Zoeken op uw iPhone met Spotlight

Inhoudsopgave:

Zoeken op uw iPhone met Spotlight
Zoeken op uw iPhone met Spotlight
Anonim

Wat te weten

  • Om Spotlight te openen, gaat u naar het Home-scherm en veegt u vanaf het midden van het scherm omlaag.
  • Typ uw zoekterm > search. Selecteer het gewenste resultaat of tik op Zoeken in app voor meer resultaten in een specifieke app.
  • Resultaten worden gesorteerd op de app die de gegevens bevat. Spotlight zoekt ook op internet naar resultaten.

Dit artikel legt uit hoe je snel muziek, contacten, e-mails, sms-berichten, video's en meer kunt vinden met een tool genaamd Spotlight. Instructies zijn van toepassing op iPhone of iPad iOS 7 en hoger.

Hoe toegang te krijgen tot Spotlight op iPhone

Spotlight werkt niet als je in een app bent, alleen vanuit het startscherm.

Om Spotlight te openen, gaat u naar het startscherm en veegt u vanaf het midden van het scherm omlaag. Veeg niet vanaf de bovenkant van het scherm; dat gebaar onthult Berichtencentrum of, op iPhone X en nieuwer, Control Center.

De Spotlight-zoekbalk verschijnt boven aan het scherm. Typ wat u zoekt om de resultaten op het scherm weer te geven.

Image
Image

Spotlight-zoekresultaten

Zoekresultaten in Spotlight worden gesorteerd op de app die de gegevens opslaat. Als een zoekresultaat bijvoorbeeld een e-mail is, wordt dit weergegeven onder de kop Mail, terwijl een zoekresultaat voor een nummer wordt weergegeven onder de Muziek-app. Wanneer je het gewenste resultaat hebt gevonden, tik je op het resultaat dat ernaartoe moet worden gebracht.

Spotlight zoekt ook op internet. Als er relevante resultaten zijn voor uw zoekopdracht, krijgt u ook suggesties voor antwoorden van Siri, het web, Wikipedia en meer. Ga naar de onderkant van de lijst met zoekresultaten om snelkoppelingen met één tik te vinden om op internet, de App Store en Apple Maps te zoeken.

Spotlight en Siri

In de laatste paar versies van iOS heeft Spotlight steeds meer terrein afgestaan aan Siri. In iOS 7 heeft Spotlight bijvoorbeeld een menu Instellingen waarin je kunt selecteren welke apps Searchlight onderzoekt.

In iOS 12 wordt Spotlight beheerd door Siri. Om een app onzichtbaar te maken voor Spotlight, schakelt u deze uit via de Siri & Suggestions instellingen in de app-lijst. Om toegang te krijgen, tikt u op Instellingen > Siri & Zoeken Onderaan het scherm geeft elke app zijn aan/uit-configuratie weer.

Image
Image

Spotlight en Siri komen als een paar. In iOS 12 kun je een app niet zichtbaar maken voor Spotlight, maar onzichtbaar voor Siri, en vice versa.

Waar anders zoekhulpmiddelen te vinden in de iOS

Andere zoekhulpmiddelen werken vanuit specifieke apps. Deze omvatten:

  • Mail App: Open een zoekbalk vanaf de bovenkant van het scherm in elke mailbox. Sleep het mailboxvenster naar beneden om het te onthullen. Deze tool doorzoekt alleen e-mails in die inbox.
  • Muziek-app: De tool blijft verborgen bovenaan de lijsten met nummers en artiesten. Trek het scherm naar beneden om het te onthullen en doorzoek je muziekbibliotheek.
  • Berichten-app: Gebruik op het scherm met uw Berichten-gesprekken de zoekbalk bovenaan om de tekst van gesprekken te doorzoeken om te zien waar uw termen zijn besproken.
  • Contacten en telefoon-apps: Verborgen bovenaan de contactenlijst in iOS 3-6, altijd aanwezig in iOS 7 en hoger.
  • Notes-app: Open de zoekbalk vanaf de bovenkant van het scherm.
  • Safari: Zoek uw favoriete zoekmachine door tekst in de adresbalk te typen. U kunt ook zoeken naar tekst op een webpagina met Zoeken op pagina. Lees meer in Tekst zoeken in Safari met iPhone Zoeken op pagina.

Aanbevolen: