Hoe u de firmware van uw router kunt upgraden

Inhoudsopgave:

Hoe u de firmware van uw router kunt upgraden
Hoe u de firmware van uw router kunt upgraden
Anonim

Wat te weten

  • Download het firmwarebestand, log in op de beheerdersconsole en open het IP-adres van de router als een URL in een webbrowser.
  • Zoek in de routerinstellingen firmwaresectie > overdrachtsbestand naar de router > start de router opnieuw op.
  • Controleer het updatelogboek voor de router of de bijbehorende app om te zien of er een update is toegepast.

Dit artikel legt uit hoe je de firmware van je router bijwerkt en waarom dit belangrijk is. Elke router is anders, maar er is meestal een soortgelijk proces voor het maken van upgrades. Kijk op de website van uw routerfabrikant voor een gebruikershandleiding met specifieke instructies voor uw merk en model.

Hoe u de firmware van uw router kunt bijwerken

Volg deze stappen om de firmware van uw router bij te werken:

Sommige nieuwere, "slimme" routers, zoals sommige mesh-netwerkrouters, upgraden hun firmware automatisch. Als je hebt gehoord dat je router een firmware-upgrade nodig heeft, maar je hebt een van deze nieuwere routers, controleer dan het updatelogboek in de app om te zien of de update al is toegepast.

  1. Download het firmwarebestand van een vertrouwde bron. Idealiter ha alt u de firmware rechtstreeks van de website van de fabrikant. Als u bijvoorbeeld de firmware op een Linksys E1000-router aan het upgraden was, zou u de downloadpagina op de Linksys-website bezoeken om de firmware-download te vinden.

    Image
    Image

    Als u het firmwarebestand ergens anders downloadt dan de officiële website van de fabrikant, scant u het bestand op malware om er zeker van te zijn dat het veilig is.

  2. Log in op de beheerdersconsole van de router.

    Image
    Image

    Open het IP-adres van de router als een URL in een webbrowser, zoals https://192.168.1.1 als het IP-adres van uw router 192.168.1.1. is

    Dit zijn veelvoorkomende standaard IP-adressen voor enkele van de meer populaire merken van draadloze routers.

    • Apple: 10.0.1.1
    • Asus: 192.168.1.1
    • Buffalo Tech: 192.168.1.1
    • D-Link: 192.168.0.1 of 10.0.0.1
    • Cisco/Linksys: 192.168.1.1 of 192.168.0.1
    • NETGEAR: 192.168.0.1 of 192.168.0.227

    Nadat u de inlogpagina van de router hebt bereikt, voert u het wachtwoord en de gebruikersnaam voor de admin-gebruiker in.

    Bekijk deze lijsten met standaard inloggegevens voor deze routermerken: NETGEAR, Cisco, Linksys, D-Link.

  3. Zoek het firmwaregedeelte in de instellingen van de router. De optie bevindt zich vaak in een Advanced of Management deel van de instellingen, maar het kan overal zijn omdat niet alle routers hetzelfde zijn.

    Image
    Image

    Controleer of de firmwareversie van de router die je hebt gedownload nieuwer is dan de versie die je router momenteel gebruikt. Zoek naar een firmwareversienummer dat u kunt vergelijken met degene die u hebt gedownload.

  4. Verplaats het firmwarebestand naar de router.

    Sommige routers hebben mogelijk een flashstation nodig dat het firmwarebestand bevat, aangesloten op een open USB-poort van de router, maar bij andere routers kunt u de firmware upgraden via het configuratiescherm van de router.

    Volg de stappen die aan u zijn gegeven voor uw specifieke router.

    Onderbreek de firmware-installatie niet. Vermijd het updaten van de routerfirmware als de stroom plotseling uitv alt, zoals tijdens een storm. Schakel de router nooit uit tijdens de upgrade.

  5. Herstart de router nadat de firmwarepatch is toegepast. Uw router kan zichzelf herstarten tijdens het updateproces.

Waarom de routerfirmware upgraden?

De firmware van uw router bestuurt het besturingssysteem dat speciaal is ontworpen om op uw merk en model router te draaien. De fabrikant van uw router kan een firmware-update uitbrengen om een kwetsbaarheid te verhelpen die in de huidige firmware is gedetecteerd. Wanneer bugs worden gevonden en gecorrigeerd, wordt bijgewerkte firmware vrijgegeven zodat gebruikers deze oplossingen kunnen implementeren.

Routerfabrikanten kunnen ook een firmware-update uitgeven om nieuwe functies aan de router toe te voegen, zoals instellingen voor ouderlijk toezicht of IPv6-ondersteuning. Andere upgrades kunnen zijn het toevoegen van nieuwe beveiligingsmechanismen die niet in eerdere versies van de firmware zaten.

Naast beveiligingsoplossingen heeft uw routerfabrikant misschien een manier gevonden om de algehele prestaties van uw router te verbeteren, wat altijd een goede zaak is.

Aanbevolen: