Wat is de Amazon AutoRip-functie?

Inhoudsopgave:

Wat is de Amazon AutoRip-functie?
Wat is de Amazon AutoRip-functie?
Anonim

Als je vinylalbums of cd's van Amazon koopt, is het je misschien opgevallen dat er bij sommige albums het Amazon AutoRip-logo staat. Dit logo geeft aan dat wanneer u dat specifieke fysieke album of die cd bij Amazon koopt en Amazon deze naar u verzendt, er een digitale kopie in uw muziekbibliotheek wordt geplaatst. In de meeste gevallen kun je zonder te wachten van het album genieten.

Gratis MP3 AutoRip-muziek

Image
Image

Als je ergens anders een fysiek op muziek gebaseerd product koopt, ontvang je doorgaans slechts één fysiek exemplaar. Als je ook een digitale kopie van de cd wilt, moet je die zelf rippen. In het geval van een AutoRip-cd die bij Amazon is gekocht, krijgt u bij gekwalificeerde aankopen automatisch een online digitale audioversie in MP3-formaat.

Amazon's AutoRip-functie plaatst de digitale muziek in je Amazon-muziekbibliotheek, zodat je de MP3 kunt downloaden of streamen vanaf al je digitale apparaten. Gewoonlijk wordt de MP3-versie onmiddellijk aan uw bibliotheek toegevoegd, maar in sommige gevallen kan dit tot 48 uur duren.

Bottom Line

Zelfs als je al heel lang niets hebt gekocht, biedt deze service digitale versies van in aanmerking komende muziekproducten die je al in 1998 hebt gekocht. Als je in het verleden fysieke kopieën van muziek van Amazon hebt gekocht, kijk dan in uw muziekbibliotheek. Als je een AutoRip-logo ziet naast eerdere aankopen, heeft Amazon daar een AutoRip-kopie van de muziek geplaatst wanneer de licentierechten dit toestonden.

Niet alle albums en cd's komen in aanmerking

Niet alle producten in de fysieke muziekcatalogus van Amazon komen in aanmerking, hoewel duizenden dat wel doen. De beste manier om te zien welke AutoRip is ingeschakeld, is door het zoekfilter van de Amazon Store te gebruiken. Typ gewoon "AutoRip" in het zoekveld en wijzig de zoekopdracht indien nodig in de linkerkolom om alleen AutoRip-compatibele albums en cd's weer te geven. Open het aankoopscherm voor het album of de cd om te bevestigen dat deze de AutoRip-functie bevat.

AutoRip digitaliseert vinylalbums voor u

AutoRip is niet alleen beschikbaar voor cd's. Er is ook een grote collectie vinylalbums met het AutoRip-logo bij Amazon. De AutoRip-functie is nog handiger voor vinyl-opnamen dan voor cd's, aangezien u vinyl (of een analoge muziekopname) moet digitaliseren als u een digitale kopie wilt.

Het kan lang duren om vinylopnames zelf te digitaliseren, vooral als er restauratiewerkzaamheden nodig zijn, zoals het verwijderen van ploffen, klikken of sissen. Als je het zelf doet, brengt het digitaliseren van vinyl aanzienlijke extra kosten met zich mee, zoals de aanschaf van een USB-platenspeler of het kopen van zuurstofvrije audiokabels zodat je je stereosysteem kunt aansluiten op de geluidskaart van je computer. Als Amazon het voor je doet, is het gratis.

Aanbevolen: