Hoe het te repareren wanneer Windows 11 vastzit in de vliegtuigmodus

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Windows 11 vastzit in de vliegtuigmodus
Hoe het te repareren wanneer Windows 11 vastzit in de vliegtuigmodus
Anonim

Als de vliegtuigmodus is ingeschakeld, worden draadloze verbindingen zoals wifi en Bluetooth uitgeschakeld. Dit is normaal gesproken wat je in sommige situaties wilt, maar als je de vliegtuigmodus niet kunt uitschakelen, heb je geen toegang tot draadloze netwerken of apparaten.

Deze handleiding is voor Windows 11. Als de schermafbeeldingen of stappen niet exact overeenkomen met wat u op uw computer ziet, gebruikt u mogelijk niet dezelfde build (22000.71) waarop deze instructies zijn gebaseerd.

Waarom kan ik de vliegtuigmodus niet uitschakelen?

Afhankelijk van uw Windows-apparaat kan de vliegtuigmodus worden bestuurd via software of een fysieke schakelaar. Als er een probleem is met een van beide, blijft de functie mogelijk ingeschakeld wanneer u deze wilt uitschakelen.

Het kan moeilijk zijn om te diagnosticeren waarom de vliegtuigmodus vastzit in de 'aan'-positie, maar de onderstaande stappen zullen verschillende manieren doorlopen om de vliegtuigmodus uit te schakelen en problemen te identificeren die ervoor kunnen zorgen dat deze vastloopt.

Moet je de vliegtuigmodus echt uitschakelen?

Iets om in gedachten te houden voordat u deze stappen volgt, is dat Bluetooth of Wi-Fi mogelijk zijn uitgeschakeld en daarom niet werken, en dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld. Met andere woorden, als u geen internet kunt bereiken of een Bluetooth-apparaat niet werkt, heeft dit mogelijk niets te maken met de vliegtuigmodus.

Een manier om te controleren of de vliegtuigmodus is ingeschakeld, is als je het vliegtuigpictogram naast de klok ziet. Als je dat niet ziet en geen van de schakelaars voor de vliegtuigmodus lijkt te zijn ingeschakeld (bijvoorbeeld in Instellingen), maar je kunt nog steeds niet online gaan, is het beter om dit aan te pakken als een Windows 11 Wi-Fi-probleem. Er kan een fysieke schakelaar op uw laptop zijn voor wifi waardoor wifi niet werkt, zelfs als de vliegtuigmodus is uitgeschakeld.

Het is ook belangrijk om te weten hoe de vliegtuigmodus werkt. Je hoeft hem niet uit te zetten om de draadloze radio's te gebruiken. Wanneer de vliegtuigmodus is ingeschakeld, worden zaken als wifi- en Bluetooth-apparaten onmiddellijk losgekoppeld. U kunt ze echter handmatig inschakelen zonder de vliegtuigmodus uit te schakelen.

Als bijvoorbeeld de vliegtuigmodus momenteel is ingeschakeld, wordt Bluetooth niet uitgeschakeld door het inschakelen en gebruiken van Bluetooth en blijft het vliegtuiglogo op de taakbalk staan. Hetzelfde geldt voor wifi. Je kunt de vliegtuigmodus zien als een soort knop om alles meteen af te sluiten, niet als een permanente kill-schakelaar.

Image
Image

Hoe de vliegtuigmodus uit te schakelen als hij vastzit

Als je al geprobeerd hebt om de vliegtuigmodus gewoon uit te schakelen, maar het wordt niet echt uitgeschakeld, dan zijn er een aantal dingen die je kunt proberen.

Als je de vliegtuigmodus uitschakelt, wordt wifi of Bluetooth niet noodzakelijkerwijs ingeschakeld. Mogelijk moet u die dingen handmatig inschakelen zodra de vliegtuigmodus eindelijk is uitgeschakeld.

  1. Start de computer opnieuw op. In veel gevallen kan een technisch probleem dat geen duidelijke oorzaak heeft, worden opgelost met een simpele herstart.

    Een manier om Windows 11 opnieuw op te starten is door Restart te kiezen in het power-menu rechtsonder in het Start-menu.

  2. Probeer de vliegtuigmodus op een andere manier uit te schakelen, bijvoorbeeld vanuit Instellingen. Je kunt het vinden in de Netwerk & internet sectie.

    Image
    Image
  3. Als je met Instellingen altijd de vliegtuigmodus uitschakelt, probeer het dan vanaf het bureaublad. Selecteer het volume/netwerkgebied naast de klok en selecteer vervolgens de vliegtuigmodusknop.

    Image
    Image
  4. Selecteer de vliegtuigknop als je toetsenbord er een heeft. Laptops met deze knop schakelen de vliegtuigmodus in of uit wanneer erop wordt gedrukt.
  5. Schakel het apparaat voor het verzamelen van de vliegtuigmodusschakelaar in en vervolgens weer in in Apparaatbeheer (als je het ziet; niet alle computers hebben er een). Als u dit doet, zou het bewustzijn van Windows 11 van de vliegtuigmodus moeten worden vernieuwd, zodat u deze normaal kunt uitschakelen.

    Om dit te doen, opent u Apparaatbeheer, vouwt u de categorie Human Interface Devices uit en schakelt u het apparaat uit door er met de rechtermuisknop op te klikken en Apparaat uitschakelen te kiezen. Zodra het volledig is uitgeschakeld, klikt u er nogmaals met de rechtermuisknop op en kiest u Apparaat inschakelen.

    Image
    Image
  6. Verwijder het netwerkapparaat en start het vervolgens opnieuw op om Windows het automatisch opnieuw te laten installeren.

    Dit gebeurt ook via Apparaatbeheer. Vouw de categorie Netwerkadapters uit en klik met de rechtermuisknop op de Wi-Fi-adapter om de optie Apparaat verwijderen te vinden.

  7. Voer de probleemoplosser voor de ingebouwde netwerkadapter uit om Windows te laten proberen het probleem automatisch te identificeren en op te lossen.

    Ga erheen via Instellingen: Systeem > Problemen oplossen > Andere probleemoplossers. Selecteer Run naast Netwerkadapter.

    Image
    Image
  8. Update de netwerkstuurprogramma's. Een verouderd of ontbrekend stuurprogramma kan het probleem veroorzaken. Een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's is de gemakkelijkste manier om te controleren.
  9. Update BIOS, als een update nodig is.
  10. Reset Windows 11. Hierdoor wordt het besturingssysteem teruggezet naar de fabrieksinstellingen en worden alle softwaregerelateerde problemen opgelost die voorkomen dat de vliegtuigmodus wordt uitgeschakeld.

    Deze optie bevindt zich in Instellingen: Systeem > Herstel > Reset deze pc.

FAQ

    Hoe schakel ik de vliegtuigmodus in Windows 11 in?

    Om de vliegtuigmodus in of uit te schakelen, selecteert u het Network-pictogram in de taakbalk van Windows 11 en selecteert u Vliegtuigmodus. Sommige toetsenborden hebben ook een vliegtuigmodusknop.

    Moet ik mijn elektronica in een vliegtuig uitschakelen?

    Nee. Als je elektronica meeneemt in een vliegtuig dat verbinding kan maken met internet, zet ze dan tijdens het opstijgen in de vliegtuigmodus, zodat ze de luchthavenapparatuur niet hinderen.

    Hoe laad ik mijn telefoon of laptop op in een vliegtuig?

    Luchthavens hebben gratis oplaadstations en sommige luchtvaartmaatschappijen bieden stopcontacten of USB-poorten in de stoelen. Als u een lange reis moet maken, neem dan een draagbare USB-oplader en een draagbare oplader voor laptopbatterijen mee voor het geval dat. Sommige vliegtuigen hebben gelijkstroomadapters, dus u moet ook een gelijkstroom-naar-wisselstroomomvormer meenemen.

Aanbevolen: