlaten.

  1. Tik op het Alternatieve route pictogram onder aan het scherm. Dit wordt weergegeven door twee zwarte pijlen in een cirkel.
  2. De kaart wordt dan weergegeven met andere beschikbare routes in grijs met uw huidige route in effen blauw. Je ziet ook de reistijd voor elke alternatieve route.

    Image
    Image
  3. Tik op een van de andere routes die je wilt gebruiken, en je navigatie, routebeschrijving en reistijd worden automatisch bijgewerkt.

U kunt de stapsgewijze routebeschrijving bekijken voordat u de alternatieve route neemt door vanaf de onderkant omhoog te vegen en op Routebeschrijving te tikken. Je kunt ook op Preview Route tikken om het op de kaart te zien.

Houd er rekening mee dat er niet altijd een alternatieve route naar de door jou gekozen bestemming is. En als dat zo is, kan het een vergelijkbare of zelfs veel langere reistijd en ETA hebben als uw huidige route. Als dit het geval is, overweeg dan om een aangepaste route naar Google Maps op je iPhone te sturen voordat je de snelweg op gaat!

FAQ

    Hoe maak ik van Google Maps de standaard op de iPhone?

    Er is geen definitieve manier om Apple Maps te vervangen door Google Maps als de standaard kaarttool van je iPhone. Er zijn echter enkele oplossingen. Ten eerste, als u de Chrome-browser op uw iPhone gebruikt in plaats van Safari, wordt door op een adres of locatie te tikken automatisch Google Maps weergegeven als uw navigatiehulpmiddel. Ten tweede, gebruik Gmail als uw standaard e-mailclient, en alle adres- of locatie-informatie die u in een e-mail selecteert, opent automatisch Google Maps.

    Hoe gebruik ik Google Maps offline op een iPhone?

    Als u Google Maps wilt opslaan voor offline gebruik op een iPhone, opent u de Google Maps-app en zoekt u naar een bestemming. Selecteer het gebied dat u wilt opslaan en tik vervolgens op Download Als u naar een specifiekere locatie zoekt, zoals een restaurant, tikt u op Meer (drie verticale stippen) > Download offline kaart > Download

    Hoeveel data gebruikt Google Maps op een iPhone?

    Gemiddeld gebruikt Google Maps ongeveer 5 MB aan data per uur rijden. Dit bedrag neemt toe als u stopt voordat u op uw bestemming aankomt, en u kunt minder verbruiken door uw kaarten te downloaden voor offline gebruik.

    Hoe krijg ik Street View op Google Maps op een iPhone?

    Als u Street View op Google Maps op uw iPhone wilt openen, zoekt u naar een bestemming of plaatst u een speld op de kaart. Tik onderaan het scherm op de plaatsnaam of het adres, blader en tik op de foto met het label Street ViewSleep uw vinger over het scherm of tik op het kompas om rond te kijken in Street View.

Aanbevolen: