Hoe het te repareren wanneer Google Maps geen alternatieve routes toont

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Google Maps geen alternatieve routes toont
Hoe het te repareren wanneer Google Maps geen alternatieve routes toont
Anonim

Google Maps toont geen alternatieve routes? In dit artikel wordt uitgelegd hoe u meerdere routes kunt bekijken op Google Maps voor Android, iPhone en webbrowsers.

Waarom toont Google Maps geen alternatieve routes?

Hier zijn enkele redenen waarom Google Maps geen alternatieve routes weergeeft:

  • Uw GPS is verkeerd gekalibreerd
  • Je internetverbinding is zwak
  • Locatieservices is uitgeschakeld
  • Verouderde app- of cachebestanden
  • Gesloten wegen of verkeersvertragingen

Hoe het op te lossen als Google Maps geen alternatieve routes weergeeft

Probeer deze stappen in volgorde totdat je meerdere route-opties ziet:

Veel van deze stappen zijn ook algemene oplossingen voor als Google Maps niet werkt.

  1. Kalibreer uw GPS opnieuw voor Google Maps. Als uw locatiemarkering grijs is in plaats van blauw, tikt u erop en tikt u vervolgens op Kalibreer in het pop-upmenu. Houd het apparaat rechtop en beweeg je telefoon drie keer in een achtvormige beweging om de GPS opnieuw te kalibreren en tik vervolgens op Gereed

    U kunt de nauwkeurigheid van het Google Maps-kompas ook verbeteren door verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk of door uw apparaat opnieuw op te starten.

    Image
    Image

    Uw telefoon in een achtvormige beweging bewegen is een snelle manier om uw GPS opnieuw te kalibreren voor elke app.

  2. Wis de app-cache. De cache slaat tijdelijke gegevens op om uw apps sneller te laten werken, maar verouderde informatie kan conflicten veroorzaken. Zoek de app-instellingen voor Google Maps en kies ervoor om de cache te wissen. Het proces voor het wissen van de cache op de iPhone is een beetje anders dan bij Android. Als u de webversie van Google Maps gebruikt, wis dan uw browsercache.
  3. Problemen met uw internetverbinding oplossen. Hoewel u Google Maps offline kunt gebruiken, heeft u een stabiele internetverbinding nodig om nauwkeurige routebeschrijvingen te garanderen. Als je mobiele data niet werkt, schakel dan indien mogelijk over naar een wifi-netwerk.
  4. Update de Google Maps-app. Tik in de Google Play Store op Menu > Mijn apps en games > Updates > Update All Om iOS-apps bij te werken, gaat u naar de App Store en tikt u op Updates > Update All Schakel automatische updates in om zeker dat u altijd over de nieuwste versie van Google Maps beschikt.

    Image
    Image
  5. Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Door Google Maps opnieuw te installeren, kunnen eventuele bugs die van invloed zijn op de app worden opgelost. De stappen voor het verwijderen van een iOS-app verschillen van het verwijderen van een app op Android.
  6. Schakel locatieservices in. Locatieservices is een functie die moet worden ingeschakeld zodat apps toegang hebben tot de GPS van uw apparaat. U kunt Locatieservices voor Windows beheren in uw privacyinstellingen.

Hoe toon ik meerdere routes op Google Maps?

Wanneer u naar een routebeschrijving zoekt, biedt Google Maps mogelijk meerdere manieren om uw bestemming te bereiken. Alternatieve routes verschijnen als grijze lijnen op de kaart. Tik op een van de grijze lijnen voor een routebeschrijving. U kunt uw route op Google Maps verder aanpassen door op de blauwe lijn te tikken en te slepen.

Volg deze stappen om route-opties in Google Maps te filteren:

  1. Zoek naar je bestemming.
  2. Tik op Routebeschrijving.
  3. Tik op de drie stippen naast je startpunt.

    Image
    Image
  4. Tik op Route-opties.
  5. Kies uit de opties en tik vervolgens op Toepassen.

    Image
    Image

Als je meerdere bestemmingen aan je reis wilt toevoegen met de app, tik je op de drie stippen naast je startpunt en selecteer je Add stop. Selecteer in de browserversie van Google Maps de Plus (+) onder uw bestemming.

FAQ

    Hoe sla ik routes op Google Maps op?

    Als je een route op je telefoon of tablet wilt opslaan voor offline toegang tot routebeschrijvingen, open je de Google Maps-app terwijl je verbonden bent met internet. Zoek of selecteer uw bestemming en tik vervolgens op het adres > menu met drie stippen > Download offline kaart.

    Hoe download ik routes op Google Maps?

    Als je een kaart wilt downloaden om offline te gebruiken, open je de Google Maps-app voor iOS of Android terwijl je verbonden bent met internet. Zoek naar een locatie en tik vervolgens op de naam en het adres van de locatie. Tik op Meer (drie stippen) > Download offline kaart > Download.

    Hoe maak ik een route in Google Maps?

    Als u een aangepaste route wilt maken, wat handig is wanneer u een reis vooraf plant en offline een routebeschrijving wilt openen, opent u Google Maps in een browser en selecteert u Menu (drie lijnen) > Uw plaatsen > Kaart zonder titel > Opslaan Selecteer in de werkbalk Toevoegen Routebeschrijving, kies uw vervoerswijze en voer uw vertrekpunt in. Uw routebeschrijving verschijnt op de kaart.

Aanbevolen: