Een alternatieve route plannen met Google Maps

Inhoudsopgave:

Een alternatieve route plannen met Google Maps
Een alternatieve route plannen met Google Maps
Anonim

Wat te weten

  • Je eigen route: nadat je een route hebt gekregen, klik je langs de blauwe lijn en sleep je dat punt ergens naartoe. Blijf dit doen om een nieuwe route te plannen.
  • Een alternatief van Google: Selecteer een alternatieve grijze routelijn. Het wordt blauw, wat aangeeft dat dit de nieuwe voorkeursroute is.
  • Meerdere bestemmingen: voeg een bestemming toe. Druk op + eronder om er nog een toe te voegen. Herhaal dit zo vaak als je wilt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Maps kunt gebruiken om een alternatieve route te plannen in plaats van de standaardroute die Google Maps u automatisch geeft. Deze instructies zijn van toepassing op zowel de desktop- als de mobiele versie van Google Maps.

Een alternatieve route maken in Google Maps

De eerste methode houdt in dat je je eigen route maakt:

  1. Nadat je een locatie hebt ingevoerd en Google een route voor je geeft, klik je ergens op het blauwe pad om een punt in te stellen.
  2. Sleep dat punt naar een nieuwe locatie om de route te wijzigen. Wanneer u dit doet, verdwijnen andere voorgestelde alternatieve routes van de kaart en verandert de routebeschrijving.

    Image
    Image

    De geschatte rijtijd en afstand veranderen als je de route aanpast, wat handig is als je binnen een bepaald tijdsbestek probeert te blijven. Houd deze wijzigingen in de gaten terwijl u een alternatieve route maakt en pas uw plan dienovereenkomstig aan.

    Google Maps "plakt" het nieuwe pad automatisch voor u op de weg, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat het u door bossen of buurten stuurt waar u niet in kunt rijden. Het pad dat het geeft is een legitieme manier om de bestemming te bereiken.

  3. Nadat je je alternatieve route hebt voltooid, wordt deze vergrendeld.

Een van de voorgestelde routes van Google Maps kiezen

Als je liever een van de door Google voorgestelde routes gebruikt, volg je deze stappen:

  1. Als u een van de grijsgekleurde alternatieve routes wilt kiezen, selecteert u deze.

    Image
    Image

    Google Maps verandert de markeringskleur in blauw om aan te geven dat dit nu de nieuwe voorkeursroute is, zonder de andere mogelijke routes te verwijderen.

  2. Bewerk de nieuw gemarkeerde route door het pad naar een nieuwe locatie te slepen. Wanneer u een wijziging aanbrengt, verdwijnen de andere routes en verandert uw routebeschrijving om de nieuwe route weer te geven.

Dit is een krachtig hulpmiddel om een Google Maps-route aan te passen, maar het is gemakkelijk om het te overdrijven. Als je merkt dat je je route te veel hebt gewijzigd of dat paden gaan die je niet had bedoeld, gebruik dan de pijl terug in de browser om de schade ongedaan te maken of start opnieuw met een nieuwe Google Maps-pagina.

Wanneer Google voorgestelde routes verzamelt, bepa alt het de snelste tijd naar uw bestemming en gebruikt vervolgens machine learning om te berekenen op welke route u het minst waarschijnlijk een "hard remmen"-moment ervaart, wat een leidende indicator is van een Botsing. Google beveelt automatisch routes aan met minder harde remmomenten als de ETA hetzelfde is of minimaal verschilt van andere routes.

Hoe meerdere bestemmingen aan een route toe te voegen

Een andere manier om een alternatieve route op Google Maps te plannen, is door meerdere bestemmingen aan een voorgestelde route toe te voegen.

  1. Voer een bestemming en startpunt in.
  2. Klik of tik op de + knop onder de bestemming die je hebt ingevoerd om een derde veld te openen waar je een extra bestemming kunt invoeren of klik op de kaart om de nieuwe bestemming in te voeren.

    Image
    Image
  3. Herhaal het proces om extra bestemmingen toe te voegen.

Om de volgorde van de h altes te wijzigen, houdt u het menu links van een van de bestemmingen ingedrukt en sleept u het omhoog of omlaag in de lijst.

Het verfijnen van de routes die Google Maps aanbiedt is mogelijk via de Options knop in het routepaneel. Gebruik het om snelwegen, tolgelden en veerboten te vermijden.

Afhankelijk van de route die je kiest, kan er veel verkeer of vertragingen optreden. In dat geval kun je een alternatieve route selecteren om je bestemming sneller te bereiken. Schakel live verkeersindicatoren in Google Maps in met het drieregelige gestapelde menu in de linkerbovenhoek van de pagina.

Als je de mobiele app gebruikt, verander dan de route-opties via het menu in de rechterbovenhoek van de app. Live verkeer in- en uitschakelen is beschikbaar via de lagenknop die over de kaart zweeft.

Google Maps op mobiele apparaten

Het selecteren van een alternatieve route op mobiele apparaten werkt op dezelfde manier als op een computer, alleen in plaats van op de alternatieve route te klikken, tik je erop om deze te markeren.

Je kunt echter niet op een route klikken en slepen om deze op een mobiel apparaat te bewerken. Als u een bestemming moet toevoegen, tikt u op de menuknop bovenaan het scherm en kiest u Add stop. Het regelen van de routevolgorde werkt door h altes omhoog en omlaag te slepen in de lijst.

Een ander klein verschil tussen de mobiele app en de webversie is dat alternatieve routes alleen de tijd laten zien om er te komen als je die route accepteert. Je kunt de afstand pas zien als je op de route tikt.

U kunt een aangepaste Google Maps-route naar uw smartphone sturen. Dit maakt het gemakkelijker om een reis te plannen, omdat je deze kunt bouwen met de volledige tools die op je computer beschikbaar zijn en deze vervolgens naar je apparaat kunnen sturen wanneer het tijd is om hem in gebruik te nemen.

Aanbevolen: