Updatable Cars kunnen de toekomst zijn van autonome voertuigen

Inhoudsopgave:

Updatable Cars kunnen de toekomst zijn van autonome voertuigen
Updatable Cars kunnen de toekomst zijn van autonome voertuigen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • NVIDIA heeft een samenwerking aangekondigd met Jaguar Land Rover om door AI aangedreven autonome voertuigen te ontwerpen.
  • De technologie zal vanaf 2025 deel uitmaken van alle nieuwe JLR-voertuigen.
  • NVIDIA zegt dat de technologie het mogelijk zou maken om nieuwe functies en functionaliteit naar de voertuigen te pushen.
Image
Image

We weten dat autonome voertuigen nog een lange weg te gaan hebben, maar als NVIDIA iets te zeggen heeft, update je binnenkort misschien nieuwe functies in je zelfrijdende auto's over-the-air op dezelfde manier als je je smartphone bijwerkt.

Jaguar Land Rover (JLR) is onlangs een samenwerking aangegaan met NVIDIA om gezamenlijk geautomatiseerde rijsystemen en AI-enabled software-defined services te ontwikkelen voor al zijn nieuwe voertuigplatforms die vanaf 2025 in productie zullen gaan.

"Traditioneel was een auto op zijn best als hij van het terrein afreed", vertelde Danny Shapiro, VP van Automotive, NVIDIA, via e-mail aan Lifewire. "Nu zetten we dat op zijn kop, want de auto zal op het meest basale niveau zijn op de dag dat je hem in ontvangst neemt, en hij zal in de loop van de tijd alleen maar beter worden."

Veroudering als wijn

Shapiro zei dat softwaregedefinieerde voertuigen een verlengstuk zijn van de verschuiving in de industrie van apparaten met een vaste functie. Consumenten verwachten tegenwoordig, zei hij, dat alles, van hun smartphones tot smart-tv's, in de loop van de tijd beter wordt door middel van nieuwe software-updates.

Deze door software gedefinieerde aanpak verandert ook het vervoer, zei Shapiro, waardoor voertuigen veiliger en efficiënter dan ooit tevoren worden gemaakt en tegelijkertijd gemaksfuncties worden toegevoegd voor zowel chauffeurs als passagiers.

“We zijn er vast van overtuigd dat de volgende generatie van transport autonoom is, dus we maken het onze missie bij NVIDIA om zelfrijdende technologie te ontwikkelen die veiligere, minder drukke wegen en mobiliteit voor iedereen mogelijk maakt,” zei Shapiro.

Image
Image

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toen NVIDIA voor het eerst begon te evolueren naar autonome voertuigen (AV), ontdekte het dat traditionele voertuigarchitecturen nooit zijn ontworpen om een software-first benadering te ondersteunen. De overgrote meerderheid van de voertuigen gebruikte tientallen elektronische regeleenheden (ECU's) in de auto, waarbij elke ECU gespecialiseerd was voor een bepaalde taak.

Shapiro zei dat in plaats van speciale functies hard te coderen in ECU's, NVIDIA's benadering van een moderne voertuigarchitectuur is gebaseerd op gecentraliseerde computers en stapels software die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie.

Deze uniforme architectuur, NVIDIA Drive Hyperion genaamd, zou autofabrikanten in staat stellen geavanceerde softwarefuncties te integreren en bij te werken gedurende de gehele levensduur van de auto."Net als een mobiele telefoon, die regelmatig software-updates ontvangt, zullen deze door software gedefinieerde voertuigen machines zijn die voortdurend kunnen worden bijgewerkt en die in de loop van de tijd steeds beter worden."

Software-gedefinieerde voertuigen

Shapiro legde het NVIDIA DRIVE Hyperion softwaregedefinieerde platform uit als een complete computer- en sensorarchitectuur. Het is ontworpen om modulair te zijn, zodat autofabrikanten gemakkelijk de exacte componenten en functionaliteiten kunnen kiezen en kiezen die ze nodig hebben en toegang hebben tot gecertificeerde radar-, camera-, ultrasone en lidarsensoren.

Het hele idee achter de modulaire en aanpasbare architectuur is om de ontwikkelingstijd te versnellen en de kosten te verlagen, wat volgens Shapiro een partner als JLR zou helpen de expertise van NVIDIA te benutten in plaats van helemaal opnieuw te beginnen.

Olivier Blanchard, hoofdanalist bij Creative Strategies, is van mening dat deze modulaire en aanpasbare aanpak het landschap van autonome voertuigen heeft veranderd. Blanchard noemde de automarkt het nieuwe competitieve slagveld voor chipmakers en voerde aan dat nog maar een paar jaar geleden traditionele autofabrikanten Tesla probeerden in te halen op het gebied van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS).

Vandaag de dag is Blanchard echter van mening dat de race naar geavanceerde autonome voertuigen in de auto-industrie een stuk vlakker verloopt. Blanchard zei dat dit voornamelijk te wijten is aan modulaire platforms zoals NVIDIA's Drive, die vóór het recente JLR-partnerschap al was opgedoken in Mercedes-, Volvo- en Hyundai-voertuigen, en ook bijzonder aantrekkelijk lijkt te zijn voor EV-startups.

Ondanks de sprongen in AV-technologie, gelooft Shapiro dat legacy automodellen nog tientallen jaren op de weg zullen blijven. Zelfs als het gaat om AV's, zal de uitrol ervan in fasen plaatsvinden, waarbij de eerste generaties voornamelijk rijhulpsystemen van niveau 2+ en niveau 3 hebben. Deze vereisen nog steeds dat de bestuurder alert is en altijd klaar staat om het over te nemen, ongeacht de mogelijkheden van het rijsysteem.

“Uiteindelijk moet veiligheid prioriteit nummer één zijn. Als we het hebben over veiligheid en mensenlevens, willen we er zeker van zijn dat we het niet alleen goed doen, maar ook dat we het nooit fout doen.”

Aanbevolen: