AI kan ideaal zijn voor het trainen van uw hond, zeggen experts

Inhoudsopgave:

AI kan ideaal zijn voor het trainen van uw hond, zeggen experts
AI kan ideaal zijn voor het trainen van uw hond, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw AI-aangedreven systeem zou ooit kunnen helpen je hond te trainen, zeggen onderzoekers.
  • De onderzoekers testten hun modellen op Henry, een Australische herder.
  • AI kan worden gebruikt voor allerlei gedragsproblemen bij honden, zegt een gedragsdeskundige van dieren.
Image
Image

Het trainen van je hond kan gemakkelijker worden dankzij een nieuw AI-aangedreven systeem dat weet wanneer je hond een commando gehoorzaamt en hem beloont met een traktatie.

Onderzoekers van de Colorado State University hebben onlangs een paper gepubliceerd over een systeem voor kunstmatige intelligentie (AI) om honden te trainen. De onderzoekers gebruikten AI om de software te trainen op duizenden hondenbeelden. De hoop is dat computers ooit kunnen worden gebruikt voor een geautomatiseerd hondentrainingssysteem.

"Een van de manieren waarop AI uitblinkt, is het vermogen om repetitieve taken ononderbroken uit te voeren", zei Cady Bocum, mede-oprichter en CEO van AI-oplossingenprovider GBSN Research, die niet betrokken was bij het onderzoek, in een e-mail interview. "Als het gaat om hondentraining, gaan geduld en doorzettingsvermogen hand in hand."

Zit, sta, ga liggen

De auteurs van het artikel, informaticastudenten Jason Stock en Tom Cavey, gebruikten software om te bepalen of een hond zit, staat of ligt. Als een hond op een commando reageert door de juiste houding aan te nemen, geeft de machine een traktatie.

Als het gaat om hondentraining, gaan geduld en doorzettingsvermogen hand in hand.

"Hondentrainers hebben de vaardigheid onder de knie om gehoorzaamheid aan te leren door gewenste acties te belonen met eten of auditieve wachtrijen", schreven Stock en Cavey in hun krant. De auteurs vervolgden echter: "Het aangeleerde gedrag van honden kan in vroege stadia van training afnemen wanneer acties niet worden beloond. Om de effectiviteit van leren te maximaliseren, modelleren we de acties van een hondentrainer met machine learning om gedrag te identificeren en commando's te versterken, zoals 'zitten' of 'liggen' in re altime."

De onderzoekers testten hun modellen op Henry, Cavey's Australian Shepherd, volgens een persbericht.

Hondengegevens ophalen

Om de software te trainen, moesten de onderzoekers afbeeldingen vinden waarop honden in verschillende houdingen te zien waren. Ze vonden wat ze zochten in de Stanford Dogs-dataset, een internetcollectie met afbeeldingen van 120 hondenrassen van over de hele wereld. Alles bij elkaar waren er meer dan 20.000 afbeeldingen, die veel posities en verschillende formaten lieten zien, hoewel het vooraf moest worden verwerkt. De onderzoekers schreven een programma om de afbeeldingen snel te labelen.

Maar waarom überhaupt AI gebruiken voor hondentraining? Omdat het meer steunt op evidence-based data dan op theorie, zei John Suit, adviserend chief technology officer bij robothondenbedrijf KODA, in een e-mailinterview.

"Een van de belangrijkste eigenschappen die mensen hebben ten opzichte van AI, is ons vermogen tot empathie - dat zou kunnen werken tegen een hond tijdens zijn training," zei hij. "Door alleen te focussen op het belonen van positief gedrag, kunnen AI-systemen die leren hoe een hond zich gedraagt, de hond op een snellere en effectievere manier trainen dan een mens zou kunnen."

Image
Image

AI kan worden gebruikt voor allerlei soorten gedragsproblemen bij honden, speculeerde Russell Hartstein, expert op het gebied van diergedrag, in een e-mailinterview.

"Een hond die net is geopereerd en een halsband draagt om te voorkomen dat hij bijvoorbeeld aan de hechtingen of wond knaagt", zei hij. "AI zou nuttig zijn om een ouder te waarschuwen als/wanneer een hond problematisch gedrag vertoont."

AI-training voor mensen, ook

Het zijn niet alleen honden die kunnen profiteren van AI-training, zei Javed Ahmed, de senior datawetenschapper van het analyseonderwijsbedrijf Metis, in een e-mailinterview.

"Naarmate de tools krachtiger worden, breidt de toepassing zich verder uit dan menselijke factoren," zei Ahmed. "Tools van AI zijn bijna klaar om inhoud te genereren die direct in trainingsprogramma's kan worden verwerkt. We kunnen bijvoorbeeld automatisch uitleg genereren voor technische onderwerpen of meerkeuzevragen voor beoordelingen."

Een van de manieren waarop AI uitblinkt, is het vermogen om repetitieve taken ononderbroken uit te voeren.

Suit zei dat AI ook bijzonder nuttig kan zijn bij het opleiden van werknemers.

"Tijdens het onboardingproces kan AI (via chatbots) nieuwe medewerkers leiden door middel van cursussen en personeelshandboeken", zei hij. "Dit leidt tot meer gepersonaliseerd leren en opleiden, terwijl het ook tijd vrijmaakt voor personeelsmanagers en HR."

AI wordt ook in klaslokalen gebruikt voor bijles, het maken van gepersonaliseerde studentenplannen, het beoordelen en beheren van huiswerk, zei Bocum. Digitale leerplatforms worden steeds populairder in China, waar studenten ze gebruiken om hun academische prestaties te verbeteren.

"Een groot aantal gebruikers is ook een van de sleutels tot het succes van dit model in het land: AI heeft ook oefening nodig", voegde ze eraan toe. "Het soort oefening dat voortkomt uit de gegevens die zijn verzameld door de miljoenen studenten die het systeem gebruiken."

Aanbevolen: