Hoe de functietoets op een Dell-laptop uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de functietoets op een Dell-laptop uit te schakelen
Hoe de functietoets op een Dell-laptop uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Op Dell-laptops is er geen speciale toets om de functietoets uit te schakelen.
  • Druk de Escape- en Functietoetsen samen in als een Function Lock-toets.
  • De functievergrendelingsoptie kan worden geconfigureerd door op te starten in UEFI.

Dit artikel bevat instructies voor het uitschakelen van de functietoets op een Dell-laptop.

Hoe vergrendel en ontgrendel ik de Fn-sleutel?

Dell-laptoptoetsenborden met een functietoets geven u twee reeksen opdrachten. U kunt de bovenste rij gebruiken als multimediatoetsen om tussen verschillende pc-instellingen te schakelen of ze gebruiken als standaard functietoetsen (F1-F12). Maar ze kunnen niet beide tegelijk doen. Als u de F1-F12-toetsen wilt gebruiken voor hun secundaire functies voor het regelen van multimedia of uw scherminstellingen, gebruikt u de stappen hier om ze op de laptop uit te schakelen.

Het gedrag van de functietoetsen kan worden gecontroleerd door de Function Lock (Fn Lock) die te vinden is onder de BIOS- of UEFI-instellingen.

Opmerking:

Nieuwere Dell-computers worden geleverd met UEFI. Deze Unified Extensible Firmware Interface heeft een gebruiksvriendelijkere interface in vergelijking met het legacy BIOS. De instructies en schermafbeeldingen hieronder verwijzen naar de UEFI-modus voor opstarten in Windows.

De instelling om de Fn Lock uit te schakelen, bevindt zich binnen de UEFI van uw Dell-laptop. Schakel uw laptop in of start opnieuw op als deze al is ingeschakeld. De F2 Functietoets is de toegangssleutel om UEFI of BIOS in te voeren op een Dell laptop.

  1. Om UEFI in te voeren, drukt u op F2 wanneer het Dell-logo verschijnt. Druk om de paar seconden op totdat het bericht Bezig met voorbereiden om Setup te openen verschijnt.
  2. In het scherm UEFI-instellingen gaat u naar POST-gedrag.

    Image
    Image
  3. Selecteer de “+” om de opties onder POST-gedrag. uit te vouwen
  4. Selecteer Fn Lock-opties.
  5. De Fn Lock is standaard ingeschakeld. Selecteer aan de rechterkant het selectievakje voor Fn Lock als dit niet is aangevinkt.
  6. Het Fn-slot heeft twee opties die voor zichzelf spreken:

    • Lock Mode Disable/Standard: De F1-12-toetsen gedragen zich als functietoetsen. U moet de functietoets en een van de F1-F12-toetsen ingedrukt houden om een opdracht te activeren.
    • Lock Mode Enable/Secondary: De F1-12-toetsen regelen de secundaire functies.

Hoe schakel ik de Fn-toets uit?

Er is geen speciale Fn Lock-toets op de meeste Dell-laptops om de F1- tot F12-functietoetsen uit te schakelen.

Het functieslot wordt in-/uitgeschakeld door op de Escape-toets te drukken (op de bovenste rij naast de F1 tot F12-toetsen) en Function -toets (op de onderste rij naast de Windows-knop) samen als een tuimelschakelaar.

Zoals u kunt zien, heeft de Esc-toets op de Dell XPS 13 een klein slotpictogram om het Fn-slot aan te geven.

Image
Image

Als Function Lock is ingeschakeld, hoeft u de functietoets niet ingedrukt te houden om de actie te activeren.

De functietoetsen (F1 tot F12) hebben standaardfuncties die ermee verbonden zijn. Druk bijvoorbeeld op de F5-toets in Chrome en een webpagina wordt vernieuwd en opnieuw geladen. Het verhogen van het afspeelvolume kan de secundaire functie van de F5-toets zijn, zoals aangegeven door een klein pictogram onder het F5-label.

Als u Fn Lock inschakelt, kunt u alle standaardfuncties uitvoeren die zijn gekoppeld aan de toetsen F1 tot en met F12 zonder altijd op de functietoets te drukken. Schakel het functieslot uit en de F1-F12-toetsen worden uitgeschakeld. Druk nu bijvoorbeeld op F5 om het volume van het afspelen van media te verhogen.

Als Fn Lock is uitgeschakeld, moet u op de functietoets drukken om de toetsen F1 tot F12 voor hun standaardfunctie te gebruiken. Druk bijvoorbeeld op de Fn-toets + F5 om de Chrome-pagina te vernieuwen.

Tip:

Schakel het Functieslot en de F1-F12-toetsen uit als u de bovenste rij van het toetsenbord wilt gebruiken voor mediabediening met één tik. Om games te spelen die de F1-F12-toetsen gebruiken, schakelt u het functieslot opnieuw in. De schakelfunctie (Escape + Function toets) maakt het gemakkelijk om de rollen te wisselen.

FAQ

    Hoe kan ik de functie van de Caps Lock-toets uitschakelen?

    Je kunt de toetsen op een toetsenbord in Windows 10 opnieuw toewijzen. Download Microsoft Power Toys, open het en ga naar Keyboard Manager > Remap a Key of Een snelkoppeling opnieuw toewijzen.

    Hoe schakel je de functietoets op een Lenovo-computer uit?

    Ga eerst naar het BIOS setup-hulpprogramma. Selecteer vervolgens Configuration > HOTKEYS Mode en schakel de optie voor sneltoetsen uit. Sla uw wijzigingen op voordat u afsluit.

Aanbevolen: