Handsfree-headsets kunnen in de toekomst meer dan muziek besturen

Inhoudsopgave:

Handsfree-headsets kunnen in de toekomst meer dan muziek besturen
Handsfree-headsets kunnen in de toekomst meer dan muziek besturen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Bluetooth en draadloze oordopjes hebben veel technologische vooruitgang gezien en het zal vanaf nu alleen maar verbeteren.
  • Naarmate de consumententechnologie vordert, zullen dure functies waarschijnlijk gewoner en betaalbaarder worden.
  • Met voldoende tijd en ontwikkeling kunnen draadloze headsets de manier veranderen waarop mensen omgaan met niet-persoonlijke apparaten.
Image
Image

Het soort handsfree bedieningsfuncties dat we in draadloze oordopjes hebben gezien, zijn niet alleen een mooi gespreksonderwerp, ze kunnen van invloed zijn op de manier waarop we omgaan met toekomstige technologie.

Draadloze oordopjes zijn veel meer geworden dan de nieuwsgierigheid die Bluetooth-headsets waren in de tijd van de flip-telefoon. Zoals met de meeste consumententechnologieën, is wat begon als een dure extravagantie een beetje betaalbaarder en veel gewoner geworden. Ruisonderdrukking was bijvoorbeeld een groot probleem voor draadloze oordopjes, maar nu is het bijna zoals verwacht als geen kabels.

Dit is wat de gestage ontwikkeling van meer geavanceerde functies zo veelbelovend maakt. We maken al oordopjes die hoofdbewegingen kunnen detecteren en volgen of kunnen reageren op spraakopdrachten. Wat gebeurt er als die technologie net zo gewoon wordt als Bluetooth of achtergrondgeluiden blokkeert?

"Bluetooth wordt steeds geavanceerder en is het startpunt van iets geheel nieuws en innovatiefs", zegt Nathan Hughes, marketingdirecteur voor Diggity Marketing, in een e-mailinterview met Lifewire. "De toekomst van Bluetooth zal meer technische vooruitgang zien met meer integratie van mobiele telefoons en smartwatch-functies."

Waar we zijn

We kunnen kijken naar de premium hardware van vandaag om te kijken wat morgen de norm kan worden. Op dit moment produceren bedrijven als Klipsch en Bragi al oordopjes met beperkte bewegingsbediening, waarmee je oproepen kunt beantwoorden of muzieknummers kunt overslaan door gewoon je hoofd te bewegen. Terwijl bedrijven als Poly (voorheen Plantronics) Bluetooth-headsets hebben gemaakt die je kunt bedienen met spraakopdrachten.

"Momenteel zul je fabrikanten van headsets zoals Plantronics vinden die hun Bluetooth-headsets bouwen met veel gebaren die verschillende taken uitvoeren", zei Rolando Rosas, oprichter van Global Teck Worldwide, in een e-mailinterview. Hij wees op "producten zoals de Voyager 5200 UC, die de headset activeert wanneer je hem oppakt en streaming media kan pauzeren wanneer je hem neerlegt."

De toekomst van Bluetooth zal meer technische vooruitgang zien met meer integratie van mobiele telefoons en smartwatch-functies.

Geavanceerde functies zoals deze brengen echter kosten met zich mee.

"Omdat de materiaal- en transportkosten door de pandemie zijn gestegen, zullen niet alle headsetfabrikanten goedkope headsets met deze functies uitrollen," vervolgde Rosas, "In plaats daarvan zul je misschien nieuwere modellen tegenkomen die tegen een meerprijs worden geïntroduceerd vergeleken met goedkope opties omdat het bouwen van headsets met gebaren extra sensoren, verbeterde chipsets en firmware-updates vereist."

Zoals meestal het geval is, is nieuwe en geavanceerde technologie duur om te onderzoeken en te produceren. Het is echter ook waarschijnlijk dat het in de loop van de tijd goedkoper zal worden naarmate meer bedrijven soortgelijke functies beginnen te ontwikkelen.

"Het gemakkelijke gebruik, de toegankelijkheid en de verscheidenheid aan opties van high-end tot low-end merken zullen steeds populairder en gebruikelijker worden bij mensen", zei Hughes, "De functie van Bluetooth-headsets gaat veel verder dan alleen naar muziek luisteren."

Waar we naartoe gaan

Sommige draadloze oordopjes kunnen al omgevingsgeluid onderdrukken, plotselinge harde geluiden detecteren en compenseren, eenvoudige hoofdbewegingen volgen en op uw stem reageren. Het is ver verwijderd van wat slechts tien jaar geleden beschikbaar was, maar hoe zit het met een decennium of meer vanaf nu?

Image
Image

"Bedrijven als Amazon, Microsoft en Google doen enorme investeringen in de spraakarena, en headsetfabrikanten produceren headsets voor een betere interactie met apparaten en softwareoplossingen," zei Rosas, "Gebruikmakend van spraaktechnologie kan veel meer doen zaken als het starten van applicaties, het instellen van afspraken en waarschuwingen voor gezondheidsgerelateerde problemen."

Draadloze headsettechnologie zou kunnen worden uitgebreid tot buiten individuele apparaten zoals thuiscomputers of persoonlijke smartphones. Een gebruiker kan bijvoorbeeld verbinding maken met een bibliotheekcomputer om handsfree naar boeken te zoeken of verbinding maken met de inventarisdatabase van een winkel om een specifiek item te vinden.

Rosas wees er ook op hoe geavanceerde hoofdbewegingen tussen draadloze oordopjes en slimme thuistechnologieën kunnen worden gebruikt om iemand met mobiliteitsproblemen te helpen. …Als je met je hoofd knikt met een headset je in staat zou stellen om de lichten in huis aan/uit te doen, deuren te openen/sluiten of de tv aan/uit te zetten, zou dat je kwaliteit van leven drastisch verbeteren, omdat je deze taken zonder enige hulp zou kunnen uitvoeren.”

Aanbevolen: