Waarom deze switch-gebruiker ook het Steam Deck wil

Inhoudsopgave:

Waarom deze switch-gebruiker ook het Steam Deck wil
Waarom deze switch-gebruiker ook het Steam Deck wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twee unieke videogameconsoles kunnen naast elkaar bestaan en tegelijkertijd slagen.
  • Het Steam Deck is technisch krachtiger, maar de Switch is draagbaarder.
  • Het komt allemaal neer op de games, en beide consoles hebben solide bibliotheken.
Image
Image

Als iemand die zowel de Nintendo Switch bezit als ervan houdt, moet ik me afvragen: waarom moet ik kiezen tussen de Switch en Steam Deck in plaats van beide te krijgen?

Praten over Valve's Steam Deck als een "Switch-killer" begon bijna onmiddellijk nadat het werd onthuld, wat ik wel begrijp. Mensen contextualiseren nieuwe ideeën door ze te vergelijken met wat ze al weten, en hybrides tussen handhelds en grote schermen zijn er maar heel weinig. Er is echter geen reden waarom twee videogameconsoles niet tegelijkertijd kunnen bestaan (of zelfs gedijen).

Ja, ik ben dol op mijn Switch en zal dat blijven doen. Ik kan ook ruimte maken voor een Steam Deck. Beide systemen lijken op het eerste gezicht misschien op elkaar, maar ze zijn ook te onderscheiden als je wat dieper kijkt.

Ik speel graag games met hogere resoluties en met meer geavanceerde grafische opties ingeschakeld, maar draagbaarheid is een afweging.

De hardware

Gameconsole-vergelijkingen beginnen meestal met hardwarespecificaties, en het v alt niet te ontkennen dat het Steam Deck krachtiger is. Het heeft een snellere processor dan de Switch, meer RAM en begint met het dubbele van de interne opslag (64 GB versus 32 GB). En omdat het Steam Deck functioneel een computer is, kunnen we de prestaties en weergave-opties naar wens aanpassen.

Het Steam Deck wordt echter niet geleverd met een dock, dus het aansluiten op een groter scherm, terwijl dat nog steeds mogelijk is, zal niet zo soepel gaan als de Switch.

Ik speel graag games met hogere resoluties en met meer geavanceerde grafische opties ingeschakeld, maar draagbaarheid is een afweging. Het Steam Deck lijkt zowel groter (11,7 inch breed) als zwaarder (bijna 1,5 pond) te zijn dan de Switch (9,4 inch breed, ongeveer 0,9 pond). De Switch heeft ook een iets betere batterijduur, dus hij werkt fysiek beter als een handheld-apparaat.

Hoewel ik een fan ben van het spelen van zowat elke pc-game die ik wil, wanneer ik maar wil, zie ik mezelf de Switch vaker gebruiken voor reizen, omdat het gemakkelijker is om rond te scharrelen. Ik kan me echter ook voorstellen dat ik het Steam Deck gebruik voor spelen in huis en mogelijk in bed voordat ik ga slapen.

Image
Image

De Software

Belangrijker dan de hardware van een console is de bibliotheek met games, en zowel het Steam Deck als de Switch hebben veel te bieden. Toegegeven, omdat Steam Deck games van je Steam-account kan spelen (mogelijk meer), is de bibliotheek zeker groter. Maar nogmaals, hoewel het Steam Deck de duidelijke keuze lijkt te zijn op oppervlakteniveau, zijn het de kleine dingen die beide systemen speciaal maken.

The Switch heeft tal van first-party Nintendo-franchises te bieden, zoals The Legend of Zelda of Metroid. Omgekeerd heeft Steam Deck meer algemeen populaire releases en AAA-titels zoals Red Dead Redemption 2 en de Battlefield-serie.

Dit geldt ook voor oudere dingen, met de Switch die verschillende klassieke NES- en SNES-games biedt via zijn online service, en Steam Deck met een heleboel oudere pc-titels. Hoewel je, met genoeg gehannes, waarschijnlijk ook toegang hebt tot nog meer klassieke NES- en SNES-games op het Steam Deck.

Die flexibiliteit is echter een beetje een tweesnijdend zwaard voor het Steam Deck. Het is fantastisch om een nieuw besturingssysteem of games te installeren die niet per se deel uitmaken van de officiële winkel. Het is minder fantastisch om problemen op te lossen als er iets misgaat.

Image
Image

Ik wil niet zeggen dat het Steam Deck een doolhof van stompe systeemaanpassingen zal zijn, maar het maken van aanpassingen zal ingewikkelder zijn. Aan de andere kant, omdat de Switch minder open is, is het ook eenvoudiger om minder opties te gebruiken, maar ook minder potentiële hoofdpijn.

Ik ben zeker geïnteresseerd in het laden van het Steam Deck met een heleboel pc-games (en mogelijk games van andere platforms), maar ik geef ook de voorkeur aan een eenvoudigere installatie. Ik weet zeker dat als ik onvermijdelijk een beetje aan het tweaken ben, het Steam Deck een fantastische, bijna universele console voor mij zal zijn. Dat gezegd hebbende, kan het nog steeds geen Metroid Dread spelen, de vaak geruchtmakende Metroid Prime Switch-trilogie of Monster Hunter Rise.

Aanbevolen: