Hoe een muis op één monitor te vergrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe een muis op één monitor te vergrendelen
Hoe een muis op één monitor te vergrendelen
Anonim

Wat te weten

  • Download Dual Monitor Tools van de officiële website. Installeer het.
  • Selecteer op het systeemvakpictogram Options > Cursor > General >Vergrendel cursor op scherm > Wijzigen.
  • Voer de door u gekozen opdracht in en selecteer OK.

Deze handleiding leert u hoe u uw muiscursor kunt vergrendelen op een enkel scherm in een opstelling met meerdere monitoren met behulp van de Dual Monitor Tools-software.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn muis niet naar mijn tweede monitor gaat?

Windows bevat geen ingebouwde tools om je muis op een enkele monitor te vergrendelen wanneer je een tweede monitor toevoegt (hoewel sommige games en applicaties op volledig scherm dit standaard doen). De beste manier om uw muis te bedienen met twee monitoren is door de toepassing Dual Monitor Tools te gebruiken.

  1. Download de toepassing Dual Monitor Tools van de officiële website en installeer deze.
  2. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd het systeemvakpictogram voor Dual Monitor Tools vast en selecteer Options.

    Image
    Image
  3. Onder de Cursor kop in het linkermenu, selecteer Algemeen.

    Image
    Image
  4. Naast Vergrendel de cursor op het scherm selecteer Change en vink het vakje Enable aan, voer het door u gekozen commando in en druk op OK.

    Image
    Image

Het kan ook handig zijn om de cursor vrij te laten bewegen aan te vinken als deze toets wordt ingedrukt zodat u de schermvergrendeling indien nodig snel en tijdelijk kunt uitschakelen.

Hoe vergrendel ik mijn cursor voor een spel?

Veel moderne games stellen je schermmodus automatisch in op randloos venster zonder je cursor te vergrendelen als je tussen applicaties schakelt, maar dat kan problematisch zijn als je muis naar het tweede scherm blijft dwalen wanneer je hem voorbij de grenzen van het scherm beweegt. Om dit gedrag te stoppen, gebruik je ofwel de Dual Monitor Tools-methode hierboven, of schakel je de weergavemodus van je game naar Volledig scherm (zonder venster) in het instellingenmenu.

Hoe bedien ik mijn muis met twee monitoren?

Je muis bedienen over twee monitoren is net zo eenvoudig als met een enkele grotere monitor. Als de installatie correct is, zouden de dubbele schermen moeten functioneren als één uitgebreid scherm (of als een gedupliceerd scherm, als u dat liever hebt). Voor meer controle of de mogelijkheid om uw muis op één scherm te vergrendelen, ongeacht hoeveel schermen u heeft, download Dual Monitor-tools en probeer de verschillende beschikbare instellingen om de gewenste resultaten te krijgen.

FAQ

    Hoe vergrendel ik mijn muis op één monitor zonder software van derden te gebruiken?

    Een andere manier om te voorkomen dat uw muis naar uw tweede monitor gaat, is door uw instellingen aan te passen. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad om Bureaubladinstellingen te openen. U ziet uw huidige opstelling met twee monitoren met uitlijning naast elkaar. Selecteer je tweede monitor en sleep deze naar een diagonale positie. Nu gaat je muis alleen naar de tweede monitor als je de cursor diagonaal beweegt.

    Hoe verplaats ik de muis naar een tweede monitor in een game?

    Om je muis tussen twee monitoren te kunnen bewegen, ga je naar de grafische opties van het spel en schakel je de Borderless Windowed optie in. Controleer vervolgens uw instellingen voor de beeldverhouding; als het overschakelen naar Borderless Windowed deze instellingen heeft gewijzigd, verander ze dan terug om te voorkomen dat je spelvenster te groot of te klein wordt. Druk op Alt + Tab om tussen de twee monitoren te schakelen.

Aanbevolen: