Valve & AMD wil dat Steam Deck compatibel is met Windows 11

Valve & AMD wil dat Steam Deck compatibel is met Windows 11
Valve & AMD wil dat Steam Deck compatibel is met Windows 11
Anonim

Valve en AMD werken samen om mogelijke compatibiliteitsproblemen met Windows 11 voor te zijn voordat het Steam Deck in december wordt gelanceerd.

Valve's Steam Deck is in feite een draagbare gaming-pc, dus er zullen natuurlijk gebruikers zijn die de nieuwste versie van Windows erop willen installeren. Het streven van Microsoft naar beveiliging in Windows 11 betekent echter dat veel systemen niet compatibel zijn of een firmware-/BIOS-update nodig hebben om het uit te voeren. Hierdoor wordt het vermogen van Steam Deck om het aankomende besturingssysteem van Microsoft te gebruiken in twijfel getrokken, maar Valve heeft PC Gamer verzekerd dat Windows-ondersteuning een hoge prioriteit heeft.

Image
Image

De reden dat er zoveel problemen opduiken rond de compatibiliteit met Windows 11, is dat Microsoft ondersteuning van Trusted Program Module (TPM) 2.0 nodig heeft. Hoewel de meeste nieuwere machines de middelen hebben om TPM te ondersteunen, hebben ze de functie niet standaard ingeschakeld. Om Windows 11 goed te kunnen gebruiken, zullen veel gebruikers ofwel een nieuw BIOS voor hun systeem moeten downloaden, handmatig ondersteuning moeten inschakelen of een nieuw moederbord moeten installeren.

Image
Image

Valve wil duidelijk niet dat Steam Deck-klanten door een van deze hoepels moeten springen als ze besluiten Windows 11 te willen installeren. Het is begonnen te werken met AMD, het bedrijf achter Steam Deck's Zen 2/RDNA 2 APU, om ervoor te zorgen dat het systeem bij de lancering klaar is voor Windows 11. Het is waarschijnlijk dat de meeste gebruikers tevreden zullen zijn met Valve's eigen SteamOS 3.0, dat standaard zal worden geleverd, maar degenen die een nieuw besturingssysteem willen installeren, hebben nog steeds de mogelijkheid.

Aanbevolen: