Google Assistent: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Google Assistent: wat het is en hoe het te gebruiken
Google Assistent: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Google Assistant voegt zich bij Apple's Siri, Amazon's Alexa, Samsung's Bixby en Microsoft's Cortana in de reeks digitale assistenten die je stem kunnen begrijpen en kunnen reageren op opdrachten of vragen. Google Assistant is de drijvende kracht achter Google Home en is ook beschikbaar als app voor smartphones en tablets.

De onderstaande informatie moet van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-apparaat heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Wat is Google Assistent?

Hoewel de Google Assistent sommige functies deelt met de bovengenoemde assistenten, is de versie van Google meer gemoedelijk, wat betekent dat je vervolgvragen kunt stellen als je meer informatie nodig hebt. Google Assistant is ingebouwd in de Google Pixel-lijn van apparaten, het Android TV-streamingplatform en Google Home, de slimme thuishub.

Image
Image

Bottom Line

De Google Assistent-app is beschikbaar voor apparaten met Android 7.0 (Nougat) of hoger. Werk indien nodig uw besturingssysteem bij en ga vervolgens naar de Google Play Store om de app te downloaden.

Hoe Google Assistent te gebruiken

Om de Google Assistent te starten, kun je de Home-knop op je apparaat lang indrukken of 'Hey, Google' of 'Oké Google' zeggen. Normaal gesproken hoeft u dit alleen te doen de eerste keer dat u een gesprek met de Assistent opent; verbeteringen aan de originele Assistent bevatten een functie waarmee je meerdere vragen kunt stellen binnen hetzelfde verzoek. Zodra de interactie is beëindigd, moet u echter nogmaals 'Oké, Google' of 'Hé, Google' zeggen om een nieuwe sessie te starten.

Je kunt de Google Assistent alles vragen wat je een zoekmachine zou vragen, inclusief informatie over hoofdsteden, lokaal weer, filmtijden en treinschema's. U kunt bijvoorbeeld naar de hoofdstad van Vermont vragen en vervolgens een routebeschrijving naar Montpelier krijgen of naar de bevolking vragen. Als je naar restaurants in de buurt vraagt, kun je die lijst filteren om alleen Italiaanse restaurants te zien of om de openingstijden van een bepaald restaurant te vragen. Google Assistant kan zelfs een dinerreservering voor je maken met een app zoals OpenTable.

Je kunt de Assistent vragen om herinneringen in te stellen, berichten te verzenden of een routebeschrijving op te vragen. Als je Google Home gebruikt, kun je hem zelfs vragen om de lichten aan te doen en je thermostaat te bedienen. Je kunt Google Home ook gebruiken als intercom en alarmen instellen met de Family Bell-functie. Als je een Google-gezinsgroep maakt, kunnen gezinsleden vanaf elk apparaat met de Google Home-app communiceren, inclusief hun telefoons.

Als de Google Assistent wordt ingeschakeld wanneer je er geen toegang toe probeert te krijgen, kun je de OK Google-stemfunctie uitschakelen.

Gemakkelijke app-toegang met Google Assistent-snelkoppelingen

Google Assistent-snelkoppelingen maken het gemakkelijk om een app te openen en de functies ervan te activeren met alleen je stem. Zeg iets als: "Hé Google, betaal mijn Capital One-rekening" of "Hé Google, controleer mijn Yahoo Finance-aandelen." De Assistent opent de app en voltooit je taak of toont de resultaten op het vergrendelscherm.

Als je al je opties voor spraakopdrachten voor snelkoppelingen voor de Google Assistent wilt zien, zeg je 'Hey Google, snelkoppelingen' en je zult zien wat je nog meer kunt doen op basis van je geïnstalleerde Android-apps.

Abonnementsinstellingen Aanbieding dagelijkse of wekelijkse opties

Met Google Assistent kun je abonnementen instellen voor specifieke informatie, zoals dagelijkse weers- en verkeersupdates, nieuwswaarschuwingen, sportuitslagen en meer. Typ of zeg 'laat me het weer zien' en tik vervolgens op Dagelijks verzenden om je te abonneren.

Image
Image

Je kunt de Assistent zelfs vertellen hoe laat je je abonnementen wilt ontvangen, zodat je weersinformatie kunt krijgen voordat je naar je werk vertrekt en nieuwsberichten terwijl je je ochtendkoffie drinkt. U kunt uw abonnementen op elk moment oproepen door te zeggen: "Toon mijn abonnementen."

Bottom Line

Net als veel andere Google-producten leert de Assistent van je gedrag en past hij zijn reacties aan op basis van eerdere activiteit. Dit worden slimme antwoorden genoemd. Het kan bijvoorbeeld proberen een reactie te voorspellen op een sms van uw partner waarin wordt gevraagd wat u wilt eten of dat u een film gaat zien door relevante zoekopdrachten of standaardantwoorden voor te stellen, zoals 'Ik weet het niet'.

Stel Google Assistent vragen offline

Zelfs als je een brandende vraag hebt als je niet online bent, kun je nog steeds met de Google Assistent praten. Het slaat uw vraag op en beantwoordt u zodra u een Wi-Fi-hotspot vindt. Als je onderweg bent en iets ziet dat je niet kunt identificeren, kun je er een foto van maken en de Assistent vragen wat het is of waar het van gemaakt is met behulp van omgekeerd zoeken naar afbeeldingen. De Assistent kan ook QR-codes lezen.

FAQ

    Hoe schakel je de Google Assistent uit?

    Zeg: "Hey Google, open Assistent-instellingen." Selecteer vervolgens onder Alle instellingen Algemeen en schakel Google Assistant uit.

    Hoe verander je de stem van de Google Assistent?

    Zeg: "Hey Google, open Assistent-instellingen." Scrol omlaag naar Alle instellingen en kies Assistent-stem en kies vervolgens de stem die je wilt gebruiken.

    Hoe reset je de instellingen van de Google Assistent?

    Als je de Google Assistent opnieuw moet trainen om je stem te herkennen, open je de Assistent-instellingen, scrol je omlaag naar Populaire instellingen en kies je Voice Match > Spraakmodel > Spraakmodel opnieuw trainen.

    Hoe gebruik je de Google Assistent als de telefoon is vergrendeld?

    Als je de Google Assistent op je vergrendelingsscherm wilt inschakelen, zeg je 'Hey Google, open Assistent-instellingen' en selecteer je Vergrendelscherm. Schakel vervolgens Assistent toestaan op vergrendelscherm in.

    Hoe installeer je Google Assistant op Windows 10?

    Er is geen officiële manier om Google Assistent op Windows 10 te krijgen. Download en installeer in plaats daarvan de onofficiële Google Assistent voor Windows. Nadat je het als een project hebt ingesteld in de Google Actions Console, kun je de sneltoets Windows-toets+Shift+A gebruiken om Google Assistant te gebruiken terwijl het programma draait.

    Hoe krijg je Google Assistant op een iPhone?

    Om Google Assistant op een iPhone te krijgen, download en installeer je de officiële Google Assistant-app voor iOS uit de App Store.

Aanbevolen: