De geneugten van laat upgraden

Inhoudsopgave:

De geneugten van laat upgraden
De geneugten van laat upgraden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Van hardware die bijna 10 jaar oud is naar iets gloednieuws gaan, is zo'n grote sprong dat het bijna als magie aanvoelt.
  • Zo'n aanzienlijke sprong in hardware maakt het gemakkelijk om upgrades te waarderen, omdat ze niet zo incrementeel zijn.
  • Het kan moeilijk zijn om je aan te passen aan een nieuw systeem en nieuwe interface, maar de verbeterde prestaties en functies zijn het zeker waard.
Image
Image

Het is begrijpelijk waarom mensen elk jaar of twee upgraden naar de nieuwste smartphone of computer, maar ik vind dat het een zekere magie is om veel langer te wachten dan dat.

Ik vind het verschrikkelijk om mijn spullen te vervangen voordat het niet meer werkt of helemaal uiteenv alt. Het is gewoon hoe ik altijd ben geweest. Hoe essentiëler een item, hoe groter de kans dat ik het niet vervang door iets dat niet uit elkaar v alt.

Mijn beide werk-essentiële apparaten, mijn iPhone en MacBook, waren respectievelijk zeven en acht jaar oud. Ze hebben dingen voor elkaar gekregen, maar ik had nieuwere hardware nodig om meer mogelijkheden te creëren. Dus ruilde ik mijn (vergelijkbaar) oude iPhone 6S in voor een iPhone 12 Pro en verruilde ik mijn nog oudere MacBook Air uit 2014 voor een MacBook Pro. De plotselinge sprong in hardwarekwaliteit en OS-functies voelde alsof ik in het gezicht werd geslagen met een ijskoud Starship Enterprise.

Die hardware, hoewel

Technologie loopt al na een jaar of twee snel achter, dus dit was een enorme verandering voor mij. Mijn oude werkpaarden brachten me zonder veel poespas van A naar B, maar het prestatieverschil na bijna tien jaar ging veel verder dan 'een verbetering'.

Games waren geen focus voor mijn oude MacBook, maar ik gebruikte hem wel vaak voor videobewerking en grafisch ontwerp. Pas toen ik overstapte naar de Pro realiseerde ik me dat een computer niet hoeft te klinken als een vliegtuig dat opstijgt terwijl ik aan het werk ben. Het was gewoon de norm voor zo lang dat het was geworden wat ik had verwacht. Nu kan ik een video in 1080p in slechts een paar minuten bewerken en exporteren zonder een piepgeluid van de laptop.

Image
Image

De overstap van een iPhone 6S naar een 12 Pro was nog belangrijker. Apps worden sneller geladen, het aanraakscherm ziet er veel levendiger uit en het ontbreken van een Home-knop voelt raar, maar ik pas me aan. Echt, dat nieuwe scherm. Het is enorm in vergelijking met wat ik wist, en alles is zo helder dat ik mezelf soms afwezig naar mijn startscherm staar.

De levensduur van de batterij is een andere game-wisselaar geweest. De 6S moest de hele dag door meerdere keren worden opgeladen, of ten minste één, zelfs als ik hem nauwelijks aanraakte. De MacBook was nog erger en ging maar een paar uur mee, als ik hem voor basistaken gebruikte. Nu heb ik een telefoon die ik de hele dag kan gebruiken, hoogstens één keer opladen. Ondertussen geeft de nieuwe MacBook een video van 30 minuten weer en verliest hij slechts 3% van zijn vermogen.

OS OMG

Iedereen die meer dan een paar jaar vasthoudt aan een stukje technologie, weet hoe het is om het besturingssysteem niet te updaten. Uiteindelijk heeft die extra decimale punt een kans van minder dan nul procent dat een ouder apparaat vastloopt of zelfs wordt gemetseld. Stel je voor hoe erg het wordt als dat apparaat zeven of acht jaar oud is.

Nu hoef ik me geen zorgen te maken over app-compatibiliteit of over de juiste specificaties om alles uit te voeren wat ik normaal gesproken zou willen uitvoeren. Ik kan een game downloaden naar mijn iPhone zonder ook maar een blik te werpen op de systeemvereisten. Heck, ik kan echt weer de moeite nemen om door de App Store te bladeren!

Functies waar ik vroeger moeite mee had om goed te werken (kijkend naar jou, AirDrop) werken eigenlijk goed. Ik kan de lokale temperatuur op mijn telefoon controleren zonder de Weer-app. Ik heb een vergrootglas toegevoegd aan mijn Control Center voor mijn oude mannenogen, in plaats van onhandig de camera-app te gebruiken. Ik kan de datum van vandaag op mijn laptopscherm zien zonder ergens op te klikken.

Er is echter een afweging om van 'oud en kapot' naar 'nieuwe hotness' te gaan. Omgaan met jaren van matige prestaties, argumentatieve functies en het vermijden van systeemupdates was niet bepaald een plezier. Maar het ervaren van een aanzienlijke sprong in technologie die andere mensen als vanzelfsprekend beschouwen, voelt, nou ja, magisch.

Ik kan niet wachten om het allemaal weer te doen in 2029!

Aanbevolen: