Zoeken met Spotlight op uw iPhone of iPad gebruiken

Inhoudsopgave:

Zoeken met Spotlight op uw iPhone of iPad gebruiken
Zoeken met Spotlight op uw iPhone of iPad gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Veeg van links naar rechts op de iPhone of iPad Home scherm om het Spotlight-zoekscherm te openen.
  • Voer een zoekterm in het Zoekveld bovenaan het scherm in en selecteer uit de resultaten.
  • Het scherm bevat ook andere elementen die nuttig zijn voor zoekopdrachten, zoals weer, kalender, kaarten en nieuws.

Dit artikel legt uit hoe je de Spotlight-zoekfunctie op je iPhone of iPad gebruikt. Deze informatie is van toepassing op apparaten met iOS 8 en hoger.

Hoe het Spotlight-zoekscherm te openen

Gebruik in plaats van pagina na pagina met apps te zoeken de zoekfunctie van de iPad om dingen te vinden. Spotlight Search doorzoekt je hele iOS-apparaat, inclusief je filmcollectie, muziek, contacten en e-mail, en het zoekt buiten je iPad om resultaten van internet en de App Store binnen te halen.

Open Spotlight Search door met uw vinger van links naar rechts te vegen op de eerste pagina van het startscherm. Als u iOS 9 of eerder gebruikt, veegt u van boven naar beneden om het zoekscherm te openen.

Om Spotlight Search te openen, moet u zich gewoonlijk op het startscherm bevinden en niet in een app. Spotlight Search is beschikbaar in Safari in iOS 8 en hoger.

Image
Image

Het Spotlight-zoekscherm dat u ziet, heeft bovenaan een zoekbalk. Het kan ook andere inhoud hebben totdat u het gebruikt voor een zoekopdracht, zoals Siri-app-suggesties, Weer, Agenda-evenementen en vele andere opties, die u allemaal kunt activeren of deactiveren in Settings > Siri & Zoeken

Zoeken met Spotlight gebruiken

Open het Spotlight-zoekscherm en typ de naam van de app in het zoekveld. Het app-pictogram verschijnt op het scherm. Tik er rechtstreeks vanuit de resultaten op om het te openen.

Als je Spotlight zoekt in een tv-programma, worden in de resultaten weergegeven welke afleveringen beschikbaar zijn op Netflix, Hulu of iTunes. Je vindt er ook castlijsten, games, websites en andere resultaten met betrekking tot de specifieke show die je kiest.

De functie kan u ook tijd besparen bij het bladeren door de muziekbibliotheek van uw apparaat. In plaats van de Muziek-app te openen en door een lange lijst voor een bepaald item te scrollen, open je Spotlight Search en typ je de naam van het nummer of de band in. De zoekresultaten worden snel kleiner en als u op de naam tikt, wordt het nummer in de Muziek-app gestart.

Je kunt ook zoeken naar bedrijven in de buurt, zoals restaurants. Als u bijvoorbeeld 'gas' in het zoekveld typt, krijgt u een lijst met nabijgelegen benzinestations met afstand en routebeschrijving.

Je kunt naar alles op je iPad zoeken, inclusief films, contacten en e-mailberichten. Spotlight Search kan ook in apps zoeken, dus u ziet mogelijk resultaten van een recepten-app of een zin die is opgeslagen in Notes of de tekstverwerker van Pages.

Aanbevolen: