Spotlight gebruiken om naar foto's te zoeken in iOS 15

Inhoudsopgave:

Spotlight gebruiken om naar foto's te zoeken in iOS 15
Spotlight gebruiken om naar foto's te zoeken in iOS 15
Anonim

Wat te weten

  • Veeg omlaag op het vergrendelscherm en voer uw zoekopdracht in, te beginnen met 'Foto's'.
  • Je kunt zoeken naar mensen, scènes, locaties en de meeste andere dingen.
  • Als zoeken met Spotlight niet werkt, tikt u op Instellingen > Siri & Zoeken > Foto'som te controleren of het is ingeschakeld.

Dit artikel leert je hoe je Spotlight kunt gebruiken om naar foto's te zoeken in iOS 15. Het kijkt ook wat je moet doen als Spotlight niet werkt op je iPhone.

Hoe schakel ik Spotlight-zoeken in op mijn iPhone?

Spotlight-zoeken naar foto's is standaard automatisch ingeschakeld op je iPhone. Als het niet lijkt te zijn ingeschakeld en geactiveerd, kun je het als volgt inschakelen voor je iPhone.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Siri > Zoeken.
  3. Scroll naar beneden en tik op Foto's.
  4. Tik op Toon in zoekopdracht.
  5. Tik op Toon inhoud in zoekopdracht.

    Image
    Image
  6. Spotlight is nu ingeschakeld voor Foto's.

Hoe zoek ik naar een specifieke foto op mijn iPhone?

Als je met Spotlight naar een specifieke foto op je iPhone wilt zoeken, is dat vrij eenvoudig als je eenmaal weet waar je moet zoeken. Zo zoekt u naar een specifieke foto.

  1. Veeg op je iPhone omlaag op het vergrendelscherm of het startscherm om Spotlight Search te openen.

    Mogelijk moet u uw telefoon eerst ontgrendelen met een toegangscode, Touch ID of Face ID.

  2. Typ 'Foto's' gevolgd door uw zoekterm. Termen kunnen locaties, namen van mensen, scènes of iets als 'katten', 'eten' of 'planten' bevatten om naar specifieke thema's te zoeken.

    iOS 15 voegt Live Text toe zodat het tekst uit je foto's kan halen, wat betekent dat je kunt zoeken naar tekst die op een afbeelding wordt genoemd.

  3. Tik op de foto om deze te openen.
  4. Tik op Meer weergeven om meer resultaten te bekijken.

    Image
    Image

Waarom werkt Mijn Spotlight-zoekopdracht niet op mijn iPhone?

Als zoeken met Spotlight niet werkt op je iPhone, kan dit verschillende redenen hebben. Hier is een overzicht van de belangrijkste redenen waarom het misschien niet werkt.

  • Je voert de verkeerde zoekwoorden in Als je specifiek in Foto's wilt zoeken, moet je eerst Foto's typen voordat je gaat zoeken. Soms ontvang je nog steeds resultaten op Spotlight zonder eerst de term in te voeren, maar voor de beste nauwkeurigheid is het cruciaal om Foto's in te voeren.
  • Spotlight is niet ingeschakeld op je iPhone. Tik op Instellingen > Siri & Zoeken > Foto's om Spotlight-zoeken naar foto's op uw iPhone in te schakelen.
  • Je iPhone is niet ontgrendeld. Je moet je iPhone ontgrendelen om de volledige resultaten op Spotlight te zien.
  • Herstart je iPhone. Soms kan een snelle herstart van uw iPhone de meeste problemen oplossen. Probeer dit om een probleem op te lossen.
  • Heropen Spotlight. Als Spotlight leeg lijkt te zijn, probeer het dan te sluiten en opnieuw te openen om de fout te herstellen.

FAQ

    Hoe herstel ik verwijderde foto's op iOS?

    Ga naar Foto's > Albums > Recent verwijderd. Kies de foto's die u wilt herstellen en tik vervolgens op Herstellen.

    Hoe bekijk ik verborgen foto's op mijn iPhone?

    Ga naar Albums > Other Albums > Hidden Om foto's te verbergen, selecteert u de foto's die je wilt verbergen en tik op het Action-pictogram (het vierkant met de pijl die eruit komt), veeg vervolgens over de lijst met opties onder aan het scherm en tik op Verberg

    Hoe voeg ik iemand toe aan het People-album op iOS?

    Open een foto van de persoon, veeg omhoog en tik op de miniatuur onder Mensen. Tik op Naam toevoegen en voer een naam in. Om een naam aan een gezicht te geven, gaat u naar het album Personen en tikt u op de miniatuur van de persoon. Tik vervolgens op Naam toevoegen bovenaan het scherm.

Aanbevolen: